Τι προκάλεσε την τριπλή καταιγίδα στο Ντουμπάι με τους 20 νεκρούς (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 18/04/2024, 07:57

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια «θεωρία συνομωσίας» για τις καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες στα ΗΑΕ, που έχει όμως υπαρκτή βάση.

Υπάρχουν τουλάχιστον 20 νεκροί από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι. Image: Supplied

v

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ θεωρία είδε το φως της δημοσιότητας, αμέσως μετά τις πρωτοφανείς καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Υπάρχουν 20 νεκροί, αλλά ο αριθμός πρέπει να είναι μεγαλύτερος, καθώς δεν καταγράφονται οι θάνατοι των ξένων εργατών που ζουν στην περιοχή και οι οποίοι συνήθως δεν υπολογίζονται.

Είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζουν οι δρόμοι στο Ντουμπάι, ενώ στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης τα αεροπλάνα είχαν μετατραπεί σε βάρκες!

Μέσα σε 24 ώρες έπεσε τόση βροχή που είχε να πέσει εδώ και 75 χρόνια! Κατά τόπους η στάθμη της βροχής έφτασε το ενάμιση μέτρο!

Όχι, δεν τρελάθηκε η φύση ούτε φταίει η περίφημη «κλιματική αλλαγή». Η τριπλή φονική καταιγίδα που έπληξε την πόλη έχει ανθρώπινα αίτια και μάλιστα προέρχεται από «μαθητευόμενους μάγους»!
ν

@dailymail The remarkable moment police officers in Dubai saved a cat who was clinging onto a car, after more than a year’s worth of rain fell on the city in 24 hours ❤️ #dubai #dubaiflood #flooding #cat #catrescue #kitten #news #saved ♬ The Champion – Lux-Inspira


ν

Τι είναι το “cloud seeding”

Η «σπορά νεφών» είναι μια ακόμη ανθρώπινη εφεύρεση με σκοπό την επέμβαση στα καιρικά φαινόμενα, ώστε να δημιουργούμε τις συνθήκες της αρεσκείας μας!

Αν η χώρα σου έχει πολλές βροχές, το cloud seeding δημιουργεί συνθήκες ξηρασίας. Αν αντίθετα υποφέρει από ξηρασία, όπως η Αραβία και οι χώρες του Περσικού Κόλπου, μπορεί να φέρει βροχή, ώστε να δροσίσει το έδαφος.

Αυτό σύμφωνα με το εγχειρίδιο. Στην πράξη τα πράγματα λειτουργούν τελείως διαφορετικά.

Η αμερικάνικη «εφεύρεση» φτιάχτηκε για πολεμικούς σκοπούς, αλλά ενδιάμεσα οι Αμερικανοί την προσφέρουν –με το αζημίωτο‒ σε φιλικές χώρες που είναι πολύ πλούσιες, όπως τα ΗΑΕ.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά ένας μετεωρολόγος του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (NCM). Όπως υποστήριξε, μιλώντας στο Bloomberg, η «σπορά νεφών» έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην ένταση των φαινομένων.

Με άλλα λόγια, των μαθητευόμενων μάγων, τους ξέφυγε η κατάσταση από τα χέρια!
ν

Αυτοκινητιστές οδηγούν σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο μετά τις έντονες βροχοπτώσεις στο Ντουμπάι νωρίς την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024. Image: Supplied
ν

Καταιγίδα πάνω από το Ντουμπάι. Η πρόκληση των καιρικών φαινομένων οφείλεται στις αδέξιες προσπάθειες του ανθρώπου να χειραγωγήσει τον καιρό. Image: Supplied
ν

Η χειραγώγηση του καιρού δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί οι καιρικές συνθήκες σε έναν τόπο δεν είναι ανεξάρτητες και αυτόνομες από το υπόλοιπο περιβάλλον. Image: Supplied

ν

Μαθητευόμενοι βροχοποιοί

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογίας των ΗΑΕ (NCM) Abullah al-Hammadi, την προηγούμενη μέρα απογειώθηκαν έξι ή επτά μετεωρολογικά αεροπλάνα, με σκοπό να δημιουργήσουν νεφώσεις στον ουρανό του Ντουμπάι.

Το Associated Press, που έψαξε την καταγγελία, αναφέρει ότι δεν πέταξαν επτά, αλλά ένα μετεωρολογικό αεροπλάνο, με σκοπό τη δημιουργία νεφών πάνω από το Ντουμπάι.

Το NCM, σε ανακοίνωσή του, λέει πως όλα αυτά είναι φαντασιοπληξίες.

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για το φαινόμενο αυτό», είπε η μετεωρολογική υπηρεσία στην εφημερίδα των Εμιράτων The National.

Ωστόσο, η σπορά νεφών είναι μια πραγματικότητα.
ν

Ένα αεροπλάνο ετοιμάζεται για «σπορά νεφών» εξοπλισμένο με ράβδους ιωδιούχου αργύρου. Image: Supplied

ν

Πώς γίνεται η σπορά νεφών

Η μέθοδος περιλαμβάνει αεροπλάνα ή drones που διασκορπίζουν ράβδους ιωδιούχου αργύρου στην ατμόσφαιρα για την πρόκληση νεφών.

Οι ράβδοι ιωδιούχου αργύρου –οι οποίες έχουν συνήθως το μέγεθος τσιγάρων– εκτοξεύονται στα υπάρχοντα σύννεφα για να βοηθήσουν στο σχηματισμό κρυστάλλων πάγου.  Μικροσκοπικά σταγονίδια υγρασίας προσκολλώνται σε αυτές τις ράβδους, όπως συμβαίνει όταν η σκόνη, η γύρη και το θαλασσινό αλάτι επιπλέουν σε ένα σύννεφο.

Όταν αρκετά σταγονίδια ενώνονται σχηματίζουν βαρύτερους κρυστάλλους πάγου και η βαρύτητα τους τραβάει προς τη γη. Καθώς λιώνουν γίνονται βροχή.

Η σπορά νεφών έχει σχεδιαστεί για να δώσει ώθηση στην διαδικασία πρόκλησης βροχοπτώσεων.

Η σπορά νεφών εφαρμόζεται από τη δεκαετία του 1940, αρχής γενομένης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σπορά νεφών χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 για να εξασφαλίσει ξηρό καιρό για το γεγονός, ενώ η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόκληση χιονόπτωσης ή για να μαλακώσει το χαλάζι.

Να σημειωθεί ότι ο άργυρος είναι δηλητήριο και εκτός του αέρα επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια του πόσιμου νερού των κατοίκων και των ζώων της υπαίθρου, καθώς και την ανάπτυξη των καλλιεργειών.
ν

Η εκτόξευση ηλεκτρικών φορτίων στα σύννεφα υποτίθεται ότι ενθαρρύνει τις σταγόνες του νερού να ενωθούν και να πέσουν ως βροχή. Image: Supplied
ν

Μια άλλη μέθοδος, που χρησιμοποιείται από το 2021, είναι η εκτόξευση ηλεκτρικών φορτίων σε σύννεφα , προκαλώντας τη συσσώρευση τους και την πρόκληση περισσότερων βροχοπτώσεων.

Παρά τις προσπάθειες του ανθρώπου, η σπορά νεφών έχει τους περιορισμούς της. Δεν γίνεται, μαγικά, να κάνεις να πέσει βροχή από τον καταγάλανο ουρανό. Κάποιες φορές, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά, όπως έδειξε η… άσκηση μαγείας στο Ντουμπάι.

Η καταιγίδα που έπληξε το Ντουμπάι και το Ομάν δεν ξεθύμανε, αλλά μετατοπίστηκε από τους ανέμους και τώρα πλήττει περιοχές του Ιράν και του Πακιστάν.
ν

Dubai artificially creating rainstorms with drones and electricity | FOX
ν


ν

 


Translate this post