Τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 είναι ισοδύναμα της σκλαβιάς (vid)

Κατηγορία NEWS, Κόσμος, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, αποφάνθηκε ότι οι επιβαλλόμενοι περιορισμοί λόγω Covid-19 ισοδυναμούν με σκλαβιά.

Image: Reuters/Kevin Lamarque

v

ΣΕ ΜΙΑ δήλωσή του που έκανε αίσθηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, αποφάνθηκε ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι, η καραντίνα και οι επιβαλλόμενοι περιορισμοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19 «αποτελούν τη μεγαλύτερη προσβολή των πολιτικών ελευθεριών» από την εποχή της δουλείας.

Η δήλωση του υπουργού έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα του Συντάγματος που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον από το Hillsdale College. Ερωτηθείς για τους περιορισμούς που απαγορεύουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις πάνω από έναν αριθμό ατόμων, ο κ. Μπαρ είπε ότι η απομόνωση στο σπίτι ισοδυναμεί με «κατ’ οίκον κράτηση».

«Αν εξαιρέσουμε τη σκλαβιά, που ήταν ένα διαφορετικό είδος κράτησης, αυτή είναι η μεγαλύτερη καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών στην αμερικανική ιστορία», είπε ο κ. Μπαρ.
ν

ν

Η δήλωση Μπαρ προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στους υποστηρικτές του εγκλεισμού στο σπίτι και των περιοριστικών μέτρων, ενώ άλλοι μίλησαν για υποκριτική στάση, ενώ τη χειροκρότησαν οι αρνητές του κορονοϊού.

Τη δήλωση Μπαρ υποστήριξαν Συντηρητικοί πολιτικοί, οι οποίοι έχουν επικρίνει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήτες στους κατοίκους των διαφόρων πολιτειών, προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες στην οικονομία.

Αν και στις ΗΠΑ δεν υπήρξε εθνικό lockdown, δόθηκαν εντολές για περιορισμό στο σπίτι, κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων, και απαγόρευση συγκεντρώσεων. Κάποιες από αυτές τις εντολές εξακολουθούν να ισχύουν στις περισσότερες πολιτείες.

Ο ίδιος ο Μπαρ κατηγορήθηκε ότι δεν προσπάθησε να περιορίσει την υστερία σχετικά με τον Covid-19, αλλά επέτρεψε στους κυβερνήτες να ενεργούν σαν «δικτάτορες» και να αντιμετωπίζουν τους «ελεύθερους πολίτες σαν μωρά» που δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για τον εαυτό τους και τους άλλους.

Ο Μπαρ πράγματι δεν απαγόρευσε τα lockdowns, συνέστησε όμως στους κυβερνήτες να αφήσουν ελεύθερους τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να καθορίσουν αυτοί ποια μέτρα έπρεπε να ληφθούν για την προστασία των εργαζομένων.
ν

 


Translate this post