Η ανεξήγητη εκκένωση από το FBI ενός ηλιακού παρατηρητήριου (vid)

Κατηγορία Αστρονομία, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τι ώθησε το FBI να διατάξει την άμεση εκκένωση του Εθνικού Ηλιακού Παρατηρητήριου στο Νέο Μεξικό, απ’ όπου υποτίθεται ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη δράση των ηλιακών κηλίδων;

Τι πραγματικά παρακολουθούσε το NSO στον Ήλιο; Και γιατί το FBI άδειασε εσπευσμένα τις εγκαταστάσεις του στο Sunspot του Νέου Μεξικού; Photo: Greenwich Royal Observatory. Πηγή: News Media

ν

Η ΥΠΟΘΕΣΗ θυμίζει δικαιολογημένα την ταινία “Θεωρίες συνωμοσίας”. Μόνο που δεν είναι σενάριο αλλά πραγματικότητα. Δεκάδες ομοσπονδιακοί πράκτορες με τη βοήθεια του στρατού, της αστυνομίας και ενός ελικοπτέρου Blackhawk κατέκλυσαν τη βουνοπλαγιά όπου βρίσκεται το Εθνικό Ηλιακό Παρατηρητήριο (Sunspot Solar Observatory), διατάζοντας το προσωπικό να φύγει αμέσως χωρίς να πάρει τίποτα μαζί του, ενώ στη συνέχεια αφού άδειασαν τα κτίρια, τα σφράγισαν ώστε να είναι απροσπέλαστα.
Οι ξαφνιασμένοι αστρονόμοι και οι κάτοικοι της περιοχής αναρωτιούνται από τότε τι συμβαίνει και έγινε αυτή η αιφνιδιαστική εκκένωση.
Στους επιστήμονες του Εθνικού Ηλιακού Παρατηρητηρίου απαγορεύτηκε να μιλήσουν σχετικά με τις εργασίες τους τις οποίες κατάσχεσε ο Στρατός ή για το πότε θα ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους.
«Αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τις εγκαταστάσεις αυτή την περίοδο ως προληπτικό μέτρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του παρατηρητηρίου Shari Lifson στην τοπική Alomogordo Daily News. «Η Ένωση Πανεπιστημίων για τις Αστρονομικές Έρευνες που διευθύνει τις εγκαταστάσεις αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ένα ζήτημα ασφάλειας», πρόσθεσε αινιγματικά ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει άλλες εξηγήσεις.
Η αιφνιδιαστική εκκένωση έγινε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και η σχετική ανακοίνωση για το κλείσιμο του παρατηρητηρίου την επόμενη μέρα 7 Σεπτεμβρίου 2018.
ν

ν

Άποψη των εγκαταστάσεων του Εθνικού Ηλιακού Παρατηρητηρίου (NSO) που εγκαταλείφθηκαν στο Sunspot του Νέου Μεξικού. Πηγή: YouTube
ν

Η είσοδος του Εθνικού Ηλιακού Παρατηρητηρίου στο Sunspot του Νέου Μεξικού. Photo: ABC7 KVIA. Πηγή: News Media
ν

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι αστρονόμοι του Εθνικού Ηλιακού Παρατηρητηρίου στο Sunspot του Νέου Μεξικού φωτογράφησαν “κάτι παράξενο” κοντά στον Ήλιο ή στο εξωτερικό διάστημα που πρέπει να παραμείνει μυστικό.
Την άποψή τους ενισχύει το γεγονός ότι μαζί με το Εθνικό Ηλιακό Παρατηρητήριο διατάχθηκε το κλείσιμο των τοπικών γραφείων της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω της οποίας γίνονταν οι επικοινωνίες του παρατηρητήριου με τον υπόλοιπο κόσμο.
ν

Ορισμένοι πιστεύουν ότι το παρατηρητήριο φωτογράφησε “κάτι παράξενο” κοντά στον Ήλιο ή στο εξωτερικό διάστημα και για να μην διαρρεύσει το μυστικό, διατάχθηκε το κλείσιμό του. Πηγή: News Media
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Update: Dunn Solar Telescope is open Monday-Friday 8:00am-3:00pm. Visitors are welcome to seeing the observing room during these hours. However, we recommend calling prior to visiting to check current schedule. We can be reached at 575-434-7190. #dst #sunspotsolarobservatory

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sunspot Solar Observatory (@sunspotsolarobservatory) στις

ν

Το Εθνικό Ηλιακό Παρατηρητήριο βρίσκεται σε ύψος 2.800 μέτρων στο Sunspot του Νέου Μεξικού και φιλοξενεί το Ηλιακό Τηλεσκόπιο Dunn το οποίο παρακολουθεί την ηλιακή δραστηριότητα.
Το Sunspot βρίσκεται στα βουνά του Σακραμέντο στην επαρχία Ότερο, περίπου 15 μίλια νότια του Κλάουντκροφτ (Cloudcroft). Επί του παρόντος λειτουργεί μόνο ένα τηλεσκόπιο εργασίας στο παρατηρητήριο, όπου το κρατικό πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού διεξάγει έρευνες.
ν

Το Εθνικό Ηλιακό Παρατηρητήριο βρίσκεται σε ύψος 2.800 μέτρων στα όρη του Σακραμέντο στο Sunspot του Νέου Μεξικού. Πηγή: News Media
ν

Το γραφείο του τοπικού σερίφη δήλωσε άγνοια αναφορικά με τους λόγους της εκκένωσης.
Όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο σερίφης: «Το FBI αρνείται να μας πει τι συμβαίνει. Απλώς ζήτησε να στείλουμε άνδρες να βοηθήσουν στην εκκένωση. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά ούτε το γιατί. Υπάρχουν μόνο φήμες για απειλή κατά των εργαζομένων στο παρατηρητήριο ή για διαρροή επικίνδυνων ουσιών. Το FBI δεν μας έχει ενημερώσει για τίποτα».
Εκτός από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες και τους άνδρες του τοπικού σερίφη, στην εκκένωση εμπλέκεται και ο αμερικανικός Στρατός από το Fort Bliss.
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

A soldier from Fort Bliss chose the Tularosa Basin, which can be seen from Sunspot Observatory, as the backdrop to his re-enlistment ceremony. Congrats and best of luck! #sunspotsolarobservatory #fortbliss #army

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sunspot Solar Observatory (@sunspotsolarobservatory) στις

ν

Η τοπική εφημερίδα Albuquerque Journal ήρθει σε επαφή με το FBI, το οποίο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούν για την αιτία της εκκένωσης στο Sunspot.
«Η Ένωση Πανεπιστημίων για την Έρευνα στην Αστρονομία (AURA) που χειρίζεται την εγκατάσταση αντιμετωπίζει ένα ζήτημα ασφάλειας αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της AURA, Shari Lifson στα μέσα ενημέρωσης. «Η εκκένωση είναι προσωρινή. Θα το ανοίξουμε το συντομότερο δυνατόν».
Η Washington Post επικοινώνησε με τον καθηγητή James McAteer από το κρατικό πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, ζητώντας του να εξηγήσει τι συμβαίνει.
Σύμφωνα με τον καθηγητή «ο AURA διέταξε την εκκένωση του χώρου, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα “ασφάλειας”. Εξ όσων γνωρίζω, οι ερευνητές δεν είδαν τίποτα περίεργο στον Ήλιο ώστε να υποχρεωθούν να φύγουν, ούτε υπήρχε κάποια ανωμαλία στα δεδομένα που συνέλεξαν».

ν

ν

 


Translate this post