Ο στρατός των ΗΠΑ καταρρίπτει και τέταρτο UFO πάνω από τον Καναδά (vid)

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ  | Ενημ. 13/2/2023 16:27

Posted by Youmagazine Staff

 

Τέσσερα Άγνωστης Ταυτότητα Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) κατέρριψε ο στρατός των ΗΠΑ. Το τελευταίο την Κυριακή πάνω από τον Καναδά.

Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα των ATIA που έθεσαν τον στρατό των ΗΠΑ σε συναγερμό. Πηγή: News Media

v

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ μαχητικό F-16 κυνήγησε και κατέρριψε την Κυριακή ένα «οκταγωνικό» αντικείμενο κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, αφού πρώτα έκλεισε τον εθνικό εναέριο χώρο για κάποιες ώρες. Αυτό ήταν το τέταρτο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο (ΑΤΙΑ ή UFO) που καταρρίπτεται πάνω από τη Βόρεια Αμερική μέσα σε οκτώ ημέρες.

Την κατάρριψη του «άγνωστου αντικειμένου», που πετούσε κοντά στα σύνορα με τον Καναδά στα Μεσοδυτικά, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Τον τελευταίο καιρό οι δυνάμεις ασφαλείας στη Βόρεια Αμερική έχουν τεθεί σε συναγερμό, από τότε που ένα κινεζικό αερόστατο έκανε σουλάτσο για μια εβδομάδα, διασχίζοντας τις ΗΠΑ από τη μια ακτή έως την άλλη, από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως τον Ατλαντικό, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, παρ’ όλο που ήταν κατάλευκο και τεράστιο σε μέγεθος.

Το κινεζικό αερόστατο ήταν προφανώς σταλμένο επίτηδες από τους Κινέζους για να δείξουν ότι δεν λογαριάζουν τους Αμερικανούς και ότι ο παγκόσμιος χωροφύλακας είναι ανίκανος να προστατεύσει τους συμμάχους του. Τον τελευταίο καιρό η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει κορυφωθεί εξαιτίας της Ταϊβάν και οι δύο χώρες οδηγούνται σε πολεμική αναμέτρηση.
ν

Το περίφημο κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο που έπιασε στον ύπνο τον παγκόσμιο χωροφύλακα. Καταρρίφθηκε τελικά στις 4 Φεβρουαρίου, αφού για μια εβδομάδα έκανε σουλάτσο πάνω από τις ΗΠΑ. Image: Angela Mosley

ν

Σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας το 2025

«Υπάρχουν θερμοκέφαλοι στο Πεκίνο και υπάρχουν θερμοκέφαλοι στο Πεντάγωνο και στην Ουάσιγκτον. Και ανησυχώ πολύ γι’ αυτό», δήλωσε στις 5 Φεβρουαρίου ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Ντάνιελ Ντέιβις στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, σε υπόμνημα που διέρρευσε, ο αρχηγός της US Air Force’s Air Mobility Command, πτέραρχος Μάικ Μίνιχαν, αναφέρει ότι μέχρι το 2025 οι δύο χώρες θα έρθουν σε πολεμική αντιπαράθεση.

Όπως έκαναν με την Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα βάλουν πρώτα τους συμμάχους τους στον Ειρηνικό (Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Ταϊβάν και Αυστραλία) να αντιμετωπίσουν τους Κινέζους.

Ωστόσο οι διαφορές στρατιωτικής και οικονομικής ισχύος μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ και των συμμάχων τους είναι ολοφάνερες. Οι Αμερικανοί έχουν 1.000.000 ενεργούς στρατιώτες και 23,32 τρισεκατομμύρια δολάρια Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, αλλά ως χώρα οι ΗΠΑ έχουν χρεοκοπήσει.

Όπως δείχνουν οι αριθμοί, το πάνω χέρι το έχουν οι Κινέζοι.
ν

Οι διαφορές στρατιωτικής και οικονομικής ισχύος μεταξύ της Κίνας και των συμμάχων των ΗΠΑ στον Ειρηνικό είναι ολοφάνερες. Πηγή: Military Balance 2021
ν

Γι’ αυτό και οι Αμερικανοί, για να προστατευθούν, σκέπτονται να «θυσιάσουν» την πιστή σύμμαχό τους Αυστραλία, για να κατευνάσουν τους Κινέζους και να τους στρέψουν εκεί, για να αποφύγουν μια εισβολή στη δική τους χώρα.

Αυτό ισχυρίστηκε σήμερα (Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023) ο πρώην Αυστραλός διπλωμάτης Τζον Λάντερ, ο οποίος εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών τη δεκαετία του 1970. Πρόσθεσε επίσης ότι για τις εντάσεις στην Ανατολική και Νότια Θάλασσα της Κίνας, τα Ιμαλάια και την Ταϊβάν φταίει η Ουάσιγκτον.
ν

Η Αυστραλία θα θυσιαστεί στα αμερικανικά συμφέροντα;
(Watch on Twitter)

ν

ν

Το τέταρτο ΑΤΙΑ πάνω από τη λίμνη Χιούρον

Το τέταρτο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο καταρρίφθηκε την Κυριακή από ένα F-16 πάνω από τη λίμνη Χιούρον του Μίσιγκαν, στα αμερικανο-καναδικά σύνορα. Από χθες οι Καναδοί έχουν στείλει προσωπικό που ψάχνει στην περιοχή για να συλλέξει τα συντρίμμια του ΑΤΙΑ, το οποίο έπεσε σε μια παγωμένη περιοχή.

Το αντικείμενο που καταρρίφθηκε το απόγευμα της Κυριακής και το οποίο οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν ότι πετούσε σε υψόμετρο περίπου 20.000 ποδών και αποτελούσε κίνδυνο για τα πολιτικά αεροσκάφη, είναι το τέταρτο που εντοπίζεται στη Βόρεια Αμερική από τα τέλη Ιανουαρίου και το τρίτο άγνωστο αντικείμενο που καταρρίφθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ως πρώτο θεωρείται το κατασκοπευτικό αερόστατο που έστειλε η κυβέρνηση της Κίνας, το οποίο καταρρίφθηκε από ένα F-22 Raptor στις 4 Φεβρουαρίου.

Όμως τα υπόλοιπα τρία ΑΤΙΑ δεν ήταν μπαλόνια. Ο στρατηγός Γκλεν Βαν Χερκ (Glen Van Herck), επικεφαλής της NORAD (North American Aerospace Defense Command) των ΗΠΑ, είπε στους δημοσιογράφους ότι το υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει ποια ήταν τα τρία ιπτάμενα αντικείμενα ή από πού προέρχονται. «Έχουμε τους λόγους μας που τα ονομάζουμε αντικείμενα και όχι μπαλόνια», είπε ο στρατηγός σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει την ύπαρξη εξωγήινων.
ν

Ο διοικητής της NORAD, στρατηγός Γκλεν Βαν Χερκ, δεν απέκλεισε την ύπαρξη εξωγήινων. Image: Drew Angerer / AFP

v

Θεάσεις και καταρρίψεις UFO (Watch on Twitter)
v

ν

Κινεζικά μπαλόνια, εξωγήινοι ή κάτι άλλο;

Έπειτα από αυτά, οι φήμες για «εισβολή» εξωγήινων» δίνουν και παίρνουν στις ΗΠΑ, με άλλους να το εκλαμβάνουν στα σοβαρά και άλλους να κάνουν χιούμορ. Η πολιτική ηγεσία κρατά μια στάση ασάφειας, μέχρι να ξεφουσκώσει το ζήτημα, αλλά γνωρίζουν ότι όσο δεν δίνουν μια ικανοποιητική εξήγηση για την προέλευση των αντικειμένων, τόσο περισσότερο οι εικασίες αυξάνονται.

Ο παραγωγός του CNN Gabe Ramirez έγραψε: «Σήμερα είναι σαν μια εναρκτήρια σκηνή για κάθε ταινία εισβολής εξωγήινων που γυρίστηκε τη δεκαετία του ’80/90. Ο κόσμος ετοιμάζεται για τα πάρτι του Super Bowl, ενώ οι εξωγήινοι σουλατσάρουν ανενόχλητοι γύρω από τη Γη».

Ο Podcaster Patrick Hinds αστειεύτηκε: «Βιώνουμε κυριολεκτικά την πιο νωχελική εισβολή εξωγήινων».

Ο πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ Aubrey Huff είπε: «Ηρεμήστε όλοι. Αυτό που βλέπετε στον ουρανό δεν είναι από άλλο πλανήτη. Είναι το Project Blue Beam που έχει σκοπό να τρομάζει, να μπερδεύει και να διαστρεβλώνει την αλήθεια για άλλη μια φορά, ώστε να παραμένουμε συμμορφωμένοι και να υποτασσόμαστε στις διεφθαρμένες κυβερνήσεις».

v

UFOs shot down over Canada, Alaska | WFAA
ν

ν

Οι πιλότοι των αμερικανικών μαχητικών που κατέρριψαν τα τρία ΑΤΙΑ έχουν δώσει αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το τι είδαν. Πάντως είναι σαφές πως δεν επρόκειτο για κατασκοπευτικά μπαλόνια.

Όπως ανέφερε το CNN, ένας από τους πιλότους είπε ότι το ΑΤΙΑ παρενέβη στους αισθητήρες του αεροσκάφους του. Άλλοι πιλότοι λένε ότι δεν βίωσαν κάτι τέτοιο. Όταν όμως προσπάθησαν να αναγνωρίσουν το αντικείμενο που κυνηγούσαν, δεν έλαβαν καμία απόκριση ούτε διέκριναν κάποιο αναγνωριστικό.

Επίσης δεν διέκριναν κάποιο σύστημα πρόωσης και δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς μπορούσε να στέκεται στον αέρα. Ένα από τα αντικείμενα πετούσε σε ύψος 20.000 ποδών και ένα άλλο σε ύψος 40.000 ποδών (12 χλμ.).

Ένα από τα αντικείμενα που καταδίωξαν ήταν μακρουλό και είχε το μέγεθος αυτοκινήτου.
ν

Ένα F-22 Raptor της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας (USAF) από αυτά που συμμετείχαν μαζί με F-16 και F-35 στις καταδιώξεις των ΑΤΙΑ πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά. Image: Supplied
ν

Δύο άλλα άγνωστα αντικείμενα καταρρίφθηκαν επίσης τις τελευταίες δύο ημέρες. Το πρώτο πάνω από τις ακτές της Αλάσκας την Παρασκευή και το δεύτερο στην επικράτεια Γιούκον του βόρειου Καναδά το Σάββατο.

UFO πάνω από το Πεκίνο

Όπως αναφέρει το CNN, συναγερμός σήμανε και στην Κίνα την Κυριακή εξαιτίας της εμφάνισης ενός «Αγνώστου Αντικειμένου», με τις κινεζικές αρχές να δηλώνουν έτοιμες να το καταρρίψουν.

Μερικές ώρες μετά την εμφάνιση αντίστοιχου περίεργου αντικειμένου στον ουρανό του Καναδά, κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο εντοπίστηκε κοντά στο Ρίζα της Κίνας, με τις τοπικές αρχές να ετοιμάζονται για την κατάρριψή του.

Είναι πολύ πιθανόν τα ΑΤΙΑ που καταρρίφθηκαν να ήταν αυτόματα οχήματα που στάλθηκαν για παρατήρηση από μεγαλύτερα σκάφη, καθώς οι εξωγήινοι που παρακολουθούν τα γήινα πράγματα, δεν θέλουν να υπάρξει μια πυρηνική αναμέτρηση μεταξύ των κρατών, καθώς πιστεύουν ότι θα επηρεάσει και τους ίδιους.
ν

 


Translate this post