Ο «Μεγάλος Θεριστής» εμφανίστηκε στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄ (vid)

Κατηγορία NEWS, Παράξενα, Πρόσωπα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ  | Ενημ. 7/5/2023 09:24

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Θάνατος, ο Μεγάλος Θεριστής, με το δρεπάνι του, εμφανίστηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ κατά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄.

Grim Reaper: Οι κάμερες ασφαλείας εντόπισαν αυτό το δυσοίωνο θέαμα στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄ το Σάββατο 6 Μαΐου. Πηγή: YouTube

v

O ΒΑΣΙΛΙΑΣ Κάρολος είναι πλέον και επίσημα ο 40ος εστεμμένος μονάρχης της Βρετανίας, καθώς ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο η τελετή της στέψης του στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Θα προλάβει, όμως, να χαρεί τη βασιλεία;

Την ώρα που ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι τοποθετούσε στο κεφάλι του Καρόλου το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου και φώναζε «God save the king» (Ο Θεός σώζει τον βασιλιά) και ηχούσαν οι τρομπέτες μέσα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, μια δυσοίωνη φιγούρα εμφανίστηκε στην είσοδο του Αββαείου: ο Άγγελος του Θανάτου αυτοπροσώπως!
v

Royal Fans Spot Grim Reaper Figure At King Charles’ Coronation
ν

ν

Ο Θάνατος (ή όποιο άλλο πρόσωπο ήταν), φορώντας έναν μακρύ μαύρο μανδύα με κουκούλα και κρατώντας μια μακριά ράβδο –παράξενα όμοια με δρεπάνι– συνελήφθη από τις κάμερες του BBC να πηγαινοέρχεται κάτω από την αψίδα της εισόδου του Αββαείου, σαν να περίμενε κάποιον.

Όσοι τον παρατήρησαν ανοιγόκλειναν τα μάτια τους για να δουν μήπως τους είχαν εξαπατήσει. Σύντομα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά.

«Πρόσεξε κανένας άλλος τον Grim Reaper στο Αβαείο του Γουέστμινστερ;» ήταν η ερώτηση που αντηχούσε σε όλο το διαδίκτυο.
ν

ν

Είναι γεγονός ότι σε μεγάλης έκτασης συμβάντα, όπως η στέψη ενός βασιλιά, όπου συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι, μπορεί να γίνει προσωρινά μια άρση του πέπλου που χωρίζει τον κόσμο μας από τον κόσμο των νεκρών, και να παρουσιαστούν φαινόμενα που είναι δυσεξήγητα και πέρα από τη φαντασία.

Οι άνθρωποι έχουν ψυχικές δυνάμεις και η συγκέντρωση πολλών ανθρώπων μαζί, ώστε να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα, καθώς και η εστίαση της προσοχής τους πάνω σε ένα μόνο πράγμα, πρόσωπο ή γεγονός, μπορεί να προκαλέσει παραφυσικά φαινόμενα.
ν

Ποια ήταν η μυστηριώδης φιγούρα στην είσοδο του Αβαείου; Image: Westminster Abbey
ν

Τα χέρια του Αρχιεπίσκοπου έτρεμαν και ο ίδιος είχε ιδρώσει από το άγχος μήπως του πέσει το στέμμα, την ώρα που το έβαζε στο κεφάλι του Καρόλου, όπως είχαν προβλέψει μερικοί ψυχικοί, που αισθάνθηκαν άσχημες «δονήσεις» κατά τη διάρκεια της στέψης. Τελικά όλα πήγαν καλά. Image: Supplied
ν

Φυσικά υπήρξαν πολλές εικασίες για το γεγονός – από τη Μέγκαν που ήρθε στη στέψη μεταμφιεσμένη μέχρι το φάντασμα της αδικοσκοτωμένης Νταϊάνας, ή της Ελισάβετ Β΄, της μητέρας του Καρόλου, η οποία ζητάει το στέμμα της πίσω.

Η επίσημη εξήγηση είναι ότι επρόκειτο για ένα μέλος του προσωπικού του Αβαείου, το οποίο βοηθά στις θρησκευτικές υπηρεσίες, μεταφέροντας π.χ. την επισκοπική ράβδο, αλλά δεν ανήκει στους κληρικούς.

Η φιγούρα πάντως ήταν δυσοίωνη. Θα επισκεφθεί άραγε σύντομα ο Άγγελος του Θανάτου τον 74χρονο βασιλιά Κάρολο για να τον μεταφέρει στα λημέρια του;
ν

 


Translate this post