Η Apple θα παρουσιάσει τα πρώτα Apple Silicon Macs στις 10 Νοεμβρίου (vid)

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα Apple Silicon Macs στην εκδήλωση «One More Thing» την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

v

ΜΕΤΑ τα online events όπου παρουσίασε τα νέα iPads και τα νέα iPhones, η Apple ανακοίνωσε ένα ακόμα, με την ονομασία “One More Thing”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου και στο οποίο θα ανακοινωθούν τα νέα συστήματα υπολογιστών της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, η φράση “One more thing” είναι σχεδόν εμβληματική για την αμερικανική εταιρεία αφού συχνά την χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο Στηβ Τζομπς όταν ανακοίνωνε ένα σημαντικό προϊόν ή ένα προϊόν-έκπληξη.

Αυτή τη φορά αυτό που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι τα πρώτα Mac που θα βασίζονται σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM, δηλαδή σε επεξεργαστές που θα μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική με τα iPhones και iPads. Η Apple υπόσχεται ότι τα νέα συστήματα θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τα προγενέστερα συστήματα που χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές της Intel. 

Αυτό που η ίδια η εταιρεία αποκαλεί “Apple Silicon”, δηλαδή κεντρικούς επεξεργαστές δικής της αρχιτεκτονικής, είχε ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Ιούνιο κατά την διάρκεια του WWDC, του ετήσιου συνεδρίου της Apple, με την δέσμευση ότι τα πρώτα ARM-based Mac θα εμφανιστούν εντός του 2020. Επιπλέον, λογική είναι η υπόθεση ότι στο ίδιο event θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία κυκλοφορίας και του επόμενου λειτουργικού συστήματος macOS Big Sur, που θα συνοδεύει τους νέους επεξεργαστές.

Δεν είναι σαφές ποια μοντέλα Mac θα είναι τα πρώτα που θα χρησιμοποιούν τα τσιπ της Apple, με τις εικασίες να καλύπτουν τα πάντα, από ένα ενημερωμένο MacBook Pro, μέχρι την επιστροφή του MacBook 12 ιντσών, έως το iMac 24 ιντσών.

Το σίγουρο είναι ότι στο event θα ανακοινωθεί τουλάχιστον ένα νέο MacBook.

Ωστόσο, δημοσίευμα του Bloomberg θεωρεί ότι η Apple σχεδιάζει το λανσάρισμα τουλάχιστον τριών νέων φορητών υπολογιστών: ένα 13 ιντσών MacBook Pro, ένα 16 ιντσών MacBook Pro και ένα 13 ιντσών MacBook Air. Όλα αυτά τα συστήματα θα χρησιμοποιούν εκδόσεις του επεξεργαστή (SoC) Α14 που βρίσκεται εγκατετημένος στην τελευταία σειρά iPhone.

Παράλληλα, το δημοσίευμα του Bloomberg θεωρεί βέβαιο ότι η Apple ήδη δουλεύει στην ανάπτυξη ενός νέου Mac Pro που θα έχει μικρότερες διαστάσεις από τα σημερινά μοντέλα, ενός νέου Mac mini και ενός επανασχεδιασμένου iMac, όλα εξοπλισμένα με νέας αρχιτεκτονικής επεξεργαστές. Αυτά τα συστήματα αναμένεται να ανακοινωθούν σε μελλοντική ημερομηνία.
v

Apple Silicon Mac Event ‒ It’s Official! | Rene Ritchie
v

v

 


Translate this post