Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου: Η Γαλλία καίγεται, ο Μακρόν κλονίζεται (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 22/3/2023 17:32

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, καθώς ο Μακρόν περνάει τα σχέδια των τραπεζιτών πραξικοπηματικά, καταργώντας το Σύνταγμα. Οι μέρες του στην εξουσία είναι μετρημένες.

Η Γαλλία φλέγεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Image: Damien Meyer / AFP

v

Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ με αφορμή την προσπάθεια του Μακρόν να περικόψει τις συντάξεις και να αυξήσει τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Ο Μακρόν, άνθρωπος των τραπεζιτών (τον χρηματοδοτεί η οικογένεια Ρότσιλντ, μια πλούσια εβραϊκή οικογένεια τραπεζιτών από την Φρανκφούρτη), ανέβηκε στην εξουσία υποστηριζόμενος από τους πλούσιους και υπερπλούσιους, με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντά τους σε βάρος των εργαζομένων και του απλού λαού.

Σύμφωνα με τις αμφιλεγόμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης –βασικό μέρος της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν το 2022– η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξηθεί σταδιακά από τα 62 στα 64 έτη και μετά στα 66, στα 68, στα 70 κοκ. αυξάνοντας κατά τρεις μήνες ετησίως τα όρια ηλικίας από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως το 2030.

Από το 2027, οι εργαζόμενοι θα πρέπει επίσης να καταβάλλουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και πάνω από τα 43 έτη αντί για 42 έτη που είναι μέχρι σήμερα, προκειμένου να λάβουν πλήρη σύνταξη.

Ο Μακρόν, άνθρωπος του μεγάλου κεφαλαίου που δεν έχει καμία σχέση με τον λαό και ούτε έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, ισχυρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να αποτραπεί η κατάρρευση του συνταξιοδοτικού συστήματος, χωρίς να καταφέρει να πείσει κανέναν. Αντίθετα, εξόργισε τους Γάλλους και εκατομμύρια λαού βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους τους τελευταίους μήνες για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους.
ν

Πάνω από 200 διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία (Watch on Twitter)
ν


ν

Την περασμένη εβδομάδα, η οργή κλιμακώθηκε όταν η κυβέρνηση Μακρόν κατέφυγε στο άρθρο 49-3 του Συντάγματος, παρακάμπτοντας την Εθνοσυνέλευση, για να περάσει το νομοσχέδιο από το κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία.

Δηλαδή πρόκειται για καθαρά πραξικοπηματική, δικτατορική ενέργεια.
ν

France protests: Violence escalates in Paris between demonstrators and police
ν

ν

Επίκειται η πτώση του Μακρόν

Όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, οι σημερινοί «πολιτικοί», πιόνια στην ουσία των πλουσίων και των πολυεθνικών, είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν έστω στοιχειωδώς το κράτος που αναλαμβάνουν να διοικήσουν. Ουσιαστικά αυτό που τους σώζει είναι η υποταγή λόγω αμορφωσιάς του λαού. Αυτό όμως δεν ισχύει για χώρες όπως η Γαλλία, που έχει ανώτερη παιδεία, υψηλό εθνικό φρόνημα και τις μνήμες της Γαλλικής Επανάστασης.

Λόγω της ανικανότητάς του, ο Μακρόν είναι πια βαρίδι και για τους ίδιους τους τραπεζίτες. Έτσι, στις αρχές του 2023,οι τραπεζίτες πρόβλεψαν την πτώση του από την εξουσία, μέσω των ετήσιων προβλέψεων της Saxo Bank.

Το άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο Youmagazine στις 26 Δεκεμβρίου 2022, με τίτλο “Οικονομία πολέμου, τρελή άνοδος του χρυσού και άλλες προβλέψεις”, προέλεγε ολοκάθαρα την πτώση του Μακρόν, ή μάλλον την θορυβώδη απομάκρυνσή του από την γαλλική προεδρία.
v

Οι συγκρούσεις στο Παρίσι μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Πηγή: YouTube
v

Σαν αποτέλεσμα της αναταραχής, έχουν κλείσει σχολεία και πανεπιστήμια, υπάρχουν κλειστοί δρόμοι, γίνονται συχνές διακοπές ρεύματος και έχουν παρουσιαστεί σε όλη τη χώρα μεγάλες ελλείψεις καυσίμων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πανεθνική διαμαρτυρία που έχει καταγραφεί για τη Γαλλία αυτή την εβδομάδα, με συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 200 ξεχωριστές περιοχές.

Επίσης τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται στους δρόμους του Παρισιού με τους οδοκαθαριστές να απεργούν από τις 6 Μαρτίου μαζί με τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού, μεταφορών και εκπαίδευσης.
v

Ο Μακρόν πέρασε το νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό πραξικοπηματικά, καταργώντας την γαλλική Εθνοσυνέλευση. Πηγή: YouTube

ν

Δυστυχώς, όμως, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, οι σύγχρονοι πολιτικοί στερούνται τσίπας και φιλότιμου, αλλά και αυτογνωσίας, αφού μόνο αυτοί δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι είναι ακατάλληλοι και άχρηστοι.

Ωστόσο, οι μέρες του Μακρόν στην εξουσία είναι μετρημένες. Θα είχε πέσει πριν από δύο χρόνια, αλλά τον έσωσε η κατασκευασμένη από τις πολυεθνικές «πανδημία»…
ν

France burns as Macron Govt survives no-confidence vote; Pension bill stir intensifies | Watch
ν

ν

 


Translate this post