Ο Τραμπ μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο (vid)

Κατηγορία Κόσμος, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 3 Οκτ. 2020 – 03:51

Youmagazine Newsroom

 

O Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τη διάγνωση ότι μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σπανίως έπαιρνε μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πηγή: YouTube

ν

ΛΙΓΕΣ μόνο ώρες μετά τη διάγνωση ότι μολύνθηκε από τον κορονοϊό,  ο 74χρονος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο των πεζοναυτών στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια προσβλήθηκαν χθες από Covid-19.

Η μεταφορά κρίθηκε αναγκαία ύστερα από την αντίδραση που παρουσίασε μετά τη λήψη μιας πειραματικής θεραπείας με πολυκλωνικά αντισώματα, μαζί με σειρά άλλων συμπληρωματικών φαρμάκων.

Όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του, «ο πρόεδρος είναι κουρασμένος, αλλά σε καλή διάθεση».

Ο Τραμπ θα παραμείνει στο νοσοκομείο τις επόμενες μέρες.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου: «Ο πρόεδρος Τραμπ παραμένει σε καλή διάθεση, έχει ήπια συμπτώματα και εργάζεται όλη την ημέρα. Με μεγάλη προσοχή, και μετά από σύσταση του ιατρού και των ειδικών του, ο πρόεδρος θα εργάζεται από τα προεδρικά γραφεία στο Walter Reed για τις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος Τραμπ εκτιμά την έκρηξη υποστήριξης τόσο γι’ αυτόν όσο και για την πρώτη κυρία».
ν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έξω από τον Λευκό Οίκο, την ώρα που πηγαίνει να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο Marine One. Πηγή: Twitter
ν

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί «σοβαρές ανησυχίες». Πηγή: Twitter
ν

Πολλά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ανέφεραν ότι ο πρόεδρος έχει χαμηλό πυρετό. Οι New York Times, επικαλούμενοι δύο πρόσωπα κοντά στον Τραμπ, αναφέρουν ότι υποφέρει επίσης από ρινική συμφόρηση και βήχα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CNN στον Λευκό Οίκο, Τζιμ Ακόστα, ο οποίος επικαλείται έναν ανώνυμο σύμβουλο του προέδρου, η κατάσταση του κ. Τραμπ είναι «σοβαρή».

«Υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του Τραμπ απόψε», φέρεται να είπε η πηγή.

Η ανώνυμη πηγή περιέγραψε τον πρόεδρο ως «πολύ κουρασμένο» και ότι «δυσκολεύεται να αναπνεύσει».

Από την άλλη πλευρά, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συνεχίζουν να λένε ότι ο πρόεδρος είναι καλά.

Οι αντιφατικές αυτές δηλώσεις οφείλονται στο γεγονός ότι δεν έχουμε δει ακόμη έναν γιατρό να στέκεται μπροστά στις κάμερες και να εξηγεί την κατάσταση με κάθε λεπτομέρεια.
ν

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ REMDESIVIR

Μετά την εισαγωγή του προέδρου στο νοσοκομείο, ο προσωπικός γιατρός του, ο Sean Conley, έγραψε τα εξής:

«Σήμερα το απόγευμα, σε συνεννόηση με ειδικούς από το Walter Reed και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, πρότεινα τη μετακίνηση του προέδρου στο Εθνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Walter Reed για περαιτέρω παρακολούθηση.

»Είμαι πολύ χαρούμενος που αναφέρω ότι ο πρόεδρος τα πάει πολύ καλά. Δεν απαιτείται συμπληρωματικό οξυγόνο για να βοηθήσει στην αναπνοή του, αλλά σε συνεννόηση με ειδικούς επιλέξαμε να ξεκινήσουμε θεραπεία με Remdesivir. Ολοκληρώθηκε η πρώτη δόση του φαρμάκου και ο πρόεδρος αναπαύεται».
ν

BREAKING: Donald Trump taken to hospital after COVID-19 diagnosis | Sky News
v

v

 


Translate this post