Ο Τραμπ και η σύζυγός του θετικοί στον κορονοϊό (vid)

Κατηγορία Κόσμος, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του μολύνθηκαν από τον κορονοϊό έχοντας κολλήσει από την Χόουπ Χικς, την τέως διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μολύνθηκε από την συνεργάτιδά του Χόουπ Χικς (δεξιά). Εδώ κατά την παρουσίασή της από τον πρόεδρο στα ΜΜΕ στις 29 Μαρτίου 2018. Πηγή: YouTube

ν

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Το ίδιο και η σύζυγός του Μελάνια.

Νωρίτερα η  Χόουπ Χικς, σύμβουλος και στενή συνεργάτιδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, η οποία ταξιδεύει συχνά μαζί του, διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Χικς, 31 ετών, επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Συνταξίδεψε επίσης με τον αρχηγό του κράτους στη Μινεσότα την Τετάρτη, όπου ο Τραμπ εμφανίστηκε σε προεκλογική εκδήλωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε πως η Χικς έχει προσβληθεί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Διαγνώστηκε θετική», δήλωσε. Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια υποβλήθηκαν σε τεστ και βρέθηκαν επίσης θετικοί.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρ είχε προτιμήσει να αποφύγει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία πως η Χικς προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, περιοριζόμενος να δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πρόεδρος παίρνει «πολύ σοβαρά» την υγεία του, καθώς και «όσων συνεργάζονται μαζί του».
ν

Η Χόουπ Χικς που συνόδευε τον Τραμπ στα ταξίδια του με το προεδρικό αεροσκάφος είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Ο Τραμπ υποβάλλεται συχνά σε τεστ για τον κορονοϊό, ωστόσο η συχνότητα των εξετάσεων δεν είναι σαφής.

Οι συνεργάτες του στη λεγόμενη «δυτική πτέρυγα» του Λευκού Οίκου υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, όπως και οι δημοσιογράφοι που πηγαίνουν στις δημόσιες εμφανίσεις του ή ταξιδεύουν μαζί του.

Η Χόουπ Χικς, η οποία είχε ενταχθεί από πολύ νωρίς στην ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του μεγιστάνα των ακινήτων το 2016, ανήκει στον στενότερο κύκλο του προέδρου.

Ανέλαβε την περίοπτη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου μετά τη νίκη του Τραμπ, αλλά παραιτήθηκε για ένα διάστημα κι εντάχθηκε στον όμιλο Fox, στον οποίο ανήκει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, προτού επιστρέψει στην Λεωφόρο Πενσυλβάνια.

Η Χικς, η οποία σπανίως κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, λέγεται πως διαθέτει μεγάλη επιρροή στον Λευκό Οίκο. Το πρώην μανεκέν, που δούλεψε για την Ιβάνκα Τραμπ στη Νέα Υόρκη, φέρεται να εισακούεται από τον πρόεδρο, ο οποίος ‒πράγμα αξιοσημείωτο‒ ουδέποτε έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη γι’ αυτήν.

Σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς, η Χικς παρουσιάσε συμπτώματα της Covid-19.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, καθώς οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από αυτή παγκοσμίως (212.660 νεκροί εξαιτίας της Covid-19 και 7.494.671 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έως χθες Πέμπτη).

Ο ίδιος επαίρεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έχει ισχυριστεί επανειλημμένα πως οι ενέργειες της κυβέρνησής του έχουν σώσει «εκατομμύρια» ζωές.

Ο Τραμπ και οι συνεργάτες του σπανίως φορούν μάσκες κι ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χλευάζει όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας συστηματικά, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών.
ν

BREAKING: Donald Trump and Melania test positive for coronavirus | Sky News
v


v

 


Translate this post