Κις και τσιπς! Το «βασιλικό» πιάτο του Καρόλου στους καλεσμένους του

Κατηγορία NEWS, Διατροφή, Πρόσωπα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ  | Ενημ. 7/5/2023 00:26

Posted by Youmagazine Staff

 

Το επίσημο πιάτο που θα προσφέρει ο Κάρολος στους καλεσμένους του μετά τη στέψη, δεν είναι αντάξιο ενός βασιλιά.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή στο τέλος του άρθρου.

Το πιάτο που θα σερβίρει ο Κάρολος στους υψηλούς καλεσμένους του –βασιλιάδες, προέδρους, πρωθυπουργούς– στο μεσημεριανό γεύμα της στέψης. Image: Supplied

v

ΞΕΡΟΥΜΕ ότι Βρετανοί και καλό φαγητό είναι δύο άκρα αντίθετα και ότι η –τρόπος του λέγειν‒ βρετανική «κουζίνα» είναι για κλάματα (κατέχει την 29η θέση –πάλι καλά– ανάμεσα σε 50 χώρες, με πρώτες κουζίνες την ιταλική, την ελληνική και την ισπανική), αλλά το επίσημο πιάτο που επέλεξε ο Κάρολος για τους υψηλούς καλεσμένους του, ξεπερνά κάθε (διεστραμμένη) διατροφική φαντασία. (Ακόμη και τις σουπιές με μελάνι που σερβίρουν εδώ, στο δικό μας προεδρικό μέγαρο, όταν έρχονται ξένοι ηγέτες).

Όπως έγινε γνωστό από το Μπάκιγχαμ, οι προσκεκλημένοι που κατέφθασαν στο Λονδίνο από όλα τα μέρη του κόσμου για τη στέψη του Καρόλου, θα απολαύσουν την Κυριακή 7 Μαΐου στο επίσημο γεύμα, το φαγητό που λατρεύουν τόσο ο ίδιος ο βασιλιάς όσο και η γυναίκα του, και που δεν είναι άλλο από το κις (Quiche) με τηγανητές πατάτες!

Πρόκειται για ένα πιάτο που οι Βρετανίδες μαμάδες δίνουν στα παιδιά τους, αφού πρώτα τα «πείσουν» με το ξύλο να πάνε να καθίσουν στο τραπέζι.

Τι να το κάνεις να είσαι βασιλιάς, όταν όχι μόνο δεν έχεις γούστο, αλλά είσαι από τη φύση σου μίζερος και σπαγκοραμμένος.

Ο Κάρολος έχει προσωπική περιουσία 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και κάθε χρόνο πληρώνεται από τους φορολογούμενους Βρετανούς πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά όπως δείχνει είναι ο ορισμός του τσιφούτη και του εξηνταβελόνη.
ν

«Δεν είναι βασιλιάς μου!» φώναζαν ομάδες διαδηλωτών στην πλατεία Τραφάλγκαρ, την ώρα που περνούσε η βασιλική άμαξα με την Κάρολο και την Καμίλα, πριν επέμβη η αστυνομία. Πηγή: YouTube

ν

Coronation Quiche: η συνταγή

Η συνταγή είναι πολύ απλή και μπορείτε να την εκτελέσετε κι εσείς για να αποκτήσετε βασιλικό μεγαλείο. Αρκεί βέβαια να έχετε στο σπίτι σας φούρνο.

Πρόκειται για ένα «λαχταριστό» πιάτο, κατάλληλο για όσους έχουν χάσει όσφρηση και γεύση εξαιτίας του κορονοϊού.

Υλικά

Έτοιμο φύλλο τάρτας για βάση (το αγοράζετε από το τοπικό σούπερ μάρκετ)

125 ml γάλα

175 ml κρέμα γάλακτος

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​εστραγκόν ψιλοκομμένο

100 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ

180 γρ. σπανάκι μαγειρεμένο, ελαφρώς ψιλοκομμένο

60 γρ. μαγειρεμένα κουκιά ή σόγια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τη βάση στον φούρνο.

Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν, το τσένταρ, το σπανάκι και τα κουκιά (ή τη σόγια).

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τα χτυπάμε µε το σύρμα να αναμειχθούν καλά.

Προσθέτουμε και άλλο αλάτι για να αποκτήσει γεύση.

Τοποθετούμε την τάρτα στη μεγάλη σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουμε λίγο-λίγο το υγρό μείγμα.

Ψήνουμε στους 180° C, για 40 λεπτά.

Αφήνουμε την κις (quiche) να κρυώσει για 15-20 λεπτά και την κόβουμε σε κομμάτια.
ν

Κάποιο από αυτά τα «λαχταριστά» κομμάτια θα απολαύσουν όσοι καθίσουν στο μεσημεριανό γεύμα της στέψης και στα πάρτι στο δρόμο. Σας τρέχουν τα σάλια ε; Σκεφτείτε ότι οι τυχεροί θα φάνε και τηγανιτές πατάτες! Ε, ρε, μεγαλεία! Image: Supplied
ν

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος (για να μην μείνετε αμόρφωτοι) προτείνεται το ηχητικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι, Ρεζέρβα, όπου ο άνθρωπος περιγράφει τα βάσανά του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, για να αποκτήσετε βασιλική διάθεση.

Ακούστε ιδιαίτερα το σημείο όπου ο Χάρι μιλάει για το «παγωμένο» πέος του, και για το πώς κατάφερε να του το ξεπαγώσει η Μέγκαν!

Αν ο φίλος σας σκόπευε να παραγγείλει πίτσα και να πιει μπύρα, απειλήστε τον με ερωτική αποχή, αν δεν τιμήσει το πιάτο που φτιάξατε με τόσο κόπο.

Η Αυστραλέζα δημοσιογράφος Μαίρη Μάντιγκαν έφτιαξε το περιβόητο βασιλικό πιάτο με την κις και μοιράζεται με εμάς τις εντυπώσεις της.
ν

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία του βασιλικού φαγητού. Image: Supplied
ν

Η Αυστραλέζα δημοσιογράφος Μαίρη Μάντιγκαν σε στιγμές βασιλικής δημιουργίας. Image: Supplied
ν

«Μαγείρεψα πρώτα τα κουκιά και το σπανάκι σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσα λίγο πιπέρι και αλάτι – έριξα πολύ αλάτι, γιατί ένιωσα ότι αυτό το πιάτο είχε απόλυτη ανάγκη από γεύση.

«Εν τω μεταξύ, έριξα σε ένα μπολ γάλα, αυγά, κρέμα, τυρί και εστραγκόν και τα ανακάτεψα.

«Δημιουργήθηκε ένα τρομακτικό κίτρινο πράγμα, σαν εμετός, αλλά δεν πτοήθηκα.

«Το ανακάτεψα και άλλο και πρόσθεσα πολύ περισσότερο τυρί από αυτό που συνιστούσε η συνταγή. Κατόπιν έριξα το μείγμα στη βάση που αγόρασα από το σούπερ μάρκετ και το έβαλα στο φούρνο για 40 λεπτά».
ν

ν

«Τι γεύση να έχει άραγε, αναρωτήθηκα. Δεν είχα βάλει κρέας ή πολλά μπαχαρικά στη συνταγή, οπότε ήταν ήπιο. Ήταν το είδος του εδέσματος που μπορείς να σερβίρεις αξιοπρεπώς σε μια κηδεία.

«Άλλωστε, κανείς δεν έχει τα κότσια να παραπονεθεί για το φαγητό σε μια κηδεία. Ωστόσο, δεν ένιωθα απόλυτα σίγουρη αν έπρεπε να το προσφέρω στον φίλο μου, τον οποία είχα καλέσει σε δείπνο. Τι θα γινόταν αν δεν του άρεσε η γεύση και μου πετούσε αυτή την γιγάντια ομελέτα στο πρόσωπό;

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν, δεν μπήκε στον κόπο να παρευρεθεί στη στέψη.

«Η συμβουλή μου: αν πρόκειται να παρευρεθείτε στο επίσημο δείπνο του Καρόλου, πάρτε μαζί σας λίγο χαβιάρι, ή έστω το βραδινό σας σε ένα ταπεράκι. Έτσι, δεν θα ψωμολυσσάξετε.

«Καταλαβαίνω γιατί ο βασιλιάς διάλεξε αυτό το πιάτο για τη μεγάλη μέρα της ζωής του. Είναι πολύ άνοστο και βαρετό και ως εκ τούτου θα αρέσει στους περισσότερους προσκεκλημένους του…»
ν

ν

 


Translate this post