Βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ με 22 νεκρούς

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

22 νεκροί και 59 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ Αρένα. Η στιγμή της έκρηξης.

Μια τραυματισμένη κοπέλα οδηγείται από τους αστυνομικούς έξω από το συναυλιακό κέντρο. Photo: Joel Goodman/LNP. Πηγή: Supplied
ν
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ φορά η Βρετανία πνίγηκε στο αίμα από τους τρομοκράτες του ISIS. Τουλάχιστον 22 νεκροί και 59 οι τραυματίες μετά την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Αγνοούνται έφηβοι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Αναστέλλονται οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων, ενώ η Τερέζα Μέι συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Λίγο πριν από τις 10:35 μ.μ. τοπική ώρα (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, με περίπου 50 τραυματίες».
Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί από τις αρχές, όπως επίσης και τα στοιχεία των τραυματιών.
Παράλληλα, υπάρχουν πολλά παιδιά αγνοούμενα που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τους γονείς τους μετά την έκρηξη. Πρόκειται για εφήβους 15-17 ετών. Το γνωστό ξενοδοχείο Holliday Inn του Μάντσεστερ δημοσιεύει συνεχώς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνοντας ότι στις εγκαταστάσεις του βρίσκονται δεκάδες παιδιά που αναζητούν τους δικούς τους.
ν

Η στιγμή της έκρηξης
ν


ν


ν

Μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι η έκρηξη έγινε μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας ποπ σταρ σε χώρο έξω από το στάδιο. Η αστυνομία ανέφερε πως το επεισόδιο αντιμετωπίζεται «ως τρομοκρατικό».
Η βόμβα περιείχε καρφιά και μεταλλικά αντικείμενα για να τραυματίσει όσο δυνατόν περισσότερα άτομα βρίσκονταν γύρω από τον φερόμενο βομβιστή αυτοκτονίας.
Ο βομβιστής αυτοκτονίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροδότησε τη βόμβα στο φουαγιέ του Manchester Arena, την ώρα που αποχωρούσε ο κόσμος.
v

Moments inside Manchester Arena right after the explosion on Ariana Grande’s concert
v

 

Translate this post