Το κύμα UFO που τρομοκράτησε μια πόλη (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πριν από 67 χρόνια, ένας αφύσικος σχηματισμός φώτων στον ουρανό προκάλεσε πανικό στους κατοίκους μια πόλης του Τέξας, συνθέτοντας ένα σκηνικό που παραμένει μέχρι σήμερα ανεξήγητο. Και δεν ήταν το μόνο.

Τα ασυνήθιστα φώτα στον ουρανό σε σχήμα Λάμδα, τρομοκρατούσαν επί μέρες τους κατοίκους μιας ήσυχης πόλης του Τέξας. Πηγή: News Media

ν

ΤΟ Λάμποκ (Lubbock) είναι μια πόλη 250.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της ομώνυμης κομητείας του Τέξας. Στις 25 Αυγούστου του 1951, ένας περίεργος σχηματισμός από φώτα εμφανίστηκε στον ουρανό, προκαλώντας πανικό και υστερία στους κατοίκους της πόλης, που νόμισαν ότι… δέχονταν επίθεση από τους Σοβιετικούς!
Χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να δουν το ασυνήθιστο φαινόμενο, το οποίο συνεχίστηκε για λίγες εβδομάδες. Έπειτα, τα περίεργα φώτα εξαφανίστηκαν και κανείς δεν τα είδε ποτέ ξανά.
Το μόνο που έχει σωθεί από εκείνο το περιστατικό είναι μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με κόκκο, που απασχολούν ακόμη τους θεωρητικούς των UFO και κάποιους επιστήμονες που αρέσκονται στο να επιλύουν μυστήρια.
Τα φώτα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις 21:20 το βράδυ της 25ης Αυγούστου 1951. Κατά σατανική σύμπτωση, οι πρώτοι που τα εντόπισαν στον ουρανό ήταν τα μέλη μιας ομάδας επιστημόνων που είχαν συγκεντρωθεί στην αυλή ενός σπιτιού στο οποίο ήταν καλεσμένοι.
ν

Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει τους περίεργους αυτούς σχηματισμούς φώτων σε σχήμα Λ, που εμφανίστηκαν στον ουρανό του Λάμποκ του Τέξας τον Αύγουστο του 1951. Πηγή: News Media
ν

Σύμφωνα με την ομάδα των επιστημόνων, επρόκειτο για 15-30 λαμπερά φώτα, χρώματος μπλε-πράσινου, που κινούνταν σιωπηλά στον ουρανό της πόλης σε σχήμα Λ.
Το φαινόμενο δεν κράτησε πολύ. Τα φώτα εξαφανίστηκαν εξίσου απότομα όπως είχαν εμφανιστεί, αλλά εμφανίστηκαν ξανά μετά από μια ώρα, αυτή τη φορά διάσπαρτα εδώ κι εκεί.
Η ομάδα των επιστημόνων, που αποτελείτο από καθηγητές, σημείωσε πως τα άγνωστα φώτα κινούνταν στον ουρανό με κατεύθυνση από βορρά προς νότο.
Τις επόμενες εβδομάδες, εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι έβλεπαν τον σχηματισμό των φώτων να πετούν σιωπηλά με απίστευτη ταχύτητα στον ουρανό, πάντα από βορρά προς νότο.
ν

Ο σμηναγός Έντουαρτ Ρούπελτ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φαινόμενο. Πηγή: News Media
ν

Οι μαρτυρίες των κατοίκων του Λάμποκ συγκεντρώθηκαν σε βιβλίο από τον σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Έντουαρτ Ρούπελτ (Edward J. Ruppelt), που εκδόθηκε με τίτλο “The Report on Unidentified Flying Objects” (Μαρτυρίες για Άγνωστα Ιπτάμενα Αντικείμενα).
Σε αυτό υπάρχει η αφήγηση ενός συνταξιούχου αγρότη, του οποίου η σύζυγος πανικοβλήθηκε στη θέα των άγνωστων φώτων.
«Μόλις είχε σουρουπώσει, όταν η σύζυγός του βγήκε στην αυλή για να μαζέψει τα ρούχα που είχε απλώσει. Ο ίδιος ήταν μέσα στο σπίτι διαβάζοντας εφημερίδα.
»Ξαφνικά, η σύζυγός του όρμησε μέσα στο σπίτι τρέμοντας, άσπρη σαν τα σεντόνια που κρατούσε. Με φωνή που μόλις ακουγόταν, είπε στο σύζυγό της ότι είχε δει ένα μεγάλο αντικείμενο να γλιστρά γρήγορα και σιωπηλά πάνω από το σπίτι…» γράφει ο Ρούπελτ.
Η τρομοκρατημένη γυναίκα περιέγραψε το αντικείμενο σαν «αεροπλάνο χωρίς καμπίνα» που είχε μόνο φτερά που καλύπτονταν από λαμπερά μπλε φώτα…
Ύστερα από τον θόρυβο που προκλήθηκε, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε να διερευνήσει το φαινόμενο, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία.
ν

Ο σμηναγός Έντουαρτ Ρούπελτ συνεργάστηκε με αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που πήγαν στο Λάμποκ να ερευνήσουν το φαινόμενο, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία. Πηγή: News Media
ν

Παρ’ όλο που οι ερευνητές της USAF είχαν στα χέρια τους τα σχεδιαγράμματα με τις μετρήσεις ύψους, ταχύτητας και τις γωνίες των άγνωστων φώτων, καθώς και τις μοναδικές φωτογραφίες που τράβηξε τότε ένας πανεπιστημιακός φοιτητής, έβγαλαν ένα πόρισμα που αργότερα θα αποτελούσε το σήμα κατατεθέν για κάθε εμφάνιση άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων.
Αποφάνθηκαν ότι επρόκειτο για σμήνη μεταναστευτικών πουλιών (χωρίς να αναφέρουν το είδος) που ταξίδευαν στον ουρανό και, κατά κάποιο τρόπο, τα φτερά τους αντανακλούσαν τα φώτα της πόλης!
Επειδή η… ευφυής αυτή εξήγηση δεν έπεισε τους κατοίκους του Λάμποκ, επανήλθαν με μια άλλη, πολύ πιο ανώτερη: επρόκειτο για βομβαρδιστικά, τις πτέρυγες των οποίων οι πιλότοι είχαν διακοσμήσει με… χριστουγεννιάτικα φωτάκια για να διασκεδάσουν!
Μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Λάμποκ πιστεύουν ακράδαντα ότι την εποχή εκείνη την πόλη τους την επισκέφθηκαν αερόπλοια από έναν άλλον κόσμο…
ν

Το περιστατικό της Μελβούρνης

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, «αερόπλοια από έναν άλλον κόσμο» επισκέφθηκαν μια άλλη ήπειρο, την Αυστραλία. Και αυτό το κύμα UFO παραμένει μέχρι σήμερα ανεξήγητο.
Συγκεκριμένα, στις 6 Απριλίου 1966, πάνω από 300 μαθητές και καθηγητές του Westall High School στο Κλέιτον της Μελβούρνης υπήρξαν μάρτυρες ενός σχηματισμού UFO που πετούσαν αθόρυβα στον ουρανό και… προσγειώθηκαν λίγα μέτρα μακριά τους!
Ήταν το μεγαλύτερο κύμα UFO που παρατηρήθηκε ποτέ στην Αυστραλία, αλλά παρέμεινε επί χρόνια κρυφό, καθώς μαθητές και καθηγητές έδωσαν όρκο να μην αποκαλύψουν τίποτε σχετικό με αυτό που είχαν ζήσει.
ν

Η Dandenong Journal ήταν μια από τις λίγες εφημερίδες εκείνη την εποχή που κάλυψε το κύμα των UFO στο Westall High School το 1966. Image: Supplied
ν

Από τότε έχουν περάσει 52 χρόνια και οι τότε μαθητές είναι σήμερα μεγάλοι άνθρωποι και μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα. Ωστόσο, παρά τις διαφορές στις περιγραφές τους, το περιστατικό παραμένει έντονα χαραγμένο στη μνήμη τους, έτσι όπως το αφηγούνται στην κάμερα.
Πολλοί βέβαια από αυτούς εξακολουθούν να πιστεύουν μέχρι σήμερα πως επρόκειτο για νέα όπλα που δοκίμαζε με μυστικότητα η κυβέρνηση της εποχής εκείνης.

ν

ν

 


Translate this post