Η χειρότερη μέρα στην Ιταλία με 919 θανάτους σε ένα 24ωρο (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με 919 ανθρώπους να πεθαίνουν σε μια μέρα, και τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 9.134.

Η Ιταλία βίωσε σήμερα τη χειρότερη μέρα της καταστροφικής επιδημίας του κοροναϊού, καταγράφοντας 919 θανάτους σε μια μέρα. Image: Reuters / Flavio Lo Scalzo. Πηγή: Supplied

ν

Η ΙΤΑΛΙΑ γνωρίζει κάθε μέρα και μια νέα τραγωδία, θρηνώντας ολοένα και περισσότερους νεκρούς, σε μια ανείπωτη ιστορία πόνου και δυστυχίας.  

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, η Ιταλία είχε 627 θανάτους μέσα σε μια μέρα. Την επομένη, 21 Μαρτίου είχε 793 θανάτους, την Πέμπτη 26 Μαρτίου είχε 712 θανάτους μέσα σε μια μέρα (και 8.215 συνολικά) και σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου είδε 919 ανθρώπους να πεθαίνουν σε μια μέρα. Σε εθνικό επίπεδο ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 9.134 ξεπερνώντας κάθε άλλη χώρα.

Η Κίνα μέσα σε ένα τρίμηνο είχε 81.340 κρούσματα και 3.292 θανάτους.

 Η Ιταλία μέσα σε ένα μήνα έχει 86.498 κρούσματα και 9.134 θανάτους.

 Ακολουθεί η Ισπανία με 64.095 κρούσματα και 4.934 θανάτους.

 Οι ΗΠΑ έρχονται πρώτες με 100.390 κρούσματα αλλά μόνο 1.543 θανάτους.
ν

Στρατιωτικά οχήματα περιμένουν να παραλάβουν φέρετρα στην πόλη Seriate του Μπέργκαμο στη βόρεια Ιταλία. 25 Μαρτίου 2020. Image: Reuters / Flavio Lo Scalzo. Πηγή: Supplied
ν

Φέρετρα έτοιμα για χρήση στο εσωτερικό του ναού του Σαν Τζουζέπε στην πόλη Seriate, στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας. Image: AFP / Piero Cruciatti. Πηγή: Supplied
ν

Στην αρχή της εβδομάδας οι θάνατοι από τον κοροναϊό SARS-CoV-2 είχαν αρχίσει να μειώνονται, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο ότι η πανδημία είχε αρχίσει να υποχωρεί.

Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός νεκρών την Παρασκευή έδειξε ότι η πανδημία συνεχίζει την καταστροφική πορεία της, γεμίζοντας με ασθενείς τα νοσοκομεία,  αναγκάζοντας τα κράτη να μπουν σε καραντίνα και εξαντλώντας τους εθνικούς πόρους.

Η Ιταλία έρχεται τώρα δεύτερη μετά τις ΗΠΑ σε αριθμό κρουσμάτων, αν και την ξεπερνάει σημαντικά σε αριθμό θανάτων.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ζοφερά ‒ 10.950 Ιταλοί ασθενείς με κοροναϊό έχουν θεραπευτεί πλήρως μέχρι σήμερα, αν και η πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας ξεπερνά κάθε φαντασία.
ν

Coronavirus: In Bergamo the sirens never stop | Sky News
ν

ν

Η επιδημία στην Ιταλία ξεκίνησε από έναν Γερμανό τουρίστα που είτε εκ τύχης είτε από πρόθεση επισκέφθηκε το Μπέργκαμο στη Λομβαρδία στη βόρεια Ιταλία, μεταδίδοντας στους κατοίκους τον θανατηφόρο ιό. Ο τουρίστας επέστρεψε στη Γερμανία, άφησε όμως το θάνατο πίσω του να θερίζει όσους εύρισκε μπροστά του.

Ο αριθμός των νεκρών άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδεικνύεται ανίκανη να βοηθήσει έστω και στο ελάχιστο. Η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από μακριά –την Κίνα, την Κούβα και τη Ρωσία‒ καθώς τα άλλα ευρωπαϊκά έθνη έκλεισαν τα σύνορά τους και διατήρησαν τους πόρους τους για τον εαυτό τους.

Και ενώ οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται κάθε στιγμή που περνά, αγγίζοντας το τρομακτικό ποσοστό του 10% ‒86.498 κρούσματα και 9.134 θάνατοι‒ οι επιστήμονες και οι ερευνητές προσπάθησαν να εξωραΐσουν την τραγική εικόνα λέγοντας ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς που πέθαναν από τον κοροναϊό είχαν υποκείμενα νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις.
ν

BREAKING: Italy reports 919 virus deaths in one day | Sky News
v


v

 


Translate this post