Πορτογαλία: Εξακολουθούν να μαίνονται τεράστιες πυρκαγιές (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τουλάχιστον 62 είναι οι νεκροί από τις τεράστιες φωτιές που καίνε χωριά και δασικές εκτάσεις στην κεντρική Πορτογαλία.

Τα θύματα καίγονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πύρινη κόλαση.


Πηγή: Youtube

ν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 1.000 πυροσβέστες εξακολουθούν να προσπαθούν σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο μια τεράστια δασική πυρκαγιά στο κέντρο της Πορτογαλίας η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 62 ανθρώπων, προκαλώντας έντονη συγκίνηση στη χώρα.
Μεταξύ των θυμάτων είναι οκτώ πυροσβέστες και ένα παιδί. Άλλοι τέσσερις πυροσβέστες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στην κεντρική Πορτογαλία εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.
Παρά τη μικρή πτώση που σημείωσαν οι υψηλές θερμοκρασίες, η φωτιά, που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην κοινότητα Πεδρογάου Γκράντε (Pedrógão Grande), 190 χλμ. βόρεια της Λισαβόνας, εξακολουθεί να μαίνεται, επεκτεινόμενη στις γειτονικές περιοχές Καστέλο Μπράνκου και Κοΐμπρα.
Η περιοχή ήταν γεμάτη από αυτοκίνητα που είχαν εκδράμει για το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν από τις φλόγες και οι επιβάτες τους να καούν ζωντανοί, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Χόρχε Γκόμες στο CNN.
Σε όλη τη χώρα, οι εστίες πυρκαγιών μειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στις 35, αλλά τα μέσα που είχαν κινητοποιηθεί για την κατάσβεσή τους παρέμειναν περίπου τα ίδια, με περισσότερους από 1.000 πυροσβέστες και 660 οχήματα. «Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μέγιστος» στα κεντρικά, προειδοποιεί η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
«Η Πορτογαλία θρηνεί για το Πεδρογάου Γκράντε», «Στη μνήμη των θυμάτων», «Ο πόνος μας προς όλους», ήταν οι τίτλοι των εφημερίδων με μαύρα γράμματα. «Πώς μπόρεσε να συνέβη αυτό;» διερωτάται η Jornal de Noticias. «Γιατί;» ρωτάει η Publico.
ν

\

v


Translate this post