Διπλή τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών στο Λονδίνο

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΛΥΨΗ. Λευκό φορτηγάκι χτύπησε τουλάχιστον 15 έως 20 ανθρώπους στη Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ ένας τρομοκράτης με μαχαίρι χτυπούσε ανθρώπους κοντά στην Αγορά του Μπόροου.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Η νέα ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει το Λονδίνο μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ. Photo: AP/ Dominic Lipinski/PA. Πηγή: Supplied
ν
ΣΥΜΦΩΝΑ με ορισμένες αναφορές τουλάχιστον έξι άνθρωποι κείτονται στο έδαφος στη Γέφυρα του Λονδίνου «χωρίς να κινούνται», ενώ εν συνεχεία κάποιοι ή κάποιος κατέβηκαν από το φορτηγάκι και τους μαχαίρωναν φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ»!
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα κατά τα φαινόμενα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς.
Η Χόλι Τζόουνς, ρεπόρτερ του BBC που βρισκόταν στη γέφυρα του Λονδίνου την ώρα του περιστατικού, δήλωσε ότι το λευκό βαν οδηγούσε ένας άνδρας και το αυτοκίνητο είχε ταχύτητα 50 μιλίων όταν έπεσε πάνω στους πεζούς.
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρχικά τουλάχιστον πέντε δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, αφού το αυτοκίνητο «καβάλησε» το πεζοδρόμιο και τους χτύπησε.
ν
Αστυνομικοί με ασπίδες αναπτύσσονται στη γειτονιά του Μπόροου. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ν
Σύμφωνα με τη Τζόουνς, το αυτοκίνητο κινούνταν με κατεύθυνση από το κέντρο του Λονδίνου προς την ανατολική πλευρά της πόλης. Δήλωσε επίσης ότι είδε αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα, ο οποίος δεν φορούσε πουκάμισο την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι είδε ένα αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα και να κτυπά πεζούς, ενώ έναν από αυτούς μάλιστα τον πέταξε πολλά μέτρα ψηλά στον αέρα!
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν μαχαιρωθεί και μάλιστα στο λαιμό! Η Telegraph μετέδωσε ότι ενώ το λευκό βαν έπεφτε πάνω στον κόσμο, τρεις άνδρες μαχαίρωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
ν
Σε αυτή τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Daily Express, οι τρομοκράτες περπατούν ψύχραιμοι στο Μπόροου Μάρκετ μαχαιρώνοντας όσους διαβάτες τύχαινε να συναντούν. Πηγή: Daily Express
ν
Τα σημεία στο Λονδίνο όπου έγιναν οι επιθέσεις των ισλαμιστών. Image: Supplied
ν

ν

 


Translate this post