Τυνήσιος ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τυνήσιος είναι ο τρομοκράτης που σκόρπισε τον θάνατο στην αγορά της πλατείας Breitscheidplatz του Βερολίνου το βράδυ της Δευτέρας. Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης.

• Στο σημείο των ερευνών η αστυνομία βρήκε ταυτότητα που φαίνεται να ανήκει στον δράστη.

• Ο δράστης εμφανιζόταν στα αρχεία της αστυνομίας ότι είχε απελαθεί από τη Γερμανία πριν από αρκετούς μήνες!

Στην σύλληψη του εικονιζόμενου Τυνήσιου έχουν επικεντρωθεί τώρα οι έρευνες της αστυνομίας του Βερολίνου. Πηγή: Youtube
v

ΕΝΑΣ 24χρονος άνδρας από την Τυνησία φαίνεται να είναι ο δράστης που σκόρπισε τον θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz του Βερολίνου το βράδυ της Δευτέρας, αφού στο σημείο των ερευνών βρέθηκε μια ταυτότητα που φαίνεται να ανήκει στον δράστη.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το έγγραφο που ανήκει σε έναν άνδρα με το όνομα Anis Amri, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1992 στην Ταταουίν.
v


v

Όπως αναφέρει το Spiegel, o ύποπτος χρησιμοποιεί έξι ψευδώνυμα και εμφανίζεται άλλοτε ως Τυνήσιος, άλλοτε ως Λιβανέζος και άλλοτε ως Αιγύπτιος. Η αστυνομία άσκησε εναντίον του δίωξη και ζήτησε να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.
v

Αντίγραφο του εντάλματος σύλληψης του Τυνήσιου, ο οποίος έχει πολλά ονόματα και πολλές ταυτότητες στην κατοχή του. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

Μια άλλη φωτογραφία του καταζητούμενου Anis Amri. Πηγή: German Federal Criminal Police Office
v

Από την πλευρά του, ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας RBB μετέδωσε σήμερα ότι τα ξημερώματα η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη ύποπτο σε σχέση με την ίδια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48.

Χθες το απόγευμα η αστυνομία άφησε ελεύθερο τον Πακιστανό, ο οποίος είχε συλληφθεί κοντά στον τόπο της τραγωδίας έπειτα από την επίθεση, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και ενδέχεται να οπλοφορεί.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού που ήταν όμηρος του τρομοκράτη, σκοτώθηκε από αυτόν με πυροβολισμό, έπειτα από πάλη στην καμπίνα οδήγησης, όταν το φορτηγό του θανάτου είχε ήδη πέσει πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.
v

O Πολωνός οδηγός νεκρός στην καμπίνα οδήγησης του φορτηγού του θανάτου. Πηγή: Youtube
v

Ενδεικτικό του χάους που επικρατεί στις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας είναι το γεγονός ότι στα αρχεία τους ο Τυνήσιος τρομοκράτης φαινόταν ότι είχε αναχωρήσει από τη Γερμανία πριν από αρκετούς μήνες.

Ο καταζητούμενος είχε επιβιβαστεί σε αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στην Τυνησία, όπως φαίνεται όμως δεν έφυγε ποτέ.

Τώρα οι γερμανικές αρχές κατηγορούν τους Τυνήσιους που δεν τους ειδοποίησαν ότι ο συγκεκριμένος καταζητούμενος δεν έφτασε ποτέ στην Τύνιδα.

Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι ο 24χρονος καταζητούμενος εισήλθε στη Γερμανία από την Ιταλία. Είχε ζητήσει άσυλο, που απέρριψαν οι γερμανικές αρχές καθώς τότε δεν είχε κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο μαζί του. Έχει επικηρυχθεί με το ποσό των 100.000 ευρώ.
v

Βίντεο από την επίθεση

Ένα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Bild. Στο βίντεο, που κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου, φαίνεται το φορτηγό να κινείται με μεγάλη ταχύτητα μέχρι τη στιγμή που πέφτει με μεγάλη ταχύτητα στην αγορά.

Αμέσως μετά κόσμος εμφανίζεται να τρέχει πανικόβλητος προς διάφορες κατευθύνσεις.
v

Dashcam video shows moment of Berlin Christmas market attack
v

 


Translate this post