Ξεκίνησε η εμφύτευση τσιπ της Neuralink στον εγκέφαλο των ανθρώπων (vid)

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  | Ενημέρωση 2/12/2022 01:31 – 2/12/2022 12:39

Posted by Youmagazine Staff

 

Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν από την εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο των ανθρώπων με το δέλεαρ του «υπερ-ανθρώπου».

Η Neuralink του Ελον Μασκ ξεκινά δοκιμές εμφυτεύματος σε ανθρώπους. Πηγή: YouTube

v

Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ λαγούς με πετραχήλια. Ο πλουσιότερος άνθρωπος έχει τα δικά του σχέδια, δίπλα σε αυτά του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, όσον αφορά τον έλεγχο της ανθρωπότητας. Ο Μασκ δεν ασχολείται με πανδημίες κορονοϊού, όπως ο Γκέιτς, ή με πολέμους τύπου Ουκρανίας. Σαν σύγχρονος επιχειρηματίας στηρίζεται σε όσα μπορεί να προσφέρει η υψηλή τεχνολογία. Και όπως κάθε Αμερικανός, θέλει να γίνει κυρίαρχος του κόσμου.

Το «παραμύθι» που πουλάει ο Έλον Μασκ έχει τον τίτλο «Υπεράνθρωπος!» Η εταιρεία του, η Neuralink, μια εταιρεία ηλικίας 4 ετών μόνο, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο εξάμηνο κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ενός τσιπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο.

Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού εμφυτεύματος στον εγκέφαλο που, με τις κατάλληλες προσαρμογές κάθε φορά, θα επιτρέπει διάφορα ιατρικά «θαύματα», όπως να δουν οι τυφλοί, να περπατήσουν οι παράλυτοι και να θεραπευθούν όσοι έχουν άνοια, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον. Κάποια στιγμή οραματίζεται επίσης το «πάντρεμα» του ανθρωπίνου εγκεφάλου με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι κίνδυνοι από το τσιπ στον εγκέφαλο

Με τα εμφυτεύσιμα τσιπ εγκεφάλου, όμως, υπάρχει κίνδυνος οι συσκευές αυτές να παραβιαστούν από άτομα με κακόβουλες προθέσεις. Με άλλα λόγια, οι χάκερ θα μπορούν να μετατρέψουν ακούσια τους χρήστες σε «μηχανές δολοφονίας».

Αυτό δεν είναι δύσκολο να συμβεί, καθώς το «θαυματουργό τσιπ» του Μασκ θα κυκλοφορεί ευρέως. Οι χάκερ, σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες και με το οργανωμένο έγκλημα, θα μπορούν να ελέγχουν τους ανθρώπους, να τους επιβάλουν τη θέλησή τους, να τους κάνουν σκλάβους ή ακόμη και να τους μετατρέπουν σε δολοφονικές μηχανές.

Ένα τέτοιο τρομακτικό σενάριο περιλαμβάνει χρήστες που ελέγχονται και ενεργούν ασυνείδητα, επειδή δεν μπορούν να αποφασίσουν εάν οι ενέργειές τους είναι ηθικές ή ακόμη και αληθινές. Αυτά τα ανθρώπινα ρομπότ θα μπορούσαν να κλέψουν τα υπάρχοντα άλλων, να θυσιαστούν ή, στη χειρότερη περίπτωση, να σκοτώσουν.
ν

Ο Έλον Μασκ λανσάρει τον άνθρωπο-ρομπότ. Image: Supplied
ν

Έλεγχος του νου

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίασης, ο Μασκ έδειξε βίντεο με δύο πιθήκους να «πληκτρολογούν» σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο για να γράψουν ένα μήνυμα σε μια οθόνη. Ενώ οι πίθηκοι δεν έλεγαν οι ίδιοι τις λέξεις, ανταποκρίνονταν σε προτροπές που τους έλεγαν ποια πλήκτρα να «πατήσουν».

Είναι εντυπωσιακό, όμως, το όλο πράγμα γινόταν μέσω του ελέγχου του νου – δεν υπήρχε φυσικό πληκτρολόγιο.

Η τεχνολογία λειτουργεί αναμφισβήτητα –αυτό τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο– και ο Μασκ ελπίζει να λάβει την απαραίτητη άδεια για να εξοπλίσει τα ανθρώπινα όντα με τη διεπαφή Neuralink εντός 6 μηνών.

Αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα υπολογιστικά συστήματα, οτιδήποτε ηλεκτρονικό μπορεί να χακαριστεί και να παραβιαστεί. Συμβαίνει σε τραπεζικούς λογαριασμούς, σε συστήματα πληροφορικής που θεωρούνται απαραβίαστα, σε κινητά τηλέφωνα και σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Με βάση αυτά, είναι προφανές ότι και το μικροσκοπικό τσιπ υπολογιστή της Neuralink μπορεί επίσης να χακαριστεί και να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς.

Υποτίθεται ότι το τσιπ της Neuralink έχει στόχο να ενισχύσει τις υπάρχουσες αισθήσεις και τη λειτουργικότητα στο ανθρώπινο σώμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για τον έλεγχο των ανθρώπων.
ν

Το «παραμύθι» που πουλάει τώρα ο Έλον Μασκ έχει τον τίτλο «Υπεράνθρωπος!» Πηγή: News Media
ν

Διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν

Προς ώρας τονίζονται τα «θετικά» της εμφύτευσης του τσιπ της Neuralink, δηλαδή ότι οι αόμματοι θα περπατήσουν, οι κουφοί θα βρουν το φως τους, οι παράλυτοι θα ακούσουν, οι άσχημοι θα γίνουν τέρατα ομορφιάς, οι φτωχοί αντί να ζητιανεύουν θα μοιράζουν χρήματα στους δρόμους, οι αθλητές θα γίνουν superman, τα μπακούρια θα παντρευτούν, οι στείροι θα γίνουν γόνιμοι, όσοι πάσχουν από μελαγχολία θα γίνουν σαν τον άνθρωπο που γελά, οι άνδρες θα μπορούν να μεταμορφώνονται σε γυναίκες και οι γυναίκες σε άνδρες, οι τρελοί θα βρίσκουν τα λογικά τους και οι λογικοί θα τρελαίνονται, ενώ όσοι δεν έχουν κάποιο σωματικό ελάττωμα, απλώς θα γίνονται δέκα φορές πιο διεστραμμένα έξυπνοι κι από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη!

Μόνο οι νεκροί δεν θα ανασταίνονται από τον Άδη!

Ο Έλον Μασκ θυμίζει τα ιατρικά σόου που υπήρχαν τον 19ο αιώνα στο φαρ ουέστ, με τους πλανόδιους πωλητές που πουλούσαν στα πανηγύρια φάρμακα με δήθεν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «θαυματουργής θεραπείας» και άλλα προϊόντα μεταξύ των διαφόρων ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Το ίδιο φάρμακο θεράπευε την φαλάκρα και τον πονόδοντο, ενώ αν το έπινες έφευγαν οι ψείρες και ταυτόχρονα γινόσουν ταύρος στο κρεβάτι.

Ηλεκτρονικό οπιοειδές

Αργότερα, η συσκευή θα μπορεί να αλληλεπιδρά με τους μ-υποδοχείς των οπιοειδών, παρέχοντας στο άτομο την ευφορία των ναρκωτικών, χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάποιος ένεση φαιντανύλης (fentanyl). Ήδη μόνο στο Λος Άντζελες, οι θάνατοι από υπερβολική δόση φαιντανύλης εκτινάχθηκαν το 2022 σε πάνω από 1.000% σε σχέση με όσους πέθαναν κάθε χρόνο την περίοδο από το 2016 έως το 2021.

Φυσικά ο Μασκ δεν χρειάζεται να κάνει ο ίδιος εμφύτευση, διότι και πλούσιος είναι και όμορφος και πανέξυπνος. Οι άλλοι είναι ηλίθιοι…

Αλλά όπως λέει η παροιμία: «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι».
ν

ν

 


Translate this post