5 συμβουλές για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Κατηγορία Σχέσεις & Σεξ

ΣΧΕΣΕΙΣ

Από την Ελευθερία Καλλέρη

 

Πέντε συμβουλές που θα αναθερμάνουν τη διάθεσή σας με φυσικό τρόπο για να έχετε καλύτερη σεξουαλική ζωή.

33hj45h6hj656bn77
v

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ μιας σχέσης πιστεύουμε ότι το πάθος που μας ενώνει τόσο δυνατά δεν θα σβήσει ποτέ. Στην πορεία, όμως, το σεξ χάνει λίγο από την αρχική του λάμψη και πρέπει εμείς να αναλάβουμε να το κάνουμε ξανά συναρπαστικό.
Μια σχέση λειτουργεί σε πολλά επίπεδα και ένα από αυτά είναι και το σεξ. Όπως όλα τα πράγματα όμως, έτσι κι αυτό χρειάζεται λίγη δουλειά και χρόνο. Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να απολαύσουμε καλύτερα το σεξ, σε όποια φάση της σχέσης μας κι αν βρισκόμαστε.
Δύο πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι α) ότι θα πρέπει να περνάμε κάποιο χρόνο χωριστά από τον/την σύντροφό μας, και β) ότι θα πρέπει να αφήνουμε κάτι για τη φαντασία.
Έχει αποδειχτεί πως όσο πιο αραιά βρισκόμαστε με κάποιον, τόσο περισσότερο πάθος υπάρχει όταν συναντιόμαστε. Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε πως έστω μια νύχτα το μήνα μακριά από το σύντροφό σας, μπορεί να βελτιώσει την ποσότητα του σεξ σε μια σχέση.
Από την άλλη πλευρά, επειδή ένα φορτωμένο πρόγραμμα μπορεί να μας κρατήσει αρκετές ώρες τη μέρα μακριά από τον/την σύντροφό μας, είναι σημαντικό να κρατάμε αναμμένη τη φωτιά ακόμη κι όταν είμαστε χώρια. Αυτό γίνεται στέλνοντας σέξι μηνύματα και e-mail ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα μηνύματα αυτά χρησιμεύουν ως φιλική υπενθύμιση του πόσο ελκόμαστε σεξουαλικά από το ταίρι μας από αυτούς, αλλά και πόσο εκτιμούμε τη φυσική και την εσωτερική ομορφιά τους.
Οι ακόλουθες συμβουλές θα αναθερμάνουν τη σχέση σας με φυσικό τρόπο.
v

Χιούμορ

Το χιούμορ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα του σώματός μας. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες του Χόλυγουντ τους πρωταγωνιστές να φαίνονται τέλειοι, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι, κάτι που είναι βέβαια προϊόν έξυπνων λήψεων και επεξεργασίας της εικόνας. Έτσι έχουμε αποκτήσει μια εντελώς εσφαλμένη άποψη για το τι είναι φυσιολογικό σε ένα σώμα. Τα αληθινά σώματα έχουν χίλιες δυο ατέλειες κι ακόμη κι αν είστε ντροπαλοί μην διστάσετε να αστειευτείτε ή ακόμα και να διασκεδάσετε μ’ αυτές. Αν είστε άνετοι με το σώμα σας θα απολαύσετε πολύ καλύτερα το σεξ και το ίδιο και ο σύντροφός σας.
v

Επικοινωνία

Έχετε βαρεθεί να ακούτε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία σε μια σχέση, αλλά και στο κρεβάτι. Αναγκαστικά θα πρέπει να το επαναλάβουμε και εδώ. Πρέπει κανείς να έχει το θάρρος να μιλάει για τα αισθήματά του, ακόμη κι όταν αφορούν ένα λεπτό θέμα όπως είναι το σεξ. Δεν χρειάζεται να προσβάλλει κανείς τον άλλο, αλλά ούτε να τα κρατάει μέσα του. Είναι απαραίτητο να επικοινωνεί το ζευγάρι και να δείχνει ο ένας στον άλλο τι του αρέσει, τι θέλει, τι φαντασιώνεται. Αυτό θα σας φέρει πιο κοντά και θα κάνει την ερωτική ζωή σας πιο πλούσια και ικανοποιητική.
v

Ερωτισμός

Η ερωτική ακτινοβολία ενός ατόμου έχει να κάνει με την προσωπικότητα κι όχι με την εξωτερική εμφάνιση. Σίγουρα το ντύσιμο μπορεί να βοηθήσει για να εκφράσει κανείς την ερωτική φύση του, αλλά δεν είναι το παν. Η ερωτική διάθεση που δείχνει κανείς προς το σύντροφό του είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό. Σε πολλούς άνδρες αρέσει όταν οι γυναίκες τους αποκτούν «το πάνω χέρι» στον έρωτα και δείχνουν ανοιχτά τις διαθέσεις τους. Σε όλους μας αρέσει άλλωστε να μας θέλουν και να μας το δείχνουν. Η εμφάνιση παίζει μικρό ρόλο, όταν πρόκειται να εκφράσετε τον ερωτικό εαυτό σας.
v

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι η βάση σε μια σχέση. Στην ερωτική ζωή ειδικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο γιατί είμαστε πιο ευάλωτοι  και πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς με το σύντροφό μας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει κανείς να βιάζεται να δημιουργήσει μια σχέση, αν δεν αισθάνεται ακόμα έτοιμος για κάτι τέτοιο. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη και αισθανόμαστε ασφάλεια, αγάπη, επιθυμία και εκτίμηση, τότε θα είμαστε και πιο άνετα με τον άλλο και θα μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τον ερωτισμό μας.
v

Χρόνος για έρωτα

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, το σεξ να γίνεται μια δραστηριότητα που κάνουμε στο τέλος της ημέρας, όταν είμαστε κουρασμένοι και έχουμε χίλια-δυο πράγματα στο μυαλό μας. Το βιαστικό σεξ ρουτίνας δεν προσφέρει και πολύ ικανοποίηση. Βρείτε χρόνο ειδικά για να κάνετε έρωτα, όταν θα έχετε διάθεση, θα έχετε κλείσει τα κινητά και θα έχετε ενδεχομένως φτιάξει ατμόσφαιρα που θα σας εμπνέει και θα σας βάζει κατευθείαν στο κλίμα. Δεν χρειάζεται να είναι κάποια συγκεκριμένη ώρα, οποιαδήποτε ώρα είναι καλή, εφόσον δεν υπάρχουν εξωτερικές επεμβάσεις.

 


Translate this post