Αναδίπλωση της Μέρκελ για το προσφυγικό ζήτημα

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ύστερα από την εκλογική ήττα στο Βερολίνο, η Άνγκελα Μέρκελ μελετά την αλλαγή στάσης απέναντι στους πρόσφυγες.

323gj52h3g54h2gh3466
v

Η ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ και η πολιτική της του ανοίγματος προς τους πρόσφυγες βρίσκονται περισσότερο παρά ποτέ στο στόχαστρο μετά την τρίτη διαδοχική εκλογική ήττα που υπέστησαν χθες, Κυριακή, σε μια ψηφοφορία η οποία σηματοδοτήθηκε από την εγκατάσταση της λαϊκιστικής δεξιάς στο γερμανικό πολιτικό τοπίο.

Η καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι αποδέχεται το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για το πλήγμα που δέχθηκαν οι συντηρητικοί στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου, στις οποίες οι ψηφοφόροι τιμώρησαν το κόμμα της για τη φιλική προς τους πρόσφυγες μεταναστευτική πολιτική της.

Δήλωσε επίσης πως, αν μπορούσε, θα γύριζε πίσω τον χρόνο για να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την εισροή περίπου ενός εκατομμυρίου μεταναστών που πλημμύρισαν πέρυσι τη Γερμανία. Πρόσθεσε, δε, ότι αν γνώριζε πόσο οι άνθρωποι ήθελαν να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική της, θα εξέταζε το ενδεχόμενο αυτό.

Η Μέρκελ εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκαταβατική έναντι της κριτικής που της ασκείται και πρόσθεσε πως, αν η επιθυμία του γερμανικού λαού είναι να μην κατακλυστεί η χώρα με ανεξέλεγκτη και χωρίς ρυθμίσεις μετανάστευση, «τότε αυτό είναι ακριβώς για το οποίο μάχομαι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Translate this post