Το γαλάζιο σφαιρικό “UFO” ίσως είναι ο Ήφαιστος

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Αστρονομία, Διάστημα, Εξωγήινη Έρευνα

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι δορυφόροι που παρακολουθούν τον Ήλιο κατέγραψαν ένα εξαιρετικά παράδοξο φαινόμενο στις 17 Νοεμβρίου κοντά στον Ήλιο.

• Πρόκειται για κάποιο ανώμαλο φαινόμενο, για γιγαντιαίο UFO ή μήπως για κάποιον πλανήτη άγνωστο έως τώρα;

36yf52y4g6hj62346

Η εικόνα αυτή του γιγαντιαίου γαλάζιου σφαιρικού σώματος δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016. Photo: NASA. Πηγή: Supplied
v

Η ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA δικαίως έχει τραβήξει την προσοχή των απανταχού οπαδών των ασυνήθιστων φαινομένων. Σε μια από τις STEREO εικόνες του Ήλιου που στέλνουν οι δορυφόροι στη Γη, εμφανίζεται προς στιγμήν μια γιγαντιαία γαλάζια σφαίρα, η οποία μετά εξαφανίζεται από το κάδρο.

Οι φωτογραφίες STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory) δημιουργούνται από τη συνένωση των εικόνων που λαμβάνουν δύο διαστημικά παρατηρητήρια, δηλαδή δύο διαστημόπλοια, το STEREO Α και το STEREO Β που φωτογραφίζουν τον Ήλιο από διαφορετικές γωνίες.

Έτσι, μόλις οι οπαδοί των εξωγήινων άρχισαν να μιλούν στα social media για «γιγαντιαίο UFO» που αποδεικνύει την ύπαρξη νοήμονος ζωής εκτός Γης, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος έσπευσε να πει ότι επρόκειτο για σφάλμα των φωτογραφιών. Συγκεκριμένα, μίλησε για «διπλοτυπία», λέγοντας ότι το άγνωστο σώμα κατά πάσα πιθανότατα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια γραφιστική δυσλειτουργία.

«Επειδή οι εικόνες από το τηλεσκόπιο Heliospheric Imager (της αποστολής NASA STEREO που στάλθηκε στο διάστημα το 2006) δημιουργήθηκε από έναν μεγάλο αριθμό εικόνων που προστέθηκαν μαζί, αυτό μερικές φορές οδηγεί σε διπλοτυπίες, όπου εμφανίζονται δεδομένα από διαφορετικά τηλεσκόπια στην ίδια εικόνα», αναφέρει η δήλωση της NASA.

Στη διπλοτυπία έχουμε μια ή περισσότερες εικόνες πάνω σε μια άλλη. Οι εικόνες όμως αυτές δείχνουν κάτι – ένα σώμα, ένα τοπίο, ένα αντικείμενο. Στην περίπτωση όμως αυτή, η NASA δεν μας λέει τίνος πράγματος διπλοτυπία είναι η συγκεκριμένη εικόνα. Οπωσδήποτε δεν είναι του Ήλιου, αφού ο Ήλιος φαίνεται στην αριστερή άκρη του κάδρου. Έτσι, ακόμη κι αν πρόκειται για διπλοτυπία, το ερώτημα παραμένει. Ποιο σώμα φωτογράφισαν οι ηλιακοί δορυφόροι; Ενός UFO γιγαντιαίων διαστάσεων ή μήπως ενός άγνωστου πλανήτη;
v

Blue Spheres Spotted in NASA’s Sun Images
v

v

Εδώ και πολύ καιρό οι αστρονόμοι, μελετώντας τις ανωμαλίες που υπάρχουν στις τροχιές ορισμένων πλανητών, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως στο ηλιακό μας σύστημα πρέπει να υπάρχουν και άλλοι πλανήτες –δύο τουλάχιστο– τους οποίους δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει.

Μαθηματικά οι δύο αυτοί πλανήτες τοποθετούνται ο ένας κοντά στον Ήλιο και άλλος πέρα από τον Ποσειδώνα. Το θέμα είναι πως δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Πρόκειται για δύο ουράνια σώματα φευγαλέα, που αποφεύγουν θα λέγαμε τα τηλεσκόπια των γήινων. Ο κοντινός στον Ήλιο πλανήτης δεν γίνεται ορατός εξαιτίας της λαμπρότητας του Ήλιου, ο άλλος επειδή βρίσκεται πολύ μακριά για να τον φτάσουν οι ακτίνες του Ήλιου.

 Εκτός και αν, όπως υποθέτουν πολλοί επιστήμονες, αποτελούνται από αόρατη ύλη, όσο κι αν αυτό φαίνεται παράδοξο.

Στον υποθετικό πλανήτη που βρίσκεται πολύ κοντά στον Ήλιο έχει δοθεί το όνομα του θεού του πυρός της ελληνικής μυθολογίας, του Ηφαίστου. Ο Ήφαιστος ήταν γιος του Δία και της Ήρας. Κατά μια άλλη εκδοχή, προήλθε από την Ήρα με παρθενογένεση, όμως η μητέρα του, λόγω της δυσμορφίας του, τον πέταξε μακριά από τον Όλυμπο κάτω στη γη.

Από εσωτερική άποψη, ο Ήφαιστος, ως θεός του πυρός, συνδέεται με το ανώτερο αιθερικό κέντρο του ανθρώπου, το κέντρο της κεφαλής, και εικονίζεται ως φλόγα ή φωτεινή άλως στην κορυφή του κρανίου. Το πυρ αντιπροσωπεύει το θεϊκό πνεύμα που ενυπάρχει στον άνθρωπο ( συμβ. η Ήρα εκσφενδονίζει τον Ήφαιστο από τον ουρανό στη γη).
v

55yf52y4g6hj62346

Ο ναός του Ηφαίστου στη δυτική άκρη της αρχαίας Αγοράς στην Αθήνα. Photo: Lonely Planet
v

Το σύμβολο του ζώντος πυρός (της ενέργειας που δίνει ζωή στον άνθρωπο, δηλ. του ζωτικού σώματος) είναι ο Ήλιος, μερικές από τις ακτίνες του οποίου ανάβουν το πυρ της ζωής σε ένα πεθαμένο σώμα, μεταβιβάζουν τη γνώση του μέλλοντος στο νωθρό νου, και θέτουν σε ενεργό λειτουργία μια ορισμένη ψυχική και γενικώς λανθάνουσα ικανότητα στον άνθρωπο.

Αυτά από την εσωτερική σκοπιά. Εξωτερικά, το όνομα “2212 Hephaistos” δόθηκε σε έναν νάνο πλανήτη που βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών Απόλλων που περιβάλλουν τον Ήλιο. Ανακαλύφθηκε το 1978 από την σοβιετική αστρονόμο Lyudmila Ivanovna Chernykh που εργαζόταν στο Αστροφυσικό Παρατηρητήριο της Κριμαίας. Ο αστεροειδής αυτός έχει διάμετρο 6,64 χλμ. και περίοδο περιστροφής 20 ώρες.

Οπωσδήποτε όμως δεν είναι το γιγαντιαίο άγνωστο σώμα που φωτογράφισαν οι ηλιακοί δορυφόροι της NASA.

Τελικά άλλο ένα αναπάντητο ερωτηματικό προστίθεται στα μυστήρια του σύμπαντος. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα ολότελα άγνωστα στις επιστήμες μας, εκτός και αν όλα αυτά, όπως λέει η NASA, δεν είναι τίποτε άλλο από «διπλοτυπίες» και παραισθήσεις.
v

65yf52y4g6hj62344

Οι πλησιέστεροι στον Ήλιο πλανήτες. Με πράσινο χρώμα
σημειώνεται η ζώνη αστεροειδών Απόλλων. Ανάμεσά τους βρίσκεται
ο Hephaistos 2212. Πηγή: Wikimedia Commons  

v

© 2016 Youmagazine.gr

 


Translate this post