Χάος στην Ευρώπη από τα κρούσματα του κορονοϊού

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι μπαίνει και αυτή σε καραντίνα, καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τη μαζική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέβαλε στη χώρα της νέο lockdown, καθώς οι λοιμώξεις βρίσκονται εκτός ελέγχου. Image: Supplied

ν

ΜΕΤΑ τη Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσε ότι μπαίνει σε μερικό lockdown, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεράστια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.

Έτσι, αναστέλλονται όλες οι κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ μπαίνουν περιορισμοί στους τομείς των τροφίμων και των ποτών, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η αύξηση των νέων μολύνσεων από Covid-19.

Το νέο lockdown θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα.

Στο διάστημα αυτό επιτρέπεται η επαφή μόνο ατόμων που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Τα σχολεία, τα κέντρα φύλαξης παιδιών και ορισμένα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά η διαμονή στα ξενοδοχεία θα επιτρέπεται μόνο για «απαραίτητους και ρητά μη τουριστικούς σκοπούς».

Τα μπαρ, οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα κλείσουν, αν και οι υπηρεσίες μεταφοράς και παράδοσης (delivery) θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

Τα θέατρα, οι όπερες και οι κινηματογράφοι θα πρέπει επίσης να αναστείλουν τη λειτουργία τους, παρ’ όλο που βρίσκονται στην πιο πολυσύχναστη σεζόν.
ν

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει το δεύτερο κύμα λοιμώξεων από Covid-19 και δεν γνωρίζει πώς να το αναχαιτίσει. Αυτός ο χάρτης δείχνει την αύξηση των κρουσμάτων για την εβδομάδα 16-22 Οκτωβρίου. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε ότι τα μέτρα είναι «αυστηρά και οδυνηρά», αλλά προέτρεψε τους Γερμανούς να πάρουν μέρος σε αυτή την «εθνική προσπάθεια», όπως τη χαρακτήρισε.

Με το σημερινό ποσοστό νέων λοιμώξεων, είπε, «σύντομα το σύστημα υγείας θα φτάσει στα όριά του».

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διπλασιάστηκε σήμερα απ’ ότι ήταν μια εβδομάδα πριν, ενώ ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας διπλασιάστηκε τις τελευταίες 10 ημέρες

«Η καμπύλη πρέπει να ισιώσει ξανά … έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται και πάλι ιχνηλάτηση των επαφών».

«Κάτι τέτοιο σήμερα είναι αδύνατο», είπε, προσθέτοντας ότι στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις κρουσμάτων, οι αρμόδιοι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν πότε και πού συνέβη η μόλυνση.

Η Γερμανία αντιμετώπισε σχετικά καλά το πρώτο κύμα κορονοϊού νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα ημερήσια κρούσματα στη Γερμανία ανέρχονται τώρα σε 16.202, που αποτελεί νέο ρεκόρ, ενώ οι θάνατοι σε 96. Συνολικά τα κρούσματα στη Γερμανία ανέρχονται σε 479.621 και οι θάνατοι στους 10.359 από την έναρξη της πανδημίας.

Συνολικά στον πλανήτη τα κρούσματα είναι μέχρι σήμερα 44.739.916 και οι θάνατοι 1.178.527, ενώ οι θεραπευθέντες ανέρχονται σε 32.702.064 άτομα.
ν

 


Translate this post