Μέι προς ΕΕ: «Μείνετε μακριά από τις εκλογές μας»

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Τερέζα Μέι κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Βρετανίας με κακόβουλες διαρροές στα ΜΜΕ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προέβη στη δήλωση αυτή έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Πηγή: News Media 
ν
H ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι κατηγόρησε σήμερα Τετάρτη τους Ευρωπαίους πολιτικούς για απόπειρα επηρεασμού του αποτελέσματος των επερχόμενων βρετανικών εθνικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.
Σε δηλώσεις της από την Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ώστε να επικυρωθεί η διάλυση της Βουλής και να ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος, η Μέι ανέφερε ότι ορισμένοι στις Βρυξέλες δεν επιθυμούν την επιτυχία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει πόσο δύσκολες προμηνύονται αυτές οι συνομιλίες. Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει παρερμηνευθεί από τον ευρωπαϊκό Τύπο, η διαπραγματευτική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει σκληρύνει, απειλές κατά της Βρετανίας έχουν εκφραστεί από Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους», είπε η ίδια. «Όλες αυτές οι πράξεις έχουν εκ προθέσεως προγραμματιστεί για αυτή την περίοδο, ώστε να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών», τόνισε η Μέι.
Αιτία αυτών των δηλώσεων οι παράλογες απαιτήσεις των Ευρωπαίων, οι οποίοι έχουν ζητήσει από τη Βρετανία να καταβάλει, για την έξοδό της από την σφηκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως «αποζημίωση» πρώτα το ποσό των 60 δισ. ευρώ, το οποίο τώρα ανέβασαν στα 100 δισ. ευρώ!
ν

Ευρύ προβάδισμα για τους Συντηρητικούς

Ο στόχος των Ευρωπαίων είναι προφανής: με τις παράλογες και υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις τους επιχειρούν να εκβιάσουν την Μέι και να τρομάξουν τον βρετανικό λαό, ώστε να φοβηθεί ότι θα έχει βαριές οικονομικές συνέπειες, με αποτέλεσμα ή να μην στηρίξει την Τερέζα Μέι ή να ζητήσει παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
Τίποτε όμως δεν τρομάζει την Μέι. Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar, οι Βρετανοί Συντηρητικοί της Μέι φέρονται να διατηρούν ευρύ προβάδισμα επί των Εργατικών.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, καταγράφει ότι το 48% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε τους Συντηρητικούς, ενώ οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ένα 24%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Kantar, οι Συντηρητικοί προηγούνταν με 46%.
Οι Φιλελεύθεροι βρίσκονται στην τρίτη θέση με 11%, ενώ το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) συγκεντρώνει 7%.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου με 1.205 συμμετέχοντες.

 


Translate this post