Ό,τι δεν κάνει η Ελλάδα, το έκανε το Charlie Hebdo (vid)

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα, Ευρώπη

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η αντίδραση του Charlie Hebdo στις προσβολές και ύβρεις που εκτόξευσε ο Ερντογάν κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Οι Γάλλοι δεν άφησαν χωρίς απάντηση τις προσβολές και ύβρεις που εκτόξευσε ο Ερντογάν κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Πηγή: YouTube

ν

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την Ελλάδα που δεν τολμά να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, να υπερασπιστεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης του υπεδάφους (υφαλοκρηπίδα) ή του υπεδάφους και των υπερκείμενων υδάτων (ΑΟΖ), να οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο, σε αντίθεση με την Ελλάδα των τουρκικών σήριαλ και της προπαγάνδας ότι οι πρόγονοί μας περνούσαν μια χαρά επί Τουρκοκρατίας και ότι κακώς έγινε η Επανάσταση του 1821, σε αντίθεση με την Ελλάδα που είναι έτοιμη να παραχωρήσει γη, αέρα και θάλασσα στην Τουρκία και τους Έλληνες πολιτικούς να στέκονται «σούζα» μπροστά στον Ερντογάν, η Γαλλία σατιρίζει με τον πιο καυστικό τρόπο τον Τούρκο πρόεδρο, δείχνοντάς τον με τα εσώρουχα κι ένα κουτάκι μπύρας, να σηκώνει τα ρούχα μιας χανούμισσας που φοράει hijab (μαντήλα), αποκαλύπτοντας τα γυμνά οπίσθιά της.

«Ουάου! Ο Προφήτης!» αναφωνεί ο πρόεδρος στο καινούριο εξώφυλλο του γνωστού σατιρικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό, που έχει τίτλο «Ερντογάν: σε ιδιωτικές στιγμές είναι πολύ αστείος».
ν

«Ουάου! Ο Προφήτης!» αναφωνεί ο πρόεδρος Ερντογάν, βλέποντας τα οπίσθια της χανούμισσας και κρατώντας στο χέρι ένα κουτάκι μπύρας. Πηγή: YouTube
νν

Φυσικά, η αντίδραση των Τούρκων ήταν λυσσώδης. Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι καταράστηκε το περιοδικό για το εξώφυλλό του και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να καταγγείλει αυτή την ντροπή».

«Δεν μπορείτε να εξαπατήσετε κανέναν καλυπτόμενοι πίσω από την ελευθερία της γνώμης! Καταδικάζω την ανήθικη δημοσίευση του κατάπτυστου γαλλικού κουρελιού για τον πρόεδρό μας», έγραψε στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Φαχρετίν Αλτούν πήγε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι το περιοδικό έλαβε εντολή από τη γαλλική κυβέρνηση. (Προφανώς νομίζει ότι και οι Γάλλοι έχουν δικτατορία).

Όπως έγραψε: «Η αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Σαρλί Εμπντό μόλις δημοσίευσε μια σειρά σκίτσων γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες για τον πρόεδρό μας. Καταγγέλλουμε την αηδιαστική προσπάθεια αυτού του εντύπου για διάδοση πολιτιστικού ρατσισμού και μίσους».

Αν και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε «κάθε τρομοκρατική ενέργεια στο όνομα του Ισλάμ», συμπλήρωσε: «Ωστόσο, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί ενάντια στις αηδιαστικές επιθέσεις κατά του πολιτισμού και της θρησκείας μας ανεξάρτητα από την προέλευσή τους».

Με την Τουρκία συντάχθηκαν το Ιράν και η Μαλαισία. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Μαλαισίας κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη στην Κουάλα Λουμπούρ και του ζήτησε εξηγήσεις για τη «ρητορική μίσους», όπως την αποκάλεσε, και για τις απόπειρες δυσφήμισης του Ισλάμ από κυβερνητικούς αξιωματούχους της Γαλλίας.
ν

ν

Γαλλία και Τουρκία βρίσκονται εδώ και καιρό στα μαχαίρια, καθώς η Τουρκία, προβάλλοντας έναν ηγεμονικό ρόλο, μετέχει σε διάφορες πολεμικές συγκρούσεις (Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία, Λιβύη), ενώ απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα και την Κύπρο εάν δεν της δώσουν αυτά που απαιτεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Η Γαλλία έχει καλέσει επανειλημμένως την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει μέτρα κατά της πολεμοχαρούς Τουρκίας, αλλά σκοντάφτει στο βέτο της Γερμανίας, η οποία προμηθεύει με όπλα την Τουρκία, παρ’ όλο που η τελευταία κατέχει εδάφη ενός άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ.

Σαν απάντηση, ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να μην αγοράσουν ξανά γαλλικά αγαθά, και συνέχισε να εγκαλεί τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν για τη στάση του απέναντι στους μουσουλμάνους.

Το Σάββατο ο Ερντογάν είπε ότι ο Μακρόν είχε πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και πως «χρειάζεται ψυχοθεραπεία». Οι δηλώσεις αυτές έκαναν τη Γαλλία να ανακαλέσει τον πρέσβη της από την Άγκυρα. Παρόμοια σχόλια έκανε την επόμενη μέρα και ξανά τη Δευτέρα σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Αυτή τη φορά του απάντησε κατάλληλα το Σαρλί Εμπντό.
ν

Erdogan en slip et rigolard en une de Charlie Hebdo fait polémique en Turquie | RMC
v

v

 


Translate this post