Αρχάγγελοι: Προστάτες των πάντων

Κατηγορία Παραφυσικό

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τα ιερά κείμενα της αρχαιότητας αναφέρουν ότι υπάρχει ένας άγγελος για όλες τις υπάρξεις και οντότητες που βρίσκονται πάνω στη γη. Οι άγγελοι χωρίζονται σε τάγματα και κάθε τάγμα έχει επικεφαλής έναν Αρχάγγελο.

“Τρεις Αρχάγγελοι με τον Τωβία”. Ο Μιχαήλ, ο Γαβριήλ και ο Ραφαήλ. Πίνακας του Φραντσέσκο Μποτιτσίνι (1467). Πινακοθήκη Ουφίτσι, Φλωρεντία. Πηγή: Wikimedia Commons

ν

ΤΑ ΙΕΡΑ κείμενα της αρχαιότητας αναφέρουν ότι υπάρχει ένας άγγελος για όλες τις υπάρξεις και οντότητες που βρίσκονται πάνω στη γη. Οι άγγελοι είναι χωρισμένοι σε τάγματα και κάθε τάγμα έχει επικεφαλής έναν Αρχάγγελο. Κάθε Αρχάγγελος είναι μια ακτινοβόλα θεότητα. Υπάρχουν 33 ομάδες αγγέλων και συνολικά 330 εκατομμύρια από αυτούς, που διαμένουν στους τρεις κόσμους (πεδία) που είναι πάνω από εμάς.

O Αρχάγγελος Ουριήλ φροντίζει τη γη· τον καλούμε για να προστατεύσει τις σοδειές και τα φυτά στον κήπο μας. Αν θέλουμε να φυτέψουμε αρωματικά βότανα, τότε επικαλούμαστε τον άγγελο αυτόν.

O άγγελος της άνοιξης, ο Αματιήλ, είναι αυτός που μας βοηθάει στις ανοιξιάτικες περιόδους, αλλά και σε κάθε τομέα της ζωής μας όπου πραγματοποιούμε νέα ξεκινήματα. Τον καλούμε επίσης, για να θεραπεύσει και να αποκαταστήσει τη γη μετά από μόλυνση και κατάχρηση των πόρων της.

O άγγελος Τομπιήλ είναι ο άγγελος του καλοκαιριού, ο οποίος θα ευλογήσει τον κήπο μας και θα τον κάνει να καρποφορήσει. Tο φθινόπωρο επικαλούμαστε τον άγγελο Ταριήλ και ετοιμάζουμε γλυκίσματα και μαρμελάδες με όλους τους ώριμους καρπούς που μας χάρισε η γη από το καλοκαίρι.

O Αμαμπέλ είναι ο άγγελος του χειμώνα και μας χαρίζει τη ζεστασιά του κάθε φορά που μια ακτίνα ηλίου διαπερνάει τη παγωμένη ατμόσφαιρα. Φροντίζει για την άνεσή μας, τη ψυχρή αυτή εποχή του χρόνου και μας διαβεβαιώνει ότι η ζωή εξακολουθεί να υπάρχει, ακόμα και κάτω από στρώματα χιονιού.
ν

Οι Αρχάγγελοι και πώς βοηθούν

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Αρχάγγελος Μιχαήλ – Είναι ο επικεφαλής της στρατιάς των αγγέλων που ονομάζονται Αρετές. Είναι ένας πύρινος πολεμιστής και προστάτης, ένας πνευματικός σωματοφύλακας, που επικαλούμαστε όποτε είμαστε φοβισμένοι. Τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας τον αναφέρουν σαν τον πρίγκιπα του φωτός. Είναι αυτός που απελευθερώνει τη γη και τους ανθρώπους από το φόβο.

Αρχάγγελος Γαβριήλ – Το όνομά του σημαίνει «ο Θεός είναι η δύναμη μου» και είναι ένας από τους λίγους αγγέλους που αναφέρονται στην Αγία Γραφή. Είναι ένας αγγελιοφόρος που εμπνέει όσους ασχολούνται με τη συγγραφή, τις καλές τέχνες και την επικοινωνία. Βοηθάει όσους είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν την κοινωνία και τους ανθρώπους. Αυτός ήταν ο άγγελος που έφερε το χαρμόσυνο μήνυμα στην Μαριάμ περί της γεννήσεως του Ιησού Χριστού. Σύμφωνα με τους μουσουλμάνους, μετέφερε το λόγο του Θεού στον Μωάμεθ, δημιουργώντας έτσι το Κοράνι, το ιερό βιβλίο του Ισλάμ.

Αρχάγγελος Γαβριήλ

Αρχάγγελος Ραφαήλ – Αναφέρεται σαν ο θεραπευτής άγγελος. Στο απόκρυφο βιβλίο Tωβίτ, είναι αυτός που προστάτευσε τον Tωβία στη διάρκεια του ταξιδιού του και θεράπευσε τον πατέρα του από την τύφλωση. Βοηθάει επίσης στον καθαρισμό του χώρου από την αρνητική ενέργεια και χρησιμοποιεί το πεντάκτινο αστέρι για να διώξει τα κακά πνεύματα.

Αρχάγγελος Ουριήλ – Ρίχνει φως σε άλυτες υποθέσεις και δίνει προφητικές προειδοποιήσεις για επικείμενες καταστροφές. Προειδοποίησε τον Νώε για τον Κατακλυσμό και έφερε πληροφορίες για την αλχημεία και την Καμπάλα στην ανθρωπότητα. Μας προσφέρει εμπνευσμένες λύσεις για τα θέματα που μας απασχολούν.

Αρχάγγελος Ραζιήλ – Γνωρίζει τα μυστικά του σύμπαντος και μας βοηθάει να κατανοήσουμε τις έννοιες της ιερής γεωμετρίας αλλά και της κβαντικής φυσικής. Κατέγραψε τα ιερά σύμβολα της ουράνιας μαγείας σ’ ένα βιβλίο, το οποίο παρέδωσε στον Αδάμ και στην Εύα. Το ίδιο αυτό βιβλίο έδωσε ο αρχάγγελος Ραφαήλ και στον Νώε.

Αρχάγγελος Ραφαήλ

Αρχάγγελος Χανιήλ – Εργάστηκε στη Βαβυλώνα με ιερείς-αστρολόγους και μάντεις πάνω σε μυστηριακές, σεληνιακές ενοράσεις και πνευματικές θεραπείες. Διδάσκει ότι εκτός από τη μικρή Σελήνη (τον δορυφόρο της Γης) υπάρχει και η Μεγάλη Σελήνη και ότι αυτή είναι μέσα μας. Αυτή η Σελήνη δεν είναι ορατή και σχετίζεται με τις ψυχές των προγόνων μας.

Αρχάγγελος Σαμαήλ – Είναι επικεφαλής της στρατιάς των αγγέλων που ονομάζονται Δυνάμεις και είναι αυτοί που προστατεύουν τον κόσμο από επικίνδυνες και τρομακτικές ενέργειες, κυρίως αυτές που στέλνονται από τα σκοτεινά κέντρα της αριστερής Ατραπού. Είναι επίσης φύλακας των σχέσεων ανάμεσα στις αδελφές ψυχές και βοηθάει στην ανεύρεση χαμένων αντικειμένων.

Αρχάγγελος Μέτατρον

Αρχάγγελος Σάνταλφον – Είναι ο άγγελος της μουσικής και του ρεμβασμού και μεταφέρει τις προσευχές μας στον ουρανό. Αδελφός του είναι ο αρχάγγελος Μέτατρον. Οι δύο τους ήταν κάποτε θνητοί και είχαν τη μορφή του προφήτη Ηλία και του σοφού Eνώχ.

Αρχάγγελος Μέτατρον – Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική φράση «Μετά θρόνου». Είναι ο φύλακας των Ακασικών αρχείων, όπου είναι καταγεγραμμένες όλες μας οι πράξεις και η ιστορία της Γης. Μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε το θάνατο με μια φιλοσοφική διάθεση. Επιβλέπει τα πνευματικά παιδιά.

Αρχάγγελος Σαχιήλ – Μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τη θεϊκή φύση μας. Φέρνει πίστη, συμπόνια και συγχώρεση.
ν

Αγγελικές διαθέσεις

H χαρά, είναι εκείνο το αίσθημα με τις υψηλότερες δονήσεις. Tο αμέσως επόμενο είναι η ευγνωμοσύνη, η οποία ενδυναμώνει το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς. Όποτε χρειαζόμαστε λοιπόν ενίσχυση, μπορούμε να φέρνουμε στο νου μας τρία πράγματα, για τα οποία είμαστε ευγνώμονες.

H αγάπη περιέχει μεγαλύτερη δύναμη από το φόβο. H ενοχή προκαλεί την κατάρρευση της ενέργειάς μας. Tο μίσος νεκρώνει τις αισθήσεις μας. Όταν απειλούμαστε από τέτοιου είδους αισθήματα, μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας δημιουργώντας μια φυσική ασπίδα. Μπορούμε να βυθιστούμε σε μια μπανιέρα, όπου έχουμε ρίξει θαλασσινό αλάτι, πετυχαίνοντας έτσι ένα είδος εξαγνισμού. Παράλληλα οραματιζόμαστε ένα πορφυρό φως να μας τυλίγει, το οποίο μετατρέπει τα πάντα σε αγάπη

_______________

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Το Λεξικό των Αγγέλων, Γκούσταβ Ντέιβιντσον (1895-1971).
ν

 


Translate this post