Γκερτ Μύλερ: Το lockdown θα σκοτώσει περισσότερους απ’ ότι ο Covid-19

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΥΡΩΠΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το ευρωπαϊκό lockdown θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως από ότι ο Covid-19, προειδοποιεί Γερμανός υπουργός.

Παιδιά στην Ορίσα της Ινδίας που πλήττεται από τον κορονοϊό. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη στον αγώνα κατά της πανδημίας. Image: Supplied

ν

ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ μέτρα κατά του κορονοϊού, εάν ληφθούν, θα έχουν στους ανθρώπους πολύ πιο σοβαρές συνέπειες απ’ ότι ο ίδιος ο ιός, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Γκερτ Μύλερ (Gerd Müller).

Αυτή η ζοφερή πρόγνωση, αναφέρει το RT, έγινε από τον Γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην καθημερινή εφημερίδα Handelsblatt.

Η πανδημία έχει ήδη προκαλέσει «μια από τις μεγαλύτερες» κρίσεις πείνας και φτώχειας σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Μύλερ ‒ και θα προκληθούν μεγαλύτερες ζημιές χάρη στα μέτρα που λαμβάνουμε για την καταπολέμησή της.

Περιμένουμε επιπλέον 400.000 θανάτους από ελονοσία και HIV/AIDS φέτος μόνο στην αφρικανική ήπειρο, ενώ 500.000 επιπλέον άνθρωποι θα πεθάνουν από φυματίωση.

Η δραματική αυτή εκτίμηση απορρέει από το γεγονός ότι η Δύση, και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, περιόρισε τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του κορονοϊού στο lockdown και στον περιορισμό στο σπίτι, αντί να τρέξει να βοηθήσει τους φτωχούς σε άλλα μέρη της γης.

«Η πανδημία του Covid-19 έχει κάπως τυφλώσει τη Δύση, η οποία έχει αποστασιοποιηθεί από τα αυξανόμενα προβλήματα του υπόλοιπου κόσμου. Ξεχάσαμε τους συνανθρώπους μας», πρόσθεσε ο κ. Μύλερ.

«Η παροχή τροφίμων και φαρμάκων σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη έχει πια σταματήσει», είπε. «Πολλά από τα προγράμματα βοήθειας της Δύσης στον Τρίτο Κόσμο δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς».
ν


ν

Ο υπουργός πιστεύει ότι τελικά η παραμέληση των προβλημάτων του αναπτυσσόμενου κόσμου θα στραφεί εναντίον της Δύσης. Όμως η Ευρώπη και η Γερμανία παραδοσιακά ασχολούνται μόνο με «τις ανθρωπιστικές κρίσεις» που «συμβαίνουν ακριβώς μπροστά στην πόρτα μας».

«Η Ευρώπη αποφάσισε να στηρίξει τη δική της οικονομία με προγράμματα αξίας περίπου δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν προγραμμάτισε κάποια πρόσθετη υποστήριξη, έστω και μικρή, για την Αφρική. Αυτή η παράλειψη όμως θα έχει επιπτώσεις πάνω μας», πρόσθεσε ο Μύλερ.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης από Ασία και Αφρική σαν αποτέλεσμα των επιπτώσεων του κορονοϊού και της καταπολέμησής του, καθώς η αδιαφορία της Δύσης για τις αναπτυσσόμενες περιοχές θα φέρει επιπλέον φτώχεια και πολέμους, με τελικό αποτέλεσμα μια νέα ροή προσφύγων.

Ενώ ο υπουργός εξακολουθεί να βλέπει τον Covid-19 ως παγκόσμια πρόκληση, πιστεύει ότι τελικά θα πλήξει τους «πιο ανήμπορους από τους φτωχούς».

Σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από κορονοϊό είναι πάνω από 32 εκατομμύρια, με σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα να έχουν ήδη υποκύψει στην ασθένεια, σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Οι ΗΠΑ, η Ινδία και η Βραζιλία παραμένουν τα τρία έθνη που πλήττονται περισσότερο, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ήμισυ των παγκόσμιων περιπτώσεων.

Ωστόσο, μεταξύ των αφρικανικών εθνών, μόνο η Νότια Αφρική βρίσκεται μεταξύ των 10 χωρών που πλήττονται από την ασθένεια Covid-19 με περισσότερες από 660.000 επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Ωστόσο, οι χαμηλοί αριθμοί κρουσμάτων κορονοϊού στην υπόλοιπη Αφρική οφείλονται στο ότι δεν γίνονται τεστ, που σημαίνει ότι η πραγματική εικόνα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που φαίνεται.
ν

 


Translate this post