Ο Έλον Μασκ συναινεί στην εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο των παιδιών του

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Έλον Μασκ σόκαρε τον κόσμο λέγοντας ότι θα έλεγε «ναι» στη εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο των παιδιών του.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας θέλει να κάνει όλους τους ανθρώπους με το ζόρι πιο έξυπνους, εμφυτεύοντας ολοκληρωμένα κυκλώματα στον εγκέφαλό τους. Πηγή: YouTube

ν

Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ είπε ότι δεν θα δίσταζε να εμφυτεύσει από ένα τσιπ Neuralink στον εγκέφαλο και των δέκα παιδιών του. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έκανε αυτή τη δήλωση την ώρα των ερωτήσεων και απαντήσεων, σε μια εκδήλωση της Neuralink, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να βάλει μικροτσιπ στα παιδιά του, απάντησε ότι θα ένιωθε καλά να το κάνει, φυσικά υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως αν έπεφταν και έσπαγαν το λαιμό τους.

«Θα έδινα την συγκατάθεσή μου, εφόσον έκρινα ότι δεν θα ήταν επικίνδυνο», πρόσθεσε ο Μασκ.
ν

Εκτός από πολλά δισεκατομμύρια, ο Μασκ έχει και πολλά παιδιά. Πηγή: YouTube
ν

Ο εκτός από πολλά δισεκατομμύρια, ο Μασκ έχει και πολλά παιδιά. Μέχρι στιγμής έχει δέκα τον αριθμό (χωρίς να προσθέσουμε το παιδί του με την ανεκδιήγητη Άμπερ Χερντ). Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla απέκτησε τα δύο τελευταία του παιδιά με την Σάιβον Ζίλιςμ η οποία εργάζεται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στην εταιρεία του Μασκ Neuralink.

Ο Μασκ έχει παντρευτεί τρεις φορές, δύο με την Ταλούλα Ράιλι (2010-2012 και 2013-2016) και μια φορά με την Τζαστίν Μασκ. Τα περισσότερα παιδιά του όμως είναι εξώγαμα.
ν

Ο Έλον Μασκ επιδεικνύει το εμφύτευμα δίσκου της Neuralink που ευχαρίστως θα εμφύτευε στον εγκέφαλο τον δικό του και των παιδιών του – υπό προϋποθέσεις. Πηγή: Neuralink
ν

Η εκδήλωση της Neuralink πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας.

Στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος μίλησε για τα οφέλη των τσιπ εγκεφάλου της Neuralink για τη βοήθεια ατόμων με αναπηρίες, όπως η παράλυση και η απώλεια όρασης.

«Ακόμα κι αν κάποιος δεν είχε ποτέ τη δυνατότητα να δει, επειδή γεννήθηκε τυφλός, πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να αποκτήσει την όρασή του», είπε ο Μασκ ως άλλος Ιησούς.

Ο ιδρυτής της SpaceX αποκάλυψε επίσης ότι θα εμφύτευε και στον δικό του εγκέφαλο ένα τσιπ της Neuralink.

Προς το παρόν, η εταιρεία του δεν έχει προχωρήσει σε δοκιμές με ανθρώπους, αν και έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2021.

«Θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και βέβαιοι ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα, πριν εγκαταστήσουμε μια συσκευή σε έναν άνθρωπο», είπε ο Μασκ.

Ο Μασκ ίδρυσε τη Neuralink το 2016.

«Το τσιπ θα επιτρέπει σε κάποιον παράλυτο να χρησιμοποιεί ένα smartphone με το μυαλό του πιο γρήγορα από κάποιον που χρησιμοποιεί τους αντίχειρες», είπε ο Μασκ.

Και υποσχέθηκε ότι οι μεταγενέστερες εκδόσεις των τσιπ εγκεφάλου «θα μπορούν να μεταφέρουν σήματα από τον εγκέφαλο στα κινητικά / αισθητήρια νεύρα του σώματος, επιτρέποντας έτσι στους παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά».

Ο Μασκ είναι σήμερα 51 ετών. Στόχος του είναι σε μια δεκαετία να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και κατά συνέπεια πλανητάρχης. Εάν πετύχει η μαζική εμφύτευση μικροτσιπ στον εγκέφαλο των ανθρώπων, αυτοί θα δέχονται εντολές από το κέντρο ελέγχου της Neuralink να ψηφίσουν τον Έλον Μασκ.

Γιατί κάπως έτσι θα διεξάγονται οι εκλογές στο μέλλον.
ν

Ήδη στις ΗΠΑ οι ψήφοι των ανθρώπων «αναμειγνύονται» με τις ψήφους ρομπότ για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε λίγο καιρό όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν ρομπότ. Πηγή: News Media

ν

Κακοποίηση πιθήκων

Μέχρι τώρα, η εταιρεία αυτή της Silicon Valley έχει εμφυτεύσει με επιτυχία μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον εγκέφαλο ενός μακάκου και ενός χοίρου.

Ωστόσο, η Neuralink ευθύνεται για τον θάνατο 15 πιθήκων που πήραν μέρος στις δοκιμές εμφύτευσης του τσιπ.

Μάλιστα μια υπηρεσία, η Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική (Physicians Committee for Responsible Medicine), υπέβαλε μήνυση κατά της Neuralink για την κακοποίηση πιθήκων νωρίτερα αυτό τον χρόνο.
ν

Στα εργαστήρια της Neuralink οι πίθηκοι με εμφυτεύματα εγκεφάλου προσπαθούν να οδηγήσουν αναπηρικά καροτσάκια χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη. Πηγή: NBC News
v

Μόλις δημοσιοποιήθηκε η καταγγελία, χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να καταγγέλλουν τον Μασκ.

«Κάθε άρθρο που διαβάζω για τον Έλον Μασκ είναι για το πώς καθένα από τα εγχειρήματά του είναι και μια καταστροφική αποτυχία. Εκρήξεις του SpaceX, συντριβές (και εκρήξεις) του Tesla, αυτό το ηλίθιο τούνελ και τώρα πεθαίνουν οι μαϊμούδες στη NeuraLink. Δεν είναι καινοτόμος, είναι ένας τύπος που απλώς κάνει tweet», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Τα αυτοκίνητα της Tesla σκοτώνουν ανθρώπους, γιατί δεν σταματούν όπου υπάρχουν πινακίδες στοπ. Οι δορυφόροι του κινούνται εκτός τροχιάς. Το Neuralink σκότωσε τους περισσότερους πιθήκους. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο Έλον Μασκ είναι υπεύθυνος γι’ αυτά τα χάλια», πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης.

«Γεια σου @elonmusk. F**k your torturing of animals», διακήρυξε ένας τρίτος.
ν

ν

 


Translate this post