Ο Κουρτς βρήκε νέα δουλειά και σύντομα θα μετακομίσει στις ΗΠΑ

Κατηγορία Πρόσωπα

ΠΡΟΣΩΠΑ/ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο πρώην Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς αποδέχτηκε την πρόταση για μια νέα δουλειά και σύντομα θα πάει στις ΗΠΑ με την κοπέλα του Σούζαν.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς και η κοπέλα του Σούζαν Τίερ. Image: Reuters / Leonhard Foeger

v

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ο πρώην Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς θα μετακομίσει στις ΗΠΑ, μαζί με την κοπέλα του Σούζαν και τον γιο τους, τον Κονσταντίν, για να πιάσει δουλειά ως μάνατζερ σε εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στη Σίλικον Βάλεϊ, αναφέρει η Kronen-Zeitung.

Η εφημερίδα πρισθέτει ότι η πρώην καγκελάριος θα κάνει «μια κλασική διευθυντική ζωή», ταξιδεύοντας μεταξύ Σαν Φρανσίσκο, Βιέννης, Γερμανίας και Ελβετίας. Σύμφωνα με άλλες αναφορές, αυτός ο τρόπος ζωής συνοδεύεται από έναν εντυπωσιακό ετήσιο μισθό, που υπολογίζεται στα 500.000 ευρώ (566.000 δολάρια).

Ο Κουρτς, που υπήρξε ο νεώτερος υπουργός Εξωτερικών και ο νεώτερος καγκελάριος στην ιστορία της Αυστρίας, παραιτήθηκε τον Οκτώβριο μετά από καταγγελίες για διαφθορά, τις οποίες έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.

Αργότερα επιβεβαίωσε ότι δεν θα επέστρεφε στην πολιτική, καθώς «10 χρόνια στην πολιτική είναι αρκετά». Φαίνεται να παραμένει πιστός στον λόγο του και πρόσφατα γράφει στο Twitter στα αγγλικά, πρόθυμος να ξεκινήσει μια νέα καριέρα.

«Καλά Χριστούγεννα, καλές διακοπές και ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους», έγραψε την Παρασκευή.

Η νέα δουλειά δεν θα είναι το μόνο που θα αλλάξει τη ζωή του Κουρτς το επόμενο έτος – σύμφωνα με την Kronen-Zeitung. Ο Κουρτς σχεδιάζει επίσης να παντρευτεί τη Σούζαν το καλοκαίρι, μετά από 16 χρόνια που είναι μαζί.

Προτιμότερος ο θάνατος από την πολιτική

Η φράση «προτιμότερος ο θάνατος παρά η πολιτική» ανήκει στον Δημοσθένη, τον πολιτικό και μεγαλύτερο ρήτορα της αρχαίας Αθήνας (384 – 322 π.Χ.). Όντας εξόριστος, όταν ρωτήθηκε αν θα επέστρεφε στην εξουσία, απάντησε: «Αν ξαναγεννιόμουν και εμφανίζονταν μπροστά μου δύο δρόμοι, που ο ένας οδηγούσε στην πολιτική και ο άλλος κατευθείαν στον θάνατο, θα επέλεγα δίχως σκέψη τον δεύτερο».

Πόσοι σύγχρονοι πολιτικοί μπορούν να το πουν αυτό;

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Οκτώβριο μετά από καταγγελίες για διαφθορά, τις οποίες έχει αρνηθεί κατηγορηματικά. Κατηγορήθηκε από το ίδιο του το κόμμα ότι χρησιμοποίησε χρήματα του υπουργείου Εξωτερικών για να κάνει διαφήμιση ως υποψήφιος καγκελάριος. Μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο και δεν εκκρεμεί καμία δικαστική δίωξη εναντίον του/

Όπως φαίνεται, αναγκάστηκε σε παραίτηση αφενός γιατί ήταν αντίθετος με τις επιταγές της Γερμανίας σε διάφορα ζητήματα, αφετέρου επειδή είχε αρνηθεί να επιβάλλει καθολικό lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες της Αυστρίας. Αλλά όταν δεν σκύβεις το κεφάλι, σε αποκεφαλίζουν.

Μόλις έφυγε ο Κουρτς, η Αυστρία επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και μάλιστα επέτρεψε την πρόσληψη «κυνηγών κεφαλών» που θα καταδιώκουν τους ανεμβολίαστους και θα επιδιώκουν να τους εμβολιάσουν με τη βία, απειλώντας τους με εξοντωτικά πρόστιμα! (Δες σχετικό άρθρο).
ν

 


Translate this post