Βερολίνο: 12 νεκροί και 50 τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση (βίντεο)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

• Μακελειό στο Βερολίνο με τουλάχιστον 12 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Νεκρός ο συνοδηγός του φορτηγού, συνελήφθη ο οδηγός.

Το φορτηγό του θανάτου που έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz. Photo: Fabrizio Bensch / Reuters. Πηγή: Supplied
v

ΜΙΑ ΝΤΑΛΙΚΑ με πολωνικές πινακίδες έπεσε στις 21:00 ώρα Ελλάδας, σε συγκεντρωμένο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz σπέρνοντας τον θάνατο σε επισκέπτες και τουρίστες.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στο Βερολίνο, μετά την είσοδο φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης, με συνέπεια το θάνατο δώδεκα ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη.
v


v

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, νεκρός είναι και ο συνοδηγός του φορτηγού, ενώ τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Από τους τραυματίες οι 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
v


v

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό, με τις 18 ρόδες, εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.
v


v

Η αστυνομία επιβεβαίωσε αρχικά τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών ακόμα, ενώ ο εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό». Με δήλωσή του αργότερα, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για «τρομοκρατικό χτύπημα».

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.
v


v

Νεώτερες πληροφορίες, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την γερμανική αστυνομία, αναφέρουν ότι το φορτηγό ήταν κλεμμένο και ότι βρέθηκε το πτώμα του Πολωνού που το οδηγούσε
ν

Truck Drives Into Christmas Market in Berlin,

At Least 9 Dead | ABC News
ν

 


Translate this post