24 ηλικιωμένοι πέθαναν στη Νέα Υόρκη μόλις έκαναν το εμβόλιο για την Covid-19

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Επτά ημέρες από την έναρξη του εμβολιασμού, 137 ηλικιωμένοι ασθένησαν από Covid-19 και 24 από αυτούς πέθαναν σε γηροκομείο της Νέας Υόρκης.

Περίεργοι θάνατοι στο γηροκομείο The Commons on St. Anthony της Νέας Υόρκης. Πηγή: Twitter

ν

ΟΠΩΣ αναφέρει το site Syracuse.com, η επιδημία του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια Covid-19, μόλυνε ξαφνικά 137 ηλικιωμένους, 24 από τους οποίους πέθαναν, στο γηροκομείο The Commons on St. Anthony στο Όμπερν (Auburn) της Νέας Υόρκης.

Το παράδοξο είναι ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2020, μια ημέρα πριν αρχίσουν να εμβολιάζονται, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα κορονοϊού ή θάνατος στο γηροκομείο από τότε που άρχισε η επιδημία.

Στις 29 Δεκεμβρίου, ακριβώς επτά ημέρες αφότου φιλοξενούμενοι και νοσηλευτές άρχισαν να κάνουν μαζικά εμβόλια mRNA, 137 ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, από τους οποίους οι 24 πέθαναν.

Από τους εργαζόμενους, 47 βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορονοϊό.

Το γηροκομείο είναι δυναμικότητας 300 κλινών.
ν

Το προσωπικό του γηροκομείου με ορισμένους φιλοξενούμενους το 2018. Πηγή: Loretto healthcare services in Central New York
v

Σύμφωνα με την Julie Sheedy, αξιωματούχο του Loretto, της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του γηροκομείου, το ξέσπασμα στο The Commons on St. Anthony ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου, καθώς ένα κύμα κρουσμάτων Covid-19 μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών άρχισε να πλήττει την κομητεία.

Από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα, 21 φιλοξενούμενοι έχουν πεθάνει στο The Commons και τρεις στο νοσοκομείο, δήλωσε η Sheedy. Έντεκα φιλοξενούμενοι έχουν πεθάνει από την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτοι θάνατοι στο Commons αναφέρθηκαν στις 29 Δεκεμβρίου. Οι τρεις άλλοι οίκοι ευγηρίας που υπάρχουν στην κομητεία Cayuga δεν έχουν αναφέρει θανάτους από Covid-19.

«Οι εμβολιασμοί στο γηροκομείο του St. Anthony ξεκίνησαν στις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 193 ηλικιωμένοι (περί των 80% των ενοίκων) και 113 εργαζόμενοι.

Το προσωπικό του γηροκομείου θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και των υπολοίπων στις 12 Ιανουαρίου.

Από τους 24 που έχασαν τη ζωή τους, οι 21 πέθαναν μέσα στο γηροκομείο και οι τρεις στο νοσοκομείο. Παράλληλα 137 ακόμη άτομα στο γηροκομείο έχουν μολυνθεί από κορονοϊό από τότε που ξεκίνησε η εξάπλωσή του σε αυτό», σημειώνει το Syracuse.com.

Η περίεργη αυτή υπόθεση διερευνάται δικαστικά.
v

v

 


Translate this post