Θα αποδείξει πετώντας ότι η Γη είναι επίπεδη (vid)

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ  | Ενημ, 24/02/2020

Από τον Νίκο Κατσινόπουλο

 

Πετώντας με πύραυλο δικής του κατασκευής, ο κασκαντέρ Μάικ Χιουζ θα αποδείξει πως όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα για τη Γη είναι ψέματα.

Πετώντας με ταχύτητα 500 μιλίων την ώρα, ο Μάικ Χιουζ από την Καλιφόρνια θα αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη. Photo: AP /  Mad Mike Hughes. Πηγή: Supplied
ν

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ υπάρχουν στον κόσμο πολλά μυστήρια που παραμένουν ανεξήγητα παρ’ όλη την πρόοδο της επιστήμης. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί η θερμοκρασία στην πλευρά της Σελήνης που είναι μονίμως στραμμένη προς εμάς είναι χαμηλότερη, σε αντίθεση με τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης όπου οι θερμοκρασίες είναι μεγαλύτερες.
Η αλήθεια είναι ότι η επιστήμη στηρίζεται κατά 99% σε υποθέσεις και κατά 1% στην πραγματικότητα.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο ηλεκτρισμός – φαινόμενο γνωστό από την αρχαιότητα. Αλλά ενώ σήμερα ολόκληρος ο τεχνολογικός πολιτισμός στηρίζεται πάνω του, αγνοούμε τι είναι ηλεκτρισμός, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο.
Το ίδιο και σε μια σειρά άλλων πραγμάτων. Για παράδειγμα, ενώ όλοι ζούμε, αγνοούμε τι είναι ζωή. Μελετάμε το σύμπαν, αλλά αγνοούμε από πού προέκυψε ή αν είναι πεπερασμένο ή άπειρο. Γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και βασανιστικής εξελικτικής πορείας, που διήρκεσε εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, αλλά αγνοούμε τι είναι εξέλιξη ή γιατί σταμάτησε σε αυτό το παράξενο είδος με τα δύο χέρια και τα δύο πόδια. Κοντολογίς, η άγνοιά μας σε βασικά ζητήματα είναι απείρως μεγαλύτερη από τη γνώση μας.
Η αδυναμία της επιστήμης να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, κάνει πολλούς, ακόμη και στον 21ο αιώνα, να αμφιβάλλουν για την ορθότητα των επιχειρημάτων της και να αναρωτιούνται μήπως ζούμε σε έναν ψευδή κόσμο.
ν

Ποιο σχήμα έχει η Γη;

Οι Πυθαγόρειοι τον 5ο αιώνα π.Χ. είχαν συμπεράνει από το σφαιρικό σχήμα της έκλειψης της σελήνης, ότι η Γη δεν μπορούσε να είναι ούτε επίπεδη ούτε κυλινδρική, αλλά σφαιρική. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μέχρι σήμερα άνθρωποι που θεωρούν πως η Γη είναι επίπεδη.
Πρόσφατη έρευνα που έγινε για λογαριασμό του νέου σταθμού Athens Voice Radio 102,5 έδειξε πως το 2,5% των Ελλήνων πιστεύει ότι είναι αληθινή η θεωρία της επίπεδης γης.
Ωστόσο, όπως φαίνεται από το παρακάτω tweet, η Γη έχει μάλλον το σχήμα μιας… γατούλας που παίζει με μια μπαλίτσα ή ίσως με ένα κουβάρι μαλλί – την Αυστραλία!
ν


ν

Τον Γόρδιο Δεσμό ανέλαβε να λύσει ο Μάικ Χιουζ (Mike Hughes), κασκαντέρ στο επάγγελμα, ο οποίος από την Καλιφόρνια σχεδιάζει να εκτοξευθεί με αυτοσχέδιο πύραυλο για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη!
Ο αυτοδίδακτος «επιστήμονας αεροδυναμικής», μιλώντας στο Associated Press, υποστήριξε πως όσα πιστεύουμε σήμερα για τη Γη, βασίζονται σε μια θεωρία συνωμοσίας που κατασκεύασαν οι αστροναύτες!
Ο 61χρονος θέλει να φτάσει σε αρκετά μεγάλο ύψος, έτσι ώστε να συλλέξει φωτογραφικές αποδείξεις για το ότι ο πλανήτης μας είναι επίπεδος.
Στο παρελθόν είχε κατασκευάσει έναν άλλον αυτοσχέδιο πύραυλο. Ήταν το 2014 όταν και κατάφερε να κρατήσει τη ρουκέτα του σε πτήση για μερικά λεπτά πάνω από την περιοχή του Γουίνκελμαν στην Αριζόνα. Πάντως, τότε είχε τραυματιστεί και ανάρρωνε από τα εγκαύματα του για δύο εβδομάδες.
Αυτή τη φορά του ευχόμαστε να τα καταφέρει, ώστε να λυθεί σε όλους μας η απορία!
ν


ν

Ο θάνατος του Μάικ Χιουζ

Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο τολμηρός κασκαντέρ σκοτώθηκε κατά την εκτόξευση του πυραύλου, που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, πέφτοντας κοντά στο Barstow της Καλιφόρνιας. Ο Μάικ Χιουζ ήταν 64 ετών.
ν


ν

 


Translate this post