Πώς οι Ούγγροι φυλάσσουν τα σύνορά τους (βίντεο)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Youmagazine Newsroom

 

Δείτε πώς οι Ούγγροι φυλάσσουν τα σύνορά τους απέναντι στην αυθαίρετη είσοδο των παράνομων μεταναστών.

1253hkl265ljh97659

Ο Λάζλο Τοροτσκάι, δήμαρχος της μικρής ουγγρικής πόλης Ασόθαλομ. Πηγή: Youtube
v

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ της μικρής ουγγρικής πόλης Ασόθαλομ, στα σύνορα με την Σερβία, πρωταγωνιστεί σε βίντεο με σκοπό να αποθαρρύνει τους παράνομους μετανάστες που παραβιάζουν τα σύνορα της χώρας και τη χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι τους προς Βορρά. Παρά τον δραματικό χαρακτήρα του, το βίντεο χαιρετίστηκε ως υπόδειγμα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δεν προστατεύουν τα σύνορά τους, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Εκτός από τον πρώτο φράχτη στα νότια σύνορά της, η Ουγγαρία ύψωσε και δεύτερο φράχτη πίσω από τον πρώτο, ενώ έχει τοποθετήσεις σε επίκαιρα σημεία 10.000 αστυνομικούς και στρατιώτες που τον φυλάσσουν.
Το βίντεο έχει αγγλικούς υπότιτλους. Στο πρώτο μέρος ο Λάζλο Τοροτσκάι εκθέτει τους λόγους που η Ουγγαρία νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί τα σύνορά της και εξηγεί τι θα συμβεί σε όποιον επιχειρήσει να τα παραβιάσει. Στο δεύτερο μέρος (0:52) υπάρχουν πλάνα γεμάτα δράση και σκηνές που θα περίμενε κανείς να δει σε ταινία του Τζέιμς Μποντ.
Το μήνυμα πάντως είναι σαφές: οι άνθρωποι που αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη, ανεξάρτητα αν είναι πρόσφυγες ή οικονομικοί μετανάστες, δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα.
v

3253hkl265ljh97659

14 Σεπτεμβρίου 2015. Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες καταφθάνουν στην Αυστρία μέσω της Ουγγαρίας. Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, το 2% των Σύριων προσφύγων είναι μαχητές του ISIS. Photo: EPA. Πηγή: Supplied
v

«Από σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, όποιος διασχίζει παράνομα τα σύνορα της Ουγγαρίας διαπράττει έγκλημα», λέει στην αρχή του βίντεο ο Λάζλο Τοροτσκάι.
«Από τώρα και στο εξής, τα σύνορα της Ουγγαρίας προστατεύονται από έναν φράχτη, που κατασκευάζεται, από χιλιάδες αστυνομικούς και από τον ουγγρικό στρατό», προσθέτει.
Και το βίντεο τελειώνει με την προτροπή οι μετανάστες να ακολουθήσουν από τη Σερβία έναν άλλο δρόμο μέσω Κροατίας και Σλοβενίας. «Η Ουγγαρία είναι μια κακή επιλογή και το Ασόθαλομ ακόμα χειρότερη», λέει ο δήμαρχος.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ στο γραφείο του δημάρχου υπάρχουν η εθνική και η σημαία της πόλης, απουσιάζει η ευρωπαϊκή, παρ’ όλο που η Ουγγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
v

Μήνυμα από την Ουγγαρία προς τους παράνομους μετανάστες
v

 


Translate this post