12χρονος Ιρακινός σκόπευε να βάλει βόμβα στη Γερμανία

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Συνελήφθη στην πόλη Βερνιγκερόντε 12χρονος Ιρακινός που σκόπευε να βάλει βόμβα στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, το αγόρι έχει «έντονα ριζοσπαστικοποιηθεί θρησκευτικά» από «άγνωστο μέλος» του ISIS.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από το ιστορικό δημαρχείο της πόλης Βερνιγκερόντε στη Γερμανία. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ υπηρεσίες ασφαλείας ενημέρωσαν την γερμανική αστυνομία ότι μεταξύ των στόχων του Ισλαμικού Κράτους ήταν οι χριστουγεννιάτικες αγορές ορισμένων γερμανικών πόλεων, μεταξύ αυτών και η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης Βερνιγκερόντε.

Βάσει ορισμένων άλλων πληροφοριών, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα ένα 12χρονο αγόρι, ιρακινής καταγωγής, ως ύποπτο για την τοποθέτηση βόμβας στη συγκεκριμένη πόλη, η οποία βρίσκεται 85 χιλιόμετρα νότια της Φρανκφούρτης.

Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

Το αγόρι, που πρόσφατα προσηλυτίστηκε στο Ισλαμικό Κράτος, είχε τοποθετήσει την βόμβα μέσα σε ένα σακίδιο έξω από το δημαρχείο της πόλης, στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά η βόμβα δεν εξερράγη.

Ένας περαστικός που είδε το εγκαταλειμμένο σακίδιο κάλεσε την αστυνομία, η οποίη στη συνέχεια εξουδετέρωσε τη συσκευή.

Ο μικρός ισλαμιστής είχε προσπαθήσει να τοποθετήσει τη βόμβα και στις 26 Νοεμβρίου, αλλά για κάποιους λόγους το ανέβαλε.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, το αγόρι, το οποίο είχε γεννηθεί στην πόλη το 2004, φαίνεται ότι είχε «έντονα ριζοσπαστικοποιηθεί θρησκευτικά» από «άγνωστο μέλος» του ISIS, της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Επίσης είχε προσπαθήσει να μεταβεί στη Συρία το καλοκαίρι του 2016 για να ενταχθεί στους μαχητές του ISIS.

Τώρα βρίσκεται σε κέντρο κράτησης, ενώ η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία που έχει αναλάβει τις έρευνες σκοπεύει να το κατηγορήσει για προσπάθεια βίαιης ανατροπής.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εισαγγελέα στην Καρλσρούη απέφυγε να σχολιάσει το ζήτημα, σύμφωνα με το Reuters.

Στις 21 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε τη Γερμανία ότι οι χριστουγεννιάτικες αγορές ήταν ένας πολύ πιθανός στόχος για τρομοκρατικές επιθέσεις, συμβουλεύοντας παράλληλα τους Αμερικανούς τουρίστες να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν επισκέπτονται φεστιβάλ, εκδηλώσεις και υπαίθριες αγορές.

 


Translate this post