Οι Γάλλοι αντιστέκονται στην «Τυραννία του κορονοϊού»

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Κορονοϊός

COVID/ΕΥΡΩΠΗ  | Ενημ. 18 Ιουλίου 2021 – 17:39

Posted by Youmagazine Staff

 

Πάνω από 100.000 άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία διαδήλωσαν ενάντια στα υγειονομικά διαβατήρια και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του Μακρόν.

Πηγή: Ruptly

v

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 114.000 Γάλλοι κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους, με επικεφαλής τους δημάρχους των πόλεων, ενάντια στα υγειονομικά διαβατήρια και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Διαδηλώσεις έγιναν στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, στις οποίες οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν αυτό που βλέπουν ως κυβερνητική εισβολή στην ιδιωτική τους ζωή.

Οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες και οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης στην επιχειρούμενη επιβολή δικτατορίας σε όλες σχεδόν τις δημοκρατίες του κόσμου, από ασυνείδητους και διεφθαρμένους ανθρώπους (πολιτικοί, επίορκοι γιατροί, δημοσιογράφοι) οι οποίοι έχουν εξαγοραστεί από τις πολυεθνικές των φαρμάκων.

Πολύς κόσμος πίστευε μέχρι τώρα ότι ορισμένα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου –ελευθερία έκφρασης, ελευθερία στις μετακινήσεις κτλ.‒ ήταν διασφαλισμένα επειδή αναγράφονται στα διάφορα συντάγματα και στον χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ωστόσο, η κατασκευασμένη «πανδημία» από μια δράκα υπερπλουσίων και ισχυρών ανθρώπων που έγραψαν τα συντάγματα και τις ελευθερίες των λαών στα παλιά τους τα παπούτσια, και επιχειρούν με πρόσχημα τη δημόσια υγεία να σκλαβώσουν ξανά την ανθρωπότητα, έδειξε ότι οι ελευθερίες δεν είναι κάτι που ανήκουν στους πολίτες δικαιωματικά, αλλά αγαθά που κατακτώνται με αίμα και με συνεχείς αγώνες, όπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοί μας στο παρελθόν.

Όταν οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για την προάσπιση της ελευθερίας τους, αυτοί που επιθυμούν να γίνουν τύραννοι θα τους την αφαιρέσουν.

‒ Βολταίρος (1694-1778)

Συνολικά έγιναν 137 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη Γαλλία. Στο Παρίσι, 18.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας «Liberté – Ελευθερία!» και ζητώντας την παραίτηση του Εμμανουέλ Μακρόν.
ν

ν

Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Η λεγόμενη «πανδημία» δεν είναι τίποτε άλλο από την κοινή εποχική γρίπη, που αντιμετωπίζεται με τα συνηθισμένα αντιγριπικά φάρμακα. Αλλά ακόμη κι αν υπήρχε επιδημία, ο χειρότερος τρόπος για να την αντιμετωπίσεις είναι να κλείσεις τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους.

Τα lockdown το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν την οικονομία. Οι χώρες που ακολούθησαν την πολιτική των lockdown κατέστρεψαν τις οικονομίες τους και τουλάχιστον όσον αφορά την Ευρώπη, οι χώρες αυτές σε λίγο καιρό –μαζί τους και η Ελλάδα– θα καταφύγουν στη σύναψη μνημονίου υποταγής με τη Γερμανία για να πάρουν νέα δάνεια.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς για να χτιστεί το περίφημα τείχος «ανοσίας της αγέλης», ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι με τον κορονοϊό και τη γρίπη δεν μπορεί να υπάρξει ανοσία αγέλης όπως υπάρχει για την ιλαρά ή την ανεμοβλογιά. Οι κορονοϊοί έχουν διαφορετική συμπεριφορά και εμφανίζονται ξανά και ξανά.

Από αυτούς κινδυνεύουν μόνο οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, εφόσον έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό.
ν

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν κατρακύλησε μεταξύ των νέων, αφότου η κυβέρνησή του ανακοίνωσε νέους κανόνες σχετικά με τα υγειονομικά διαβατήρια και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. 

Η δημοτικότητα του Μακρόν μειώθηκε κατά 13 μονάδες μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Le Journal du Dimanche (JDD) του IFOP. Η αντιδημοτικότητα του Γάλλου προέδρου σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ανέρχεται στο 51%. 

Ο αριθμός εκείνων που δεν εγκρίνουν τις πολιτικές του Μακρόν αυξήθηκε κατά επτά μονάδες μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-34 και 35-49 ετών, φτάνοντας το 68% και το 66%, αντίστοιχα. 

Από την άλλη πλευρά, τον Μακρόν υποστηρίζουν οι γέροι και τα πιο ανεξέλικτα και καθυστερημένα τμήματα του πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μακρόν κέρδισε έξι μονάδες μεταξύ των συνταξιούχων και τρεις μονάδες μεταξύ αυτών που είναι άνω των 65 ετών. Σε αυτές τις ομάδες, η δημοφιλία του Γάλλου προέδρου ανέρχεται σε 47% και 46% αντίστοιχα.
ν

 


Translate this post