Τα εμβόλια κατά Covid-19 προκαλούν μεγάλες αλλαγές στην έμμηνο ρύση

Κατηγορία NEWS, Γυναίκα, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΑ  | Ενημ. 24/12/2021, 9:34

Posted by Youmagazine Staff

 

Μελέτη του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι τα εμβόλια Covid προκαλούν μεγάλες αλλαγές στην έμμηνο ρύση.

Image: Supplied

v

ΟΙ ΝΕΑΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ που εμβολιάζονται αντιμετωπίζουν αλλαγές στην περίοδό τους, συμπεριλαμβανομένης της βαρύτερης αιμορραγίας, έχοντας κάνει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (NIPH).

Γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών που συμμετείχαν σε μεγάλη πληθυσμιακή έρευνα που διεξήχθη από το NIPH φέτος ανέφεραν αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης αλλαγών της περιόδου.

«Πολλές γυναίκες ανέφεραν βαριά απώλεια αίματος κατά την έμμηνο ρύση μετά την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου», ανέφερε η μελέτη που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.

Ενώ περίπου το 7,6% των συμμετεχόντων γυναικών παρουσίασαν βαρύτερη αιμορραγία πριν από τον εμβολιασμό, ο αριθμός των γυναικών που ανέφεραν βαρύτερες περιόδους μετά την πρώτη δόση αυξήθηκε στο 13,6%. Μετά τη δεύτερη δόση, αυξήθηκε περαιτέρω φτάνοντας στο 15,3%.

Η μελέτη αναφέρει ότι η αιμορραγία επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα περίπου δύο με τρεις μήνες μετά το εμβόλιο. Ωστόσο, μεταξύ των γυναικών που παρουσίασαν βαρύτερη αιμορραγία μετά την πρώτη λήψη, σχεδόν δύο στις τρεις το ανέφεραν ξανά μετά τη δεύτερη δόση.

Ο επικεφαλής του προγράμματος NIPH, Lill Trogstad, σημείωσε ότι ενώ οι αλλαγές της περιόδου είναι «πολύ συχνές» στις γυναίκες, τα ποσοστά αυξάνονταν θεαματικά μετά τον εμβολιασμό.

Περισσότερες από 60.000 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 12 και 80 ετών έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στην έρευνα σχετικά με την πιθανή συσχέτιση των διαφόρων αλλαγών της περιόδου και του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αλλαγές σε 30.000 γυναίκες στη Βρετανία

Ήδη από τον Αύγουστο, το βρετανικό περιοδικό The Spectator με σειρά άρθρων του αναφέρθηκε στο πρόβλημα αυτό των γυναικών, λέγοντας ότι τουλάχιστον 30.304 Βρετανίδες έχουν αποκαλύψει αλλαγές στον εμμηνορροϊκό τους κύκλο μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19. Μια συντάκτρια του περιοδικού είναι παθούσα η ίδια και λέει ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες γυναίκες που φοβούνται να μιλήσουν.

Η Lara Prendergast, συντάκτρια του περιοδικού στο Λονδίνο, ανέφερε ότι η ίδια έχει επηρεαστεί από τότε που έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer τον Μάιο.

Σημειώνοντας ότι είναι ένα «άβολο» και ευαίσθητο θέμα για συζήτηση – ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός των γυναικών με παρενέργειες του εμβολίου που σχετίζονται με την περίοδο είναι πολύ μεγαλύτερος από τις 30.304 γυναίκες που ανέφεραν ανωμαλίες. Η Prendergast αποκάλυψε ότι ο κύκλος της διαταράχτηκε από τότε που εμβολιάστηκε μήνες πριν.

Παρ’ όλο που κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως ο πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (RCOG), δρ Έντουαρντ Μόρις, έχουν διαβεβαιώσει τις γυναίκες ότι τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας, η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι οι περισσότερες γυναίκες «συνδέουν την περίοδο με τη γονιμότητά τους», και ότι οι παρενέργειες είναι επομένως εξαιρετικά ανησυχητικές για όσες τις βιώνουν.

Είναι ακόμη νωρίς για να ξέρουμε αν τα εμβόλια Covid προκαλούν στείρωση ή αν επηρεάζουν δυσμενώς (με μογγολισμό ή άλλες ασθένειες και αναπηρίες) τα παιδιά που θα γεννηθούν.

Ξέρουμε όμως ότι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το VAERS (το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων από Εμβόλια) έχουν καταγραφεί 3.010 θάνατοι εμβρύων μέσα σε δώδεκα μήνες (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2021), ύστερα από τον εμβολιασμό των εγκύων γυναικών κατά Covid.

Συγκριτικά, οι θάνατοι εμβρύων μετά τον εμβολιασμό των εγκύων γυναικών με κάποιο από τα παραδοσιακά εμβόλια τα τελευταία 30 χρόνια ήταν κατά μέσο όρο 74 εμβρυϊκοί θάνατοι ετησίως.
ν

 


Translate this post