Φλερτ: Η ιεροτελεστία του έρωτα

Κατηγορία Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ

Από την Ελευθερία Καλλέρη

 

Πώς αποκαλύπτετε σε κάποιον τα αισθήματα έρωτα και πάθους που τρέφετε γι’ αυτόν; Και το κυριότερο, πώς καταφέρνετε να τον κάνετε να ανταποκριθεί στα αισθήματά σας αυτά; Πόσα είδη φλερτ υπάρχουν;

30750493570985725
v

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ βρίσκεται σε μια μικρή λεξούλα που εδώ και αιώνες αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους προσέγγισης του αντικειμένου του πόθου μας, το φλερτ.
Το φλερτ είναι η τέχνη του να είναι κανείς γοητευτικός και ακαταμάχητος και να μπορεί να σαγηνεύει με τη βοήθεια μιας σειράς από βλέμματα, κινήσεις και χειρονομίες. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πολύ μελετημένη συμπεριφορά που κρύβεται κάτω από ένα πέπλο αθωότητας. Είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι όπου το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να ρίχνει αισθησιακές ματιές, να “διορθώνει” τα μαλλιά του υποψήφιου “θύματος”, να αποκαλύπτει δήθεν τυχαία τα κάλλη του και να βγάζει μικρά επιφωνήματα που εύκολα θα μπορούσαν να εξάψουν τη φαντασία!
Χρησιμοποιείτε, δηλαδή, μια παιχνιδιάρικη γλώσσα για να δώσετε στους άλλους να καταλάβουν με μια μόνο σας ματιά, το ερωτικό σας ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Κατ’ αυτή την έννοια, το φλερτ είναι ένας τρόπος για να είστε πάντα γεμάτοι ενέργεια και γοητεία. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να προκαλείτε τον άλλο και να του λέτε: «Τολμάς να ανταποκριθείς;» Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση πάντα ότι το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει δείχνει την ανάλογη διάθεση.
v

H ιεροτελεστία του έρωτα

Το φλερτ είναι ένα είδος κοινωνικής συναναστροφής και οι ρίζες του φτάνουν πολύ πίσω στο χρόνο. H λέξη έχει γαλλική προέλευση και σημαίνει ερωτικό ποίημα. Το είδος άνθισε σε μεγάλο βαθμό στην εποχή των βασιλέων της Ευρώπης όταν οι γυναίκες της αριστοκρατίας χρησιμοποιούσαν τη βεντάλια τους για να κρύβουν το πρόσωπό τους και να δίνουν έτσι μεγαλύτερη έμφαση στο βλέμμα τους.
Το φλερτ δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική. Πολλοί ειδικοί προσπάθησαν να βρουν μια επιστημονική βάση πάνω στην οποία να στηρίξουν το φαινόμενο, αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο. Το σίγουρο είναι ότι βασίζεται πάνω σε δυο βασικές αισθήσεις μας, στην όραση και την αφή.
Το πιο σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας του φλερτ είναι τα μάτια και όλα αυτά που μπορούν να “πουν” χωρίς να χρειαστούν τα λόγια. Μπορούν να “αποκαλύψουν” όλα αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν ανοιχτά και να ανοίξουν το δρόμο για ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανταλλαγής αισθημάτων και ερωτικών διαθέσεων.
Το άγγιγμα, από την άλλη μεριά, έχει τη δική του δυναμική. Μια απλή χειραψία, ένα πλησίασμα, ένα τυχαίο άγγιγμα, όλα αυτά μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί που θα ανοίξει και θα απελευθερώσει έναν κόσμο δυνατών αισθήσεων και συναισθημάτων. Η κίνηση μέσα στο πλήθος καθιστά δυνατή τη μεγαλύτερη επαφή των δυο υποψήφιων εραστών και τους φέρνει πιο κοντά χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάτι οι ίδιοι. Όταν ακουμπούν οι γοφοί και τα γόνατα των δυο ερωτευμένων, τα λόγια είναι περιττά!
v

Από τη θεωρία στην πράξη

O καλύτερος τρόπος λοιπόν για να δείξετε σε κάποιον το ενδιαφέρον σας είναι να τον φλερτάρετε. Πώς θα το πετύχετε; Κατ’ αρχήν, θα θέλετε να μάθετε αν και η άλλη πλευρά ενδιαφέρεται για εσάς.
Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το καταλάβετε αυτό είναι να παρατηρήσετε τη στάση του σώματός του απέναντι στο δικό σας. Αν οι κινήσεις του είναι αρμονικές ως προς τις δικές σας, αν δηλαδή γέρνει προς το μέρος σας, κινείται παράλληλα με τις δικές σας κινήσεις και μοιάζει σαν να τον τραβά ένα αόρατο νήμα προς το μέρος σας, τότε ξέρετε ότι ενδιαφέρεται.
v

50750493570985725
v

Για να δώσετε λοιπόν στον άλλον να καταλάβει τα αισθήματά σας, μπορείτε να κάνετε συνειδητά αυτή την “παράλληλη κίνηση”. Είναι πολύ πιθανό να το κάνετε ήδη υποσυνείδητα, αλλά όταν οι κινήσεις σας είναι συντονισμένες με τις δικές του, τότε κάνετε το μήνυμά σας πιο σαφές.
Είναι ενδιαφέρον επίσης να παρατηρήσετε τις αντιδράσεις σας απέναντι σε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και να γνωρίσετε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεστε και εσείς οι ίδιοι στις διάφορες προκλήσεις. Όταν γνωρίζετε τη γλώσσα του σώματός σας, μπορείτε ευκολότερα να ελέγξετε τη στάση σας και να καθοδηγήσετε τις κινήσεις σας.
Μια πολύ καλή άσκηση λοιπόν για να αποκτήσετε ικανότητα στο φλερτ είναι να παρατηρείτε τις κινήσεις των ανθρώπων γύρω σας. Παρακολουθήστε τον τρόπο με τον οποίο κινείται στο χώρο ένα άτομο που θαυμάζετε ή ο αγαπημένος σας σταρ. Αποκωδικοποιήστε τις κινήσεις του και τη γλώσσα του σώματός του. Σύντομα θα μπορέσετε να ανακαλύψετε μικρά μυστικά και ανεπαίσθητους τρόπους με τους οποίους μπορεί και γοητεύει το κοινό του.
Το πιο δυνατό σας όπλο πάντως στο “αιματοβαμμένο” πεδίο μάχης του έρωτα είναι τα μάτια σας. Για να αποκτήσετε ένα ακαταμάχητο βλέμμα και να καθηλώνετε με το πάθος και την ερωτική απόλαυση που θα υπόσχονται τα μάτια σας, κάντε την εξής άσκηση:
1. Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε κάποιον που σας προκαλεί έντονα αισθήματα αγάπης και έρωτα. Ανοίξτε τα αργά και σαν να περιμένετε ότι θα το δείτε μπροστά σας. Κοιτάξτε κατ’ ευθείαν μέσα στο καθρέφτη και αποτυπώστε στο μυαλό σας, την έκφραση που έχετε εκείνη τη στιγμή στο πρόσωπό σας. Αυτή είναι η δική σας έκφραση έντονου πάθους.
2. Κλείστε τα μάτια ξανά και χαλαρώστε για ένα λεπτό, χωρίς να σκέφτεστε τίποτα.
3. Ανοίξτε τα μάτια σας και κοιτώντας στον καθρέφτη προσπαθήστε να επαναλάβετε το βλέμμα του πάθους που είχατε προηγουμένως, χωρίς όμως να σκέφτεστε αυτή τη φορά το πρόσωπο που σας το προκάλεσε. Έτσι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το δικό σας, προσωπικό βλέμμα ανά πάσα στιγμή και να γοητεύετε όποιον θέλετε με μοναδικό όπλο τα μάτια σας!
v

60750493570985725
v

Πέντε τύποι φλερτ

• Το φυσικό φλερτ. Είναι ορμητικό, στηρίζεται στην επίδειξη των σωματικών προσόντων και στη σεξουαλική χημεία, και το προτιμούν όσοι θέλουν να αναπτύξουν μια γρήγορη και έντονη ερωτικά σχέση με κάποιον άμεσα, χωρίς να υπάρξει συνέχεια.
• Το παραδοσιακό φλερτ. Εκδηλώνεται με ματιές από μακριά, χωρίς την πρόθεση προσέγγισης. Αφορά τις γυναίκες που πιστεύουν ότι ο άνδρας είναι αυτός που πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, και τους εσωστρεφείς άνδρες που έχουν πρόβλημα στο να πλησιάσουν μια γυναίκα και να της μιλήσουν ανοιχτά. Εάν το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει ανήκει σε αυτό τον τύπο, θα πρέπει να πάρετε εσείς την πρωτοβουλία και να κινηθείτε ορμητικά, αλλιώς θα ξημερώσει.
• Το ευγενικό φλερτ. Σχετίζεται με την εθιμοτυπία και την τήρηση των κανόνων. Μπορεί να βγαίνετε συνέχεια με έναν τέτοιον τύπο και να μην συμβαίνει τίποτα. Στον τύπο αυτόν συγκαταλέγονται όσοι δεν εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα από το φλερτ, γιατί αποβλέπουν στη δημιουργία μιας δυνατής σχέσης με διάρκεια. Γι’ αυτό και δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ χειρονομίες ή λόγια με υπονοούμενα για να εξάψουν το ενδιαφέρον σας. Αντιμετωπίζεται όπως και το παραδοσιακό φλερτ.
• Το ειλικρινές φλερτ. Είναι αυτό ακριβώς που λέει, δηλαδή ειλικρινές. Δεν υπάρχει παιχνίδι, αλλά ειλικρινής έκφραση συναισθημάτων, γι’ αυτό και συχνά τα άτομα αυτά πληγώνονται από μια απόρριψη. Σημασία γι’ αυτούς έχει η ισχυρή συναισθηματική σύνδεση και η σεξουαλική χημεία με στόχο τη δημιουργία μιας μόνιμης σχέσης. Τα άτομα που το ασκούν είναι συναισθηματικά ευάλωτα και ευσυγκίνητα – μπορεί να τα δείτε να κλαίνε στην παραλία, ενώ παίζουν κιθάρα το ηλιοβασίλεμα.
• Το παιχνιδιάρικο φλερτ. Αφορά τους εξωστρεφείς και τολμηρούς τύπους, που δεν διστάζουν να κάνουν σεξουαλικά υπονοούμενα, πάντοτε όμως με εκλεπτυσμένο τρόπο και χιούμορ. Με το παιχνιδιάρικο φλερτ απλά θέλει κάποιος να διασκεδάσει και ενδεχομένως να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή του. Αυτός ο τύπος έχει την ψυχολογία του παίκτη και είναι εύκολο να εντοπιστεί στα μπαρ. Το παιχνιδιάρικο φλερτ έχει επιτυχία όταν το άλλο πρόσωπο ανήκει στον τύπο του φυσικού φλερτ.

 


Translate this post