11 πράγματα που “ρίχνουν” τη διάθεσή μας και πώς θα τα διορθώσουμε

Κατηγορία MAGAZINE, Αυτοβελτίωση

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αισθάνεστε αρνητικοί, απογοητευμένοι και γενικά σε κακή διάθεση; Φταίνε οι χαμηλοί κραδασμοί τους οποίους όμως μπορείτε να αυξήσετε.

ν

ΣΠΑΝΙΩΣ θυμόμαστε ότι ο άνθρωπος, εκτός από σάρκες και κόκαλα, διαθέτει και ένα ενεργειακό σώμα, που κρατά τα κλειδιά της διάθεσης, της ζωτικότητας, της υγείας και όλων εκείνων που χρειάζονται για να είμαστε ενεργητικοί και δημιουργικοί.
Το ενεργειακό σώμα έχει διάφορα ονόματα: αύρα, αιθερικό σώμα, πνευματικό σώμα, φωτεινό αυγό, βιοπλασματικό σώμα κ.ά. Όπως κι αν το ονομάσει κανείς, είναι η δύναμης ζωής που διατρέχει ολόκληρο το σώμα μας. Όπως το σώμα, έτσι κι αυτό πάλλεται και αναπνέει και αυτή η δόνηση καθορίζει τη συνολική μας ενέργεια, την συμπεριφορά και τον τύπο εμπειριών, ανθρώπων και γεγονότων που προσελκύουμε στη ζωή μας.
Ένα αρχαίο ρητό λέει πώς «την σκέψη την ακολουθεί ενέργεια». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι δονήσεις μας αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεσή μας και τη συνολική ποιότητα ζωής που βιώνουμε.
Αυτές οι καθημερινές μικροαλλαγές στη διάθεσή μας είναι κάτι φυσιολογικό και δεν έχουν σοβαρό αντίκτυπο πάνω μας, εκτός κι αν ο ρυθμός των δονήσεών μας πέσει σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τότε αισθανόμαστε άτονοι, κουρασμένοι, εκνευρισμένοι, ενώ όταν η κατάσταση αυτή παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε κάποια ασθένεια. Αυτό οφείλεται στο γενικό αίσθημα αρνητικότητας που μας καταλαμβάνει και μας αποκόπτει από την ψυχή και τη σοφία της. Αδυνατούμε να σκύψουμε μέσα στην καρδιά μας και να ξαναβρούμε τον χαμένο εαυτό μας.
ν


ν

Δεν μπορούμε να συντονιστούμε με τον σκοπό της ζωής μας ή με τη διαίσθησή μας, πράγμα που μπορεί να μας οδηγήσει στην προσέλκυση χάους, δράματος και άλλων αρνητικών εμπειριών.
Αν δεν καταβάλλουμε συνειδητή προσπάθεια για να αυξήσουμε τις δονήσεις του ενεργειακού σώματος, είναι πολύ πιθανό να μείνουμε για καιρό σε αυτή την πεσμένη κατάσταση, επειδή ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευνοεί τις χαμηλές δονήσεις.
Πρέπει να το προσέξουμε αυτό, γιατί η πεσμένη διάθεση και η αρνητικότητα είναι σημάδια απώλειας ενέργειας. Στο ενεργειακό σώμα δημιουργούνται κενά ή τρύπες που μετά από καιρό εμφανίζονται σαν μαύρα στίγματα ή μελανά σημάδια στο σώμα μας.
ν

Τα πράγματα που μας ρίχνουν

Οι αιτίες γι’ αυτήν την απώλεια ενέργειας είναι πολλές. Οι πιο κοινές είναι:
1. Πρόχειρο φαγητό και επεξεργασμένες τροφές
2. Στρες και άγχος
3. Τοξικά προϊόντα (καλλυντικά, καθαριστικά) και μολυσμένο περιβάλλον
4. Παρατεταμένη έκθεση σε ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τηλεόραση)
5. Αισθήματα θυμού, ενοχής ή δυσαρέσκειας
6. Αρνητικές σκέψεις
7. Φλυαρία και κουτσομπολιό
8. Απληστία
9. Ζώντας στο παρελθόν
10. Αγωνία για το μέλλον
11. Αλκοόλ και ναρκωτικά
ν


ν

Πρακτικές που μας ανεβάζουν

Στο δρόμο προς την ανώτερη συνείδηση ​​ή την πνευματική αφύπνιση, η γνώση του πώς να καλύψουμε τα ενεργειακά κενά ώστε να έχουμε ένα πλήρες και δυνατό φωτεινό σώμα, είναι κάτι που αποκτάται σταδιακά και με φυσικό τρόπο.
Μπορούμε, ωστόσο, να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να κερδίσουμε χρόνο ασκώντας κάποιες από τις εξής πρακτικές:
1. Διαλογισμό
2. Γινόμενοι πιο δημιουργικοί
3. Ακολουθώντας υγιεινή διατροφή και υγιεινό τρόπο ζωής
4. Δείχνοντας ευγνωμοσύνη για όσα μας έχουν προσφερθεί, χωρίς να γκρινιάζουμε και να μεμψιμοιρούμε
5. Με το να δείχνουμε πάντα στους άλλους τον καλύτερο εαυτό μας
6. Ζώντας με απλό τρόπο και ερχόμενοι συχνά σε επαφή με τη φύση
7. Αποδεχόμενοι τον εαυτό μας όπως είναι, χωρίς να τον μεμφόμαστε ή να τον κατηγορούμε
8. Ζώντας στο παρόν και όχι σε μνήμες του παρελθόντος ή σε ανέφικτα σχέδια του μέλλοντος
9. Ασκώντας το σώμα
10. Βάζοντας το γέλιο και την ευθυμία στη ζωή μας
11. Ασχολούμενοι με τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό
Όταν οι δονήσεις μας είναι υψηλές, όχι μόνο αισθανόμαστε καλύτερα, αλλά αποκτάμε τον έλεγχο του πεπρωμένου μας. Οι υψηλές δονήσεις ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προστατεύουν από ασθένειες και επιδημίες.
Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, το κλειδί είναι η ισορροπία. «Δεν μου αρέσει ούτε το λειψό ούτε το περιττό» έλεγε ο Δημόκριτος.
Ένας πολύ υψηλός κραδασμός μπορεί να μας κάνει να χάσουμε το μέτρο και την επαφή τόσο με το φυσικό σώμα όσο και με την ίδια την πραγματικότητα. Επιτρέπει να προσεγγίσουμε άλλα πεδία συνείδησης, όμως αν δεν ανήκουμε σε αυτούς που ξέρουν να χειρίζονται τις εναλλακτικές πραγματικότητες, κινδυνεύουμε να γίνουμε αιθεροβάμονες και ελάχιστα χρήσιμοι στους γύρω μας και στην κοινωνία.
Η ισορροπία μας επιτρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και παρόντες εδώ, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις ανεπιθύμητες καταστάσεις που βιώνουμε. Ταυτόχρονα όμως μας επιτρέπει να βγάζουμε από καιρού εις καιρόν το κεφάλι μας έξω από το νερό και να ατενίζουμε τον κόσμο σε κατάσταση αυξημένης επίγνωσης.
Εστιάζοντας στην εξισορρόπηση των δονήσεων και διατηρώντας τες σε ένα ρυθμό ταιριαστό με τις ανάγκες μας, η ζωή παίρνει μια διαφορετική τροπή και γίνεται πιο πλήρης, χαρούμενη και ειρηνική.

 


Translate this post