Παντρεύτηκε τη γυναίκα-ρομπότ που κατασκεύασε

Κατηγορία NEWS, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας Κινέζος μηχανικός, μη βρίσκοντας την κατάλληλη νύφη, παντρεύτηκε ως άλλος Πυγμαλίων το θηλυκό ρομπότ που κατασκεύασε.

Ποιος χρειάζεται μια πραγματική σύζυγο όταν μπορεί να παντρευτεί ένα ρομπότ; Image: Supplied
ν
ΕΝΑΣ Κινέζος μηχανικός, ο 31 ετών Ζενγκ Τιτιγιά (Zheng Jiajia) αποφάσισε να παντρευτεί μια από τις εφευρέσεις του, αφού δεν κατάφερε να βρει ένα ανθρώπινο ταίρι.
Εμπειρογνωμόνων στην τεχνητή νοημοσύνη, ο Τιτιγιά απογοητεύτηκε τόσο πολύ από τις αποτυχημένες προσπάθειές του να βρει μια σύντροφο, ώστε δημιούργησε ένα «θηλυκό» ρομπότ, που ονομάζεται Γινγκτζίνγκ, και αποφάσισε να το παντρευτεί, επιβεβαιώνοντας τον αρχαίο μύθο του Πυγμαλίωνα.
Ως γνωστόν, ο μυθικός βασιλιάς της Κύπρου Πυγμαλίων κατασκεύασε ένα γυναικείο άγαλμα από ελεφαντόδοντο, το οποίο ήταν τόσο όμορφο, ώστε το ερωτεύτηκε. Ζήτησε λοιπόν από τη θεά Αφροδίτη να του δώσει ζωή και, προς μεγάλη του έκπληξη, η θεά του έκανε το χατίρι. Το άγαλμα έγινε μια ζωντανή γυναίκα, με το όνομα Γαλάτεια, την οποία και ο Πυγμαλίων παντρεύτηκε. Γιος του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας ήταν ο Πάφος, ο ιδρυτής της Πάφου.
ν
Ο Ζενγκ Τιτιγιά, 31 ετών, αποφάσισε να «παντρευτεί» την Γινγκτζίνγκ, έχοντας αποτύχει να βρει μια κατάλληλη ανθρώπινη εναλλακτική λύση. Photo: Qiangjing / Evening News. Πηγή: Supplied
ν
Το ρομπότ μπορεί προς το παρόν να πει μόνο μερικές απλές φράσεις και να εντοπίσει τα ιδεογράμματα της κινεζικής γλώσσας, ο Ζενγκ ωστόσο σκοπεύει να εφαρμόσει μια σειρά από αναβαθμίσεις για τη βελτίωση των δυνατοτήτων της Γινγκτζίνγκ.
Στην τελετή στην οποία, εκτός του γαμπρού και της νύφης, συμμετείχαν η μητέρα και οι φίλοι του Ζενγκ, το κεφάλι της Γινγκτζίνγκ ήταν καλυμμένο με το παραδοσιακό κόκκινο πέπλο, και ο γάμος έγινε με όλους τους τύπους.
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, κάποιοι ειδικοί προβλέπουν ότι σε λιγότερο από 30 χρόνια θα γίνει κοινός τόπος για τους ανθρώπους να παντρεύονται ρομπότ. Έτσι, όπως συμβαίνει σε ταινίες ΕΦ όπως το Blade Runner και το Ex Machina, τα σύνορα μεταξύ ανθρώπων και μηχανών θα γίνουν εξαιρετικά δυσδιάκριτα.

 


Translate this post