Έχετε θηλυκό ή αρσενικό εγκέφαλο; Τι αποκαλύπτει μια οπτική ψευδαίσθηση

Κατηγορία Αυτοβελτίωση

NEW LIFE

Posted by Youmagazine Staff

 

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει αν έχετε γυναικείο ή αρσενικό εγκέφαλο και εξηγεί γιατί δυσκολεύεστε να κάνετε κάποιες εργασίες.

Βλέπετε τον άντρα να τρέχει προς το μέρος σας ή να απομακρύνεται από εσάς σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση; Image: Supplied

v

ΑΥΤΗ Η ΟΠΤΙΚΗ ψευδαίσθηση αποκαλύπτει αν έχετε γυναικείο ή αρσενικό εγκέφαλο, ανάλογα με το τι βλέπετε πρώτα. Βλέπετε τον άντρα να τρέχει προς το μέρος σας ή να απομακρύνεται από εσάς; Είναι σημαντικό να απαντήσετε τι είδατε την πρώτη στιγμή και όχι τι «είδατε» μετά από λίγη ώρα.

Οι δημιουργοί της καθηλωτικής εικόνας ενός άνδρα που τρέχει ισχυρίζονται ότι μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το είδος της διαδικασίας σκέψης που έχει κάθε άνθρωπος — και αυτό που βλέπετε πρώτα μπορεί να εξηγεί γιατι δυσκολεύεστε να κάνετε κάποιες εργασίες.

Η εικόνα είναι απλή: δείχνει μια σκοτεινή φιγούρα σε στάση δρομέα — αλλά τον βλέπετε να τρέχει προς το μέρος σας ή να απομακρύνεται από εσάς;

Έχει σημασία ποιο αντιλαμβάνεται ως πρώτo ο εγκέφαλός σας.

Ο εγκέφαλός μας αποκρυπτογραφεί διφορούμενες εικόνες με διαφορετικούς τρόπους, λόγω των διαφορετικών διαδικασιών που χρησιμοποιεί στη λήψη και την επεξεργασία πληροφοριών.

Ας δούμε τώρα τι σημαίνει αν είδατε τον δρομέα να σας πλησιάζει.

Σύμφωνα με το Fact Factories, αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σας είναι περισσότερο ανδρικός.
ν

Βλέπετε τον άντρα να τρέχει προς το μέρος σας ή να απομακρύνεται από εσάς σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση; Image: Supplied
ν

Ο ανδρικός εγκέφαλος αντιστοιχεί στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, σύμφωνα με την παλιά διάκριση μεταξύ αριστερού (ρηματικού) και δεξιού (διαισθητικού) εγκεφάλου. Αυτή βέβαια η διάκριση έχει ξεπεραστεί.

Με άλλα λόγια, αν έχετε αρσενικό εγκέφαλο, προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματά σας και να προσπεράσετε τα δύσκολα εμπόδια της ζωής χρησιμοποιώντας τις αναλυτικές σας δεξιότητες και τη λογική.

Η λογική βέβαια είναι καλή, είναι όμως και περιοριστική. Σας κάνει να βλέπετε μόνο ένα πράγμα τη φορά ή τη μια μόνο όψη ενός ζητήματος.

Και συνήθως τα περισσότερα ζητήματα που μας απασχολούν είναι σύνθετα.

Αν είδατε τον άνδρα να σας πλησιάζει, σημαίνει ότι μαθαίνετε πολύ γρήγορα όταν έχετε περιέργεια για κάτι. Τότε είναι που εστιάζετε όλη σας την ενέργεια και προσοχή σε αυτό μέχρι να βρείτε τρόπο πώς να το προσεγγίσετε και να το κατανοήσετε.

Σημαίνει επίσης ότι δεν είστε καλοί για πολλές εργασίες ταυτόχρονα και προτιμάτε να εστιάσετε σε ένα μόνο πράγμα τη φορά. Μόλις καταλήξετε σε μια ιδέα ή έχετε μια διαμορφωμένη γνώμη για κάτι, είστε έτοιμοι να την υποστηρίξετε με πειστικά επιχειρήματα επειδή είστε βέβαιοι για τον εαυτό σας, για την ικανότητά σας για εξαιρετική εστίαση και προσοχή.

Ας δούμε τώρα τι σημαίνει αν είδατε τον δρομέα να απομακρύνεται από εσάς.

Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σας είναι περισσότερο θηλυκός.

Ο θηλυκός εγκέφαλος αντιστοιχεί στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, υπονοεί δηλαδή ότι έχετε ανεπτυγμένες διαισθητικές ικανότητες. Μπορείτε με μια ματιά να καταλάβετε κάτι, χωρίς να χρειαστεί να το υπεραναλύσετε.

Με άλλα λόγια, αν έχετε θηλυκό εγκέφαλο, η πρώτη εντύπωση που έχετε για κάτι, πρόσωπο ή κατάσταση, είναι και η σωστή.

Αν είδατε τον άνδρα να τρέχει μακριά, σημαίνει ότι βασίζεστε στις αισθήσεις και στο συλλογισμό σας και δεν βιάζεστε να πάρετε μια απόφαση. Ο εγκέφαλός σας είναι στα καλύτερά του όταν βυθίζεστε σε κάτι δημιουργικό ή δημιουργείτε κάτι από την αρχή. Είστε μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα πολλά πράγματα μαζί και έχετε καταπληκτική μνήμη. Αυτό στο οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε είναι η διαίσθησή σας και οι άριστες αισθήσεις σας!

Συμπερασματικά

Το πρώτο που αντιληφθήκατε βλέποντας την εικόνα του δρομέα, φανερώνει τη βαθύτερη ψυχολογία σας. Το τεστ αυτό είναι αποκαλυπτικό, γιατί οι ειδικοί έχουν μελετήσει τις διαφορές μεταξύ του εγκεφάλου των ανδρών και των γυναικών για δεκαετίες σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τα στερεότυπα των φύλων.

Με αυτό θέλουν να πουν ότι ένας άνδρας μπορεί να έχει θηλυκό εγκέφαλο και μια γυναίκα αρσενικό, χωρίς αυτό να επηρεάζει φυσικά το βιολογικό φύλο ή την σεξουαλικότητα. Είναι τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων και σχετίζεται περισσότερο με τον χαρακτήρα μας και την καλλιέργειά μας, αλλά και τις εμπειρίες που συλλέγουμε ενόσω ζούμε.

Η έρευνα ξεκίνησε από την νευροεπιστήμονα Ντάφνα Τζοέλ το 2009 στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Ωστόσο, η συζήτηση συνεχίζεται, με ορισμένους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα δεν ωφελεί η ταξινόμηση τμημάτων του εγκεφάλου σε θηλυκές και αρσενικές πλευρές. Άλλοι όμως πιστεύουν ότι οι πράξεις μας στην πραγματικότητα καθορίζονται από τη σύνθεση του εγκεφάλου μας, ο οποίος στη συνέχεια μεγεθύνεται ανάλογα με την κοινωνικοποίησή μας.
ν

 


Translate this post