Καταφύγια μελισσών στις στάσεις λεωφορείων (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Ο δήμος της Ουτρέχτης στην Ολλανδία μετατρέπει 316 στάσεις λεωφορείων σε καταλύματα μελισσών σε μια προσπάθεια διατήρησης της βιοποικιλότητας του πλανήτη.

ν

ΚΑΘΩΣ ο παγκόσμιος πληθυσμός των μελισσών εξακολουθεί να συρρικνώνεται, μια πόλη της Ολλανδίας, η Ουτρέχτη, πήρε μέτρα για να προμηθεύσει καινούρια οικοσυστήματα σε αυτά τα τόσο σημαντικά για την επικονίαση ‒άρα και για τη διατήρηση της φυτικής βιοποικιλότητας του πλανήτη‒ μικρά πετούμενα.

Οι αρχές της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Ολλανδίας δημιούργησαν στέγες πράσινου στις 316 στάσεις λεωφορείων, τις οποίες εξόπλισαν με φωτισμό LED και παγκάκια από μπαμπού. Πάνω από το 50% των 358 ειδών μέλισσας στην Ολλανδία κινδυνεύουν.
νν

Στις πράσινες στέγες των στάσεων έχουν φυτέψει φυτά του γένους σέδου, τα οποία δεν χρειάζονται μεγάλη φροντίδα, αλλά προσελκύουν τις μέλισσες. Επιπλέον, οι στέγες των στάσεων κατακρατούν πια, βρόχινο νερό και σωματίδια σκόνης.

Οι «πράσινες» στάσεις λεωφορείων δεν είναι το μόνο μέτρο που παίρνει η Ουτρέχτη για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: λόγω δέσμευσης ότι έως το 2028 το ίχνος άνθρακα των μεταφορών στην πόλη θα είναι μηδενικό, θα προσθέσουν έως τα τέλη του 2019 στον στόλο των λεωφορείων 55 ηλεκτροκίνητα οχήματα.
ν

Beekeeping with the Flow Hive in the Netherlands at Radio Kootwijk
ν

ν

 


Translate this post