Ένα φάντασμα με γυαλιά σε φωτογραφία μιας περιβόητης στοιχειωμένης φυλακής (vid)

Κατηγορία NEWS, Παραφυσικό

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΑΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

H ανατριχιαστική φιγούρα ενός φαντάσματος εμφανίζεται στη φωτογραφία ενός κελιού μιας περιβόητης βρετανικής φυλακής.

Το φάντασμα διακρίνεται στο δεξιό άκρο της φωτογραφίας. Image credit: Facebook / The cornish ghost whispers / Candice Collins

v

Η ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ παραφυσικών φαινομένων Κάντις Κόλινς (Candice Collins) υποστηρίζει ότι τράβηξε μια φωτογραφία που δείχνει το πνεύμα ενός γέρου φυλακισμένου με γυαλιά.

Χτισμένες το 1779 πριν κλείσουν το 1927, οι φυλακές Μπόντμιν (Bodmin) βρίσκονται στην άκρη του Bodmin Moor, μιας ερημικής έκτασης στην Κορνουάλη της Αγγλίας. Μετά από σχεδόν 150 χρόνια λειτουργίας, οι φυλακές μετατράπηκαν σε ξενοδοχείο, για όσους θέλουν να ζήσουν τη φρίκη του εγκλεισμού σε ένα στενό, ανήλιαγο κελί. Στην πρώην φυλακή υπάρχει μουσείο με εκθέματα από τους κυριότερους κακούργους, ενώ οι τουρίστες μπορούν να προμηθευτούν αγχόνες και άλλα αναμνηστικά από το κατάστημα δώρων.

Η φυλακή ήταν διαβόητη για τις εκτελέσεις δι’ απαγχονισμού, με αποτέλεσμα σύντομα να βγει η φήμη ότι ήταν στοιχειωμένη.

Με τον καιρό, η φυλακή προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών κυνηγών φαντασμάτων, ερευνητών του παραφυσικών και άλλων που επιθυμούν να ζήσουν κάτι ανεξήγητο.

Ένας τέτοιος επισκέπτης ήταν η Κάντις Κόλινς, η οποία, πριν από 15 χρόνια, τράβηξε μια φωτογραφία του εαυτού της, δίχως να αντιληφθεί ότι μαζί της απαθανατίστηκε και ένας απροσδόκητος «επισκέπτης».

Η φωτογραφία χάθηκε με τα χρόνια, πρόσφατα όμως η Κόλινς την ξαναβρήκε, κατά τη μετακόμιση σε άλλο σπίτι και τη δημοσίευσε στα social media.
ν

Bodmin Jail – Before and After – Drone Video | Twelve Architects
ν

ν

«Συνέλαβα ένα εκπληκτικό παραφυσικό στοιχείο στη φυλακή Μπόντμιν πριν μετατραπεί σε ξενοδοχείο», γράφει στο Facebook. «… Περπατούσα τριγύρω βγάζοντας φωτογραφίες … όταν φωτογράφησα κάτι περίεργο. Είναι το ολόσωμο πνεύμα ενός ηλικιωμένου άνδρα με κοστούμι με γυαλιά και χωρίστρα στα μαλλιά … όταν δεν υπήρχε κανείς άλλος άνθρωπος εκεί».

Η εικόνα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα. Το «φάντασμα», το οποίο είναι ορατό στη δεξιά πλευρά, έχει το σχήμα ανθρώπου, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν είναι πραγματικά ένα πνεύμα ή απλώς μια περίπτωση παρειδωλίας ‒ η τάση του ανθρώπινου εγκεφάλου να βλέπει συγκεκριμένες μορφές σε αφηρημένα μοτίβα και σχήματα, όπως είναι για παράδειγμα οι σκιές και λεκέδες σε έναν τοίχο.
ν

ν

 


Translate this post