Το οπτικό τεστ που καθορίζει αν πρέπει να οδηγείτε στη βροχή ή όχι

Κατηγορία NEWS, Αυτοβελτίωση

LIFE STYLE  | Ενημ. 11/10/2023, 23:13

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα οπτικό τεστ που απαιτεί οξύτατη όραση, βοήθησε πολλούς να αντιληφθούν αν είναι σε θέση να οδηγούν τη νύχτα ή με βροχερό καιρό.

Η οδήγηση τη νύχτα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες απαιτεί οξύτατη όραση. Μπορείτε να περάσετε αυτό το τεστ; Πηγή: Twitter

v

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ οπτικό τεστ. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αγωνίζονται να εντοπίσουν τους αριθμούς που είναι κρυμμένοι σε μια στροβιλιζόμενη εικόνα. Η εικόνα, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον @benonwine, δείχνει έναν ασπρόμαυρο ριγέ κύκλο με αριθμούς κρυμμένους μέσα του.

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αριθμοί, τους οποίους δεν είναι εύκολο να διακρίνει κανείς, καθώς μπορείς να δεις κάποια νούμερα, όχι όμως ολόκληρο τον αριθμό που κρύβεται στις σπείρες της εικόνας.

Το αν μπορείς να βρεις τον αριθμό, όμως, ίσως αποδειχτεί σωτήριο σε συνθήκες οδήγησης, καθώς καθορίζει την ικανότητα οδήγησης τη νύχτα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες, με συννεφιά και βροχή.
ν

Αυτή η εικόνα με τους κρυμμένους αριθμούς δοκιμάζει την όρασή σας, αν είναι οξύτατη ή όχι. Πηγή: Twitter
ν

«Νομίζω ότι ο αριθμός είναι 45.283… Αν δεν είναι αυτός, να μου το πείτε για να κλείσω ραντεβού με τον οφθαλμίατρό μου», έγραψε ένας χρήστης.

Κάποιοι μπορούσαν να εντοπίσουν τρεις μόνο αριθμούς, ενώ άλλοι βλέπουν δύο μόνο. «Μπορώ να δω ότι υπάρχουν αριθμοί, αλλά δεν μπορώ να τους καταλάβω», έγραψε ένας άλλος.

Κάποιοι είπαν ότι φόρεσαν τα γυαλιά τους για μπορέσουν να τους διακρίνουν.

«Νομίζω ότι υπάρχουν επτά αριθμοί, οι 3.452.839, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, τους τρεις πρώτους τους μαντεύω. Νομίζω ότι μπορείς να τους διακρίνεις καθαρά αν αρχίσεις να κουνάς την εικόνα πάνω κάτω», επεσήμανε ένας άλλος χρήστης.

Ένας έγραψε: «Αρχικά είδα τους αριθμούς 15.283, αλλά μετά μεγάλωσα την εικόνα και είδα ότι ήταν 3.452.839».

Πράγματι, ολόκληρος ο αριθμός που υπάρχει κρυμμένος στην εικόνα είναι ο 3.452.839.
ν

Αν δεν είδατε αμέσως ολόκληρο τον αριθμό, τότε η όρασή σας θέλει βελτίωση και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν οδηγείτε, ιδιαίτερα τη νύχτα ή στη βροχή. Image: Supplied
ν

Η περιορισμένη ορατότητα και η έλλειψη ευαισθησίας στις αντιθέσεις του περιβάλλοντος, θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα κατά την οδήγηση.

Περιπτώσεις που φανερώνουν έλλειψη ευαισθησίας στις διαβαθμίσεις και τις αντιθέσεις του περιβάλλοντος, είναι όταν δεν είναι δυνατή η ανάγνωση όταν το χαρτί και το κείμενο έχουν παρόμοια απόχρωση, όταν δεν μπορείτε να δείτε πού τελειώνει το οδόστρωμα και αρχίζει το πεζοδρόμιο, όταν σκοντάφτετε στα κράσπεδα ή στα σκαλοπάτια. Αυτά αποτελούν ενδείξεις ότι πρέπει να αποφύγετε να οδηγείτε κάτω από αντίξοες συνθήκες, ή να οδηγείτε με χαμηλή ταχύτητα.

Τα άτομα με μειωμένη ευαισθησία οπτικής αντίθεσης συνιστάται να αποφεύγουν την οδήγηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ομίχλης, θάμβωσης από δυνατά φώτα, ή βροχής και έντονης ολισθηρότητας.
ν

 


Translate this post