Η Πολωνία καταγγέλλει: Η Γερμανία έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε Δ΄ Ράιχ

Κατηγορία NEWS, Ιστορία, Ευρώπη

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Γερμανία έχει μετατρέψει την ΕΕ σε «Τέταρτο Ράιχ», υποστηρίζει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας Γιαρόσλαφ Κατσίνσκι.

Image: News Media

v

ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ. Η Γερμανία έχει δημιουργήσει ένα Τέταρτο Ράιχ και χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ως όπλο για να στερήσει την κυριαρχία σε άλλα έθνη, καθιστώντας τα υποτελή και εξαναγκάζοντάς τα σε μια σύγχρονη μορφή «δουλοπαροικίας».

Αυτά δήλωσε την Παρασκευή ο Γιαρόσλαφ Κατσίνσκι (Jarosław Kaczyński), αναπληρωτής πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Πολωνίας, σε τοπική εφημερίδα, με αφορμή την τρέχουσα αντιπαράθεση της Πολωνίας με την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία προσπαθεί να επιβληθεί στην Πολωνία, όπως έκανε και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, απειλώντας να περικόψει τα κοινοτικά κονδύλια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν αποτελείται από ισότιμα κράτη μέλη, αλλά κυριαρχείται από τη Γερμανία η οποία εκβιάζει τα άλλα κράτη «βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο».

Μιλώντας στα τέλη Οκτωβρίου στους Financial Times για τη διαμάχη μεταξύ Βαρσοβίας και Βρυξελλών σχετικά με την απόφαση του πολωνικού δικαστηρίου που χαρακτηρίζει «ασύμβατα» βασικά στοιχεία του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το σύνταγμα της Πολωνίας, ο Ματέους Μοραβιέτσκι έκανε λόγο για «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», διαβεβαιώνοντας πως εφόσον η Κομισιόν στερήσει ευρωπαϊκά κεφάλαια από την Πολωνία, η χώρα θα απαντήσει με όσα «όπλα» έχει στη διάθεσή της.

Στην εκπνοή του έτους, τη σκυτάλη πήρε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός λέγοντας ότι «ορισμένα κράτη δεν είναι ενθουσιασμένα με την προοπτική να φτιαχτεί ένα ακόμη γερμανικό Ράιχ με βάση την ΕΕ». Το Βερολίνο, είπε ο Κατσίνσκι, έχει καταχραστεί τους νομικούς μηχανισμούς της Ένωσης για να στερήσει από τη χώρα του το «δικαίωμα της αυτοδιάθεσης».
ν

Αντιστέκονται στην υποδούλωση στη Γερμανία. Αριστερά, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι και δεξιά ο αντιπρόεδρος Γιαρόσλαφ Κατσίνσκι. Image: Super Express
v

Το Γερμανικό Ράιχ

Ιστορικά, το Γερμανικό Ράιχ ιδρύθηκε το 1871 με πρωτοβουλία του τότε καγκελάριου της Πρωσίας, Όττο φον Μπίσμαρκ. Αυτό ήταν το Δεύτερο Ράιχ, δηλαδή βασίλειο ή αυτοκρατορία.

Το Πρώτο Ράιχ ήταν η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους (Heiliges Römisches Reich Deutscher Nation), η οποία υπήρξε από το 962 μέχρι το 1806. Το Τρίτο Ράιχ είναι η ανεπίσημη ονομασία της ναζιστικής Γερμανίας του Αδόλφου Χίτλερ από το 1933 έως το 1945.

Το Τρίτο Ράιχ κόστισε στην ανθρωπότητα 85 εκατομμύρια νεκρούς, ή το 3% του τότε παγκόσμιου πληθυσμού.
ν

Ο Χίτλερ ήταν ο πρώτος που οραματίστηκε την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπό την ηγεσία της Γερμανίας . Image: Supplied
ν

Ο Χίτλερ από το 1939 έως το 1942 είχε καταλάβει σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες  (Πολωνία, Δανία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Τσεχία, Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα, Ουκρανία, Βαλτικές χώρες), ενώ είχε συμμάχους τις υπόλοιπες (Αυστρία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία, Λιθουανία, Φινλανδία).

Οι Συμμαχικές Δυνάμεις, με ηγέτες τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση νίκησαν τον Χίτλερ το 1945.

Μετά την ήττα τους, οι Γερμανοί σκέφτηκαν την εκ νέου υποδούλωση της Ευρώπης με όπλο αυτή τη φορά όχι τα τανκς αλλά την οικονομία. Έτσι, δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ή Τέταρτο Ράιχ, με όλους τους προηγούμενους συμμάχους και εχθρούς στο ίδιο στρατόπεδο, καθώς όλα τα κράτη υποτάχθηκαν οικονομικά στη Γερμανία.

Το 2002 η Γερμανία επέβαλε σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη το νόμισμά της, το μάρκο, με την ονομασία ευρώ.

Η ευφυής κίνηση των Γερμανών είναι ότι αυτή τη φορά έδρα του Δ΄ Ράιχ δεν είναι το Βερολίνο, αλλά οι Βρυξέλλες!
ν

Χάρτης της ΕΕ. Οι χώρες που είναι με μπλε είναι υποτελείς στο Δ΄ Ράιχ (κόκκινο). Image: Supplied

ν

Μέχρις εσχάτων η διαμάχη με την Πολωνία

Η μόνη χώρα που αντιστέκεται στην καθολική επικράτηση του Δ΄ Ράιχ είναι η Πολωνία. Ακόμη και χώρες που πολέμησαν τη Γερμανία, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Γιουγκοσλαβία, υποτάχθηκαν ολοκληρωτικά.

Εκδικητική απέναντι σε αυτούς που της αντιστάθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και πιστή στην τακτική της να δρα μέσω άλλων, η Γερμανία κατέστρεψε τη Γιουγκοσλαβία, βομβαρδίζοντάς την τη διετία 1990-92 μέσω του ΝΑΤΟ.

Ακόμη και η νικήτρια Βρετανία υποτάχθηκε στη Γερμανία, όταν το 1973 έγινε μέλος της ΕΟΚ. Η υποταγή κράτησε μέχρι το 2019, οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Η Πολωνία είναι η επόμενη χώρα που αποφασίζει να αντισταθεί στις γερμανοκρατούμενες Βρυξέλλες.

Δύο προηγούμενες αποφάσεις πολωνικών δικαστηρίων αποφάνθηκαν ότι οι νόμοι της χώρας υπερισχύουν έναντι της ΕΕ, μια θέση που απορρίφθηκε από τις Βρυξέλλες, που επιμένει ότι τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν τους κανόνες της Ένωσης, δηλαδή της Γερμανίας.

Οι Βρυξέλλες και η Βαρσοβία βρίσκονται ήδη σε σύγκρουση με αφορμή την ίδρυση πειθαρχικού οργάνου για δικαστές, το οποίο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση υπονομεύει την ανεξαρτησία της πολωνικής Δικαιοσύνης. 

Βαρύτατο πρόστιμο

Τον Οκτώβριο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (διάβαζε Γερμανία) επέβαλε στην Πολωνία πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα για μη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στο θέμα αυτό.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας υποστηρίζει ότι η ίδρυση του πειθαρχικού οργάνου αποτελεί μεταρρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης και κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για πολιτικά υποκινούμενες αποφάσεις.

Τα αίτια είναι βαθύτερα. Η Γερμανία σιχαίνεται την ιδέα ότι ένα κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να αποφασίζει για ένα ζήτημα, δίχως τη σύμφωνη γνώμη του Βερολίνου. Γι’ αυτό και ο Πολωνός αναπληρωτής πρωθυπουργός μίλησε για Δ΄ Ράιχ.

Ουσιαστικά εννοεί ότι η Γερμανία έχει τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και το χρησιμοποιεί προκειμένου να υποτάξει άλλα κράτη μέλη στη θέλησή της.

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιείται σήμερα από το Βερολίνο γι’ αυτή τη δράση», είπε ο Κατσίνσκι, προσθέτοντας ότι το σώμα των δικαστών «δεν ελέγχεται από κανένα άλλο κράτος» και ως εκ τούτου μπορεί «ελεύθερα να βγάζει ολοκληρωτικές αποφάσεις. Και αυτό κάνει».
ν

 


Translate this post