150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν κοροναϊό

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος, Κορονοϊός

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Περισσότερα από 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ (δεξιά), ο πρώην πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμαντ Μπιν Ναϊέφ (κέντρο) και ο 34χρονος σήμερα διάδοχος Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ (αριστερά), σε φωτογραφία του 2016. Image: Supplied

ν

ΠΑΝΩ από 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό SARS-CoV-2, σκορπίζοντας το φόβο στις καρδιές των πανίσχυρων ηγετών αυτού του αυταρχικού βασιλείου.

Ο πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, ο 34χρονος κληρονόμος και η πραγματική εξουσία πίσω από το θρόνο, και οι υπουργοί του έχουν τεθεί σε καραντίνα κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ ο πατέρας του, ο βασιλιάς Σαλμάν, 84 ετών, βρίσκεται σε προληπτική απομόνωση κοντά στην πόλη Τζέντα, αναφέρουν οι New York Times.

Ο ανιψιός του βασιλιά Σαλμάν, ο πρίγκιπας Φαϊζάλ Μπιν Μπαντάρ Μπιν Αμπουλαζιζ Αλ Σαούντ, βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείες καθώς παρουσιάζει έντονα συμπτώματα της θανατηφόρας ασθένειας, σύμφωνα με τους γιατρούς της οικογένειας. Ο 70χρονος Φαϊζάλ είναι ο κυβερνήτης του Ριάντ.

Οι Σαουδάραβες πρίγκιπες πιστεύεται ότι κόλλησαν τον ιό κατά τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και η κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη την Πέμπτη δεν οφείλεται στη μεγαλοψυχία τους, αλλά στο γεγονός ότι είναι άρρωστοι, γράφουν οι New York Times.

Δεν πρέπει να στενοχωριέται κανείς για τους 150 άρρωστους πρίγκιπες, γιατί τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αραβίας, μαζί με τα παιδιά, τα ξαδέλφια, τα ανίψια και τα εγγόνια είναι συνολικά γύρω στα 5.000 άτομα.

Όσον αφορά τους κοροναϊόπληκτους, έχουν ετοιμαστεί γι’ αυτούς και τους ανθρώπους τους 500 χρυσά κρεβάτια στο ειδικό νοσοκομείο King Faisal, που είναι μόνο για την ελίτ της Σαουδικής Αραβίας.

«Οι οδηγίες λένε να είμαστε έτοιμοι για υψηλά πρόσωπα που θα έρθουν απ’ όλη τη χώρα», ανέφερε στέλεχος του νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ιατρικού προσωπικού που κόλλησαν τον κοροναϊό από τους πρίγκιπες νοσηλεύονται σε ένα άλλο, δεύτερης τάξης, νοσοκομείο, για να κάνουν χώρο στους βασιλείς.

Η Σαουδική Αραβία είχε έως την Πέμπτη 3.287 κρούσματα και 44 θανάτους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
ν

 


Translate this post