Διαμαρτυρία για την κακοποίηση του αετού Οδυσσέα από την ΑΕΚ!

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τα μέλη του Κόμματος για τα Ζώα διαμαρτύρονται για τη συστηματική κακοποίηση του αετού Οδυσσέα από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μέλη του Κόμματος για τα Ζώα έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Image: Supplied

v

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Φεβρουαρίου 2023, μέλη του Κόμματος για τα Ζώα βρέθηκαν έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου αναβλήθηκε για τις 3 Μαΐου 2023 η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων που έκανε το φιλοζωικό κόμμα κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συστηματική κακοποίηση του αετού Οδυσσέα.

Όπως καταγγέλουν, επί πολλές εβδομάδες, στους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, ο αετός αναγκαζόταν να πραγματοποιεί πτήσεις και να μεταφέρει από κασκόλ έως και… μπάλες στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Όπως τόνισαν οι φιλόζωοι πολίτες, το άρθρο 23 του Νόμου 4830/21 απαγορεύει τη «συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων».

Ο Νόμος ορίζει σαφώς πως η συμμετοχή ζώων σε δημόσια θεάματα επιτρέπεται μόνο «στο πλαίσιο τήρησης λαϊκών ή τοπικών παραδόσεων». Είναι προφανές πως οι εξαναγκαστικές πτήσεις του Οδυσσέα στα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ δεν εμπίπτουν σε αυτή την περίπτωση.

Μετά τις αντιδράσεις των φιλόζωων και την προσφυγή του Κόμματος για τα Ζώα εναντίον της, η ΠΑΕ ΑΕΚ σταμάτησε σιωπηλά τις παράνομες επιδείξεις του αετού.

Τα μέλη του Κόμματος για τα Ζώα τόνισαν πως παρ’ όλα αυτά θα διεκδικήσουν την καταδίκη της ΠΑΕ ΑΕΚ ή τη δημόσια παραδοχή του λάθους της.

«Το θέμα είναι σημαντικό, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τη σιωπηλή κατάργηση των -σαφών- διατυπώσεων του νόμου και την επαναφορά της χρήσης ζώων σε θεάματα», τόνισε η δικηγόρος Βιολέττα Βάλτσικ.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Ράπτης, «ως σωματείο, η ΑΕΚ πολύ συχνά τοποθετήθηκε δημόσια στο πλευρό των πιο αδικημένων και υποστήριξε προοδευτικές υποθέσεις. Τον Οκτώβριο του 2021, καμαρώσαμε τους παίκτες της ΑΕΚ να μπαίνουν στο γήπεδο κρατώντας στα χέρια αδέσποτα κουτάβια, παροτρύνοντας τον κόσμο να υιοθετεί αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Το επεισόδιο με τον αετό Οδυσσέα είναι μια παραφωνία στην ιστορία της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ δεν αγκάλιασε αυτό το απαράδεκτο σόου. Οι αεκτζήδες θέλουν την ΑΕΚ φιλόζωη, οικολογική, προοδευτική!»
ν

Απαράδεκτο σόου με κακομεταχείριση αετού πριν τον αγώνα της ΑΕΚ. Image: Supplied
ν

 


Translate this post