Η ένορκος και το φάντασμα: μια παραφυσική συνάντηση

Κατηγορία Παράξενα

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια ένορκος απηλλάγη των καθηκόντων της με το αιτιολογικό ότι την… επισκέφθηκε το πνεύμα του θύματος.

2143254J54HJ336KJ653

Η παραφυσική συνάντηση δεν επέτρεψε στην ένορκο να εκτελέσει απερίσπαστη τα καθήκοντά της. Πηγή: Supplied
v

ΜΙΑ ΕΝΟΡΚΟΣ που συμμετείχε σε δίκη σχετικά με μια δολοφονία στον Καναδά, ζήτησε από τον δικαστή να εξαιρεθεί ύστερα από τη συνάντηση που είχε με το πνεύμα του θύματος.

Σε επιστολή της που απευθυνόταν στον δικαστή Γκλεν Πόλμαν (Glen Poelman) του Court of Queen’s Bench στο Έντμοντον, την πρωτεύουσα της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά, μια ένορκος, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό, ζήτησε να εξαιρεθεί από τη δίκη ενός νεαρού, ο οποίος δικαζόταν για ανθρωποκτονία, επειδή το φάσμα του θύματος είχε παρουσιαστεί μπροστά της με πληροφορίες που πίστευε ότι θα έθεταν σε κίνδυνο την ουδετερότητά της.

Ο Nathan Paul Gervais, 21 ετών, από το Κάλγκαρι, δικαζόταν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του 18χρονου Lukas Strasser-Hird στις 23 Νοεμβρίου 2013.

Το περίεργο είναι ότι ο Gervais, ο οποίος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή της δίκης, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 30 Μαΐου 2016, εξαφανίστηκε, με την καναδική αστυνομία τώρα να τον αναζητά.

Η δίκη ωστόσο άρχισε για τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, τους Franz Emir Cabrera, Joch Simon Pouk, Assmar Ryiad Shlah και Jordan Lee Liao, που κατηγορούνται σε δεύτερο βαθμό για συμμετοχή στον φόνο.
v

3143254J54HJ336KJ653

Η αίθουσα του Court of Queen’s Bench στο Έντμοντον του Καναδά. Πηγή: Supplied
v

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της προς το δικαστήριο η ένορκος που ζήτησε να εξαιρεθεί, «χθες το βράδυ ο θανών παρουσίασε τον εαυτό του σε μένα και με έκανε να καταλάβω τι έφταιξε και σκοτώθηκε, το βάθος των πληγών του και τη θέση των τραυμάτων του».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η παραφυσική συνάντηση την είχε επηρεάσει σωματικά και ψυχικά σε βαθμό που δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη δίκη, και παρακαλούσε το δικαστήριο να πιστέψει στο παραφυσικό.

«Ποτέ δεν είχα την πρόθεση, ούτε τώρα ούτε πριν, να επικαλεστώ αδυναμία να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως ένορκος, όπως επίσης δεν σκόπευα ποτέ να έρθω στο δικαστήριο προκατειλημμένη. Όπως όμως έχουν τα πράγματα, νιώθω ότι δεν μπορώ πλέον να συμμετάσχω την επιτροπή των ενόρκων ανεπηρέαστη», έγραψε στην επιστολή της.

Μετά από διαβούλευση με τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποδέχτηκε το αίτημα της ενόρκου να μην συμμετάσχει στη δίκη.

 


Κράτα το

Translate this post