Φαινόμενα Poltergeist σε ιρλανδικό σχολείο (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παραφυσικό

ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα τρομακτικό βίντεο παραφυσικής δραστηριότητας όπως την κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας (CCTV) ιστορικού σχολείου στην Ιρλανδία.

ν

ΠΑΡΑ τον υλισμό που επικρατεί, οι εκδηλώσεις του παραφυσικού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, όπως είναι η περίπτωση της τρομακτικής δραστηριότητας σε ένα ιρλανδικό γυμνάσιο, όπως την κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας (CCTV).
Το Deerpark CBS ιδρύθηκε το 1828 και είναι ένα από τα παλαιότερα σχολεία στο Κορκ της Ιρλανδίας. Το ανεξήγητο περιστατικό συνέβη στις 1 Οκτωβρίου 2017.
Στο σύντομο βίντεο, τα ντουλάπια των φοιτητών κινούνται σαν να γίνεται σεισμός και μοιάζουν έτοιμα να εκραγούν στον σκοτεινό διάδρομο. Τα βιβλία πετιούνται στο έδαφος και η πινακίδα «προσοχή στο υγρό πάτωμα» τινάζεται πέρα στον διάδρομο σαν να δέχτηκε κλωτσιά από κάποιο αόρατο ον.
Μέσα στη μοναξιά της νύχτας, οι θόρυβοι που ακούγονται στο κλειστό σχολείο είναι έντονοι και ανατριχιαστικοί.
Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο εκπρόσωπος του σχολείου ήταν άνετος, λες και συνέβαιναν καθημερινά τέτοια φαινόμενα.
«Το συμβάν δείχνει πόσο καλό σχολείο είμαστε, αφού ακόμη και φαντάσματα έρχονται να γραφτούν σ’ εμάς».
Το σχετικό βίντεο έχει πάνω από 16 εκατομμύρια θεάσεις. Ενεργοποιήστε τον ήχο σε περίπτωση που είναι κλειστός.

ν

ν

Το περιστατικό ανήκει στην κατηγορία των φαινομένων πόλτεργκαϊστ (Poltergeist), έναν τύπο παραφυσικής δραστηριότητας, που αποδίδεται στην ύπαρξη ταραχοποιών πνευμάτων ή φαντασμάτων.
«Poltergeist» στα γερμανικά σημαίνει «θορυβώδες πνεύμα» και χρησιμοποιείται ως όρος για να περιγραφούν καταστάσεις κατά τις οποίες αντικείμενα κινούνται μόνα τους, χωρίς εμφανή εξήγηση.
Τέτοια περιστατικά έχουμε και στην Ελλάδα και στα πρόσφατα χρόνια και παλαιότερα, όπως είναι η περίπτωση του τρομακτικού πόλτεργκαϊστ σε καφενείο του Μεσολογγίου το 1926, με επαναλαμβανόμενα δραματικά φαινόμενα, που συνίσταντο σε άγριους εκσφενδονισμούς αντικειμένων, που ρίχνονταν καταγής ή σε απλές μετακινήσεις αντικειμένων μεγάλου βάρους.
Ο κόσμος έλεγε ότι τα φαινόμενα αυτά τα προκαλούσε η ψυχή του πρόξενου Σωμάκη, που είχε ταφεί εκεί κοντά 16 χρόνια νωρίτερα. Η σύγχρονη έρευνα έχει δείξει ότι πολλά τέτοια φαινόμενα σχετίζονται με παιδιά εφηβικής ή μετεφηβικής ηλικίας, τα οποία έχουν διαταραγμένο ψυχικό κόσμο.
ν

 


Translate this post