Το αμερικανικό CDC λέει τι πρέπει να κάνετε όταν συμβεί η… Αποκάλυψη των Ζόμπι!

Κατηγορία NEWS, Παράξενα, Προβλέψεις

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΡΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, μάς προετοιμάζουν τώρα για την Αποκάλυψη των Ζόμπι!

Από την αφίσα με ζόμπι του CDC. Image: Supplied

ν

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) των ΗΠΑ, μάς προετοιμάζουν τώρα για την Αποκάλυψη των Ζόμπ που αναμένεται σύντομα!

Είναι άγνωστο αν εννοούν το ξέσπασμα κάποιας επιδημίας από όσους έχουν κάνει το «εμβόλιο» για τον κορονοϊό, έχουν δηλαδή βάλει στον οργανισμό τους κάπου 40 τρισεκατομμύρια κάψουλες με το RNA του κορονοϊού, που διαμοιράζονται μέσω του αίματος σε όλο το σώμα με άγνωστες ακόμη συνέπειες, ή αν, όπως ισχυρίζονται τα CDC αυτό είναι απλώς μια αποτελεσματική εκστρατεία προετοιμασίας του κοινού για οποιοδήποτε κακό. Τα ζόμπι χρησιμοποιούντα δηλαδή για να προσελκύσουν (τα CDC) νεανικό κοινό.

Προετοιμασία για ζόμπι

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

«Μέσω της “προετοιμασίας για ζόμπι”, το κοινό μαθαίνει να είναι σε ετοιμότητα για οποιονδήποτε κίνδυνο παρουσιαστεί, είτε πρόκειται για έναν θανατηφόρο ιό είτε για έναν τυφώνα».

Και συνεχίζει: «Μπορεί να γελάτε, όταν ακούτε για Α-π-ο-κ-ά-λ-υ-ψ-η Ζ-ό-μ-π-ι, αλλά όταν συμβεί, θα είναι αργά. Τώρα μπορείτε να μάθετε ένα-δύο πράγματα για το πώς να προετοιμαστείτε για μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Και συνεχίζει παραθέτοντας μια σύντομη ιστορία για τα ζόμπι.

Μια σύντομη ιστορία των ζόμπι

Η λέξη ζόμπι, εξηγεί το άρθρο του CDC, σημαίνει άνθρωπος χωρίς συνείδηση ότι είναι άνθρωπος και προέρχεται από την μαγεία βουντού όπως την ασκούσαν στην Αϊτή και στη Νέα Ορλεάνη.

Αν και η σημασία της λέξης έχει αλλάξει ελαφρώς με τα χρόνια, αναφέρεται σε ένα ανθρώπινο πτώμα που αναζωογονήθηκε μυστηριωδώς για να υπηρετήσει τους ζωντανούς. Στην πραγματικότητα οι μάγοι που ασκούσαν βουντού έδιναν σε κάποια άτομα μειωμένης νοημοσύνης ένα υπνωτικό ποτό που τους αφαιρούσε τη βούληση και τους μετέτρεπε σε υπάκουους υπηρέτες. Από τους θρύλους αυτούς γεννήθηκαν πολλά λογοτεχνικά έργα, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως το Walking Dead.
ν

Από την τηλεοπτική σειρά The Walking Dead. Image: Supplied
ν

Σε πολλά από αυτά μέρος του πληθυσμού της Γης μετατρέπεται σε ζόμπι από έναν μολυσματικό ιό, ο οποίος μεταδίδεται μέσω δαγκωμάτων και επαφής με σωματικά υγρά.

Ο ψυχίατρος του Χάρβαρντ Στίβεν Σλόζμαν (Steven Schlozman) έγραψε μια (φανταστική) ιατρική εργασία για τα ζόμπι την οποία παρουσίασε στην εκπομπή Night of the Living Dead. Στη μελέτη, αποκαλεί την πάθηση των ζόμπι “Σύνδρομο Αταξικής Νευροεκφυλιστικής Ανεπάρκειας Κορεσμού” (Ataxic Neurodegenerative Satiety Deficiency Syndrome) που προκαλείται από έναν μολυσματικό παράγοντα.

Το CDC αποδίδει το φαινόμενο των ζόμπι σε έναν ιό που ονομάζεται solanum. Στην πραγματικότητα το solanum είναι το δηλητηριώδες φυτό στρύχνον (στρύχνος ο υπνώδης) από το οποίο παράγεται ένα ισχυρό υπνωτικό, το οποίο προκαλεί σε κάποιον μανιακές καταστάσεις.
ν

Το φυτό στρύχνον ή κεράσι της Ιερουσαλήμ. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Άλλες λογοτεχνικές πηγές ανάγουν την προέλευση των ζόμπι στην ακτινοβολία από μια κατεστραμμένη διαστημοσυσκευή Venus της NASA ή στη μετάλλαξη υπαρχόντων ιών, όπως ο ιός της ιλαράς ή της λύσσας, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια Creutzfeldt-Jakob (παρατεταμένη αϋπνία), και η πρωτεΐνη πριόν που προκαλεί τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Με άλλα λόγια, το άρθρο του CDC, θεωρεί ότι η ανθρωπότητα είναι ευάλωτη σε μολυσματικές ασθένειες που μπορούν να μετατρέψουν πολλούς ανθρώπους σε ζόμπι.

Και πιο κάτω δίνει οδηγίες πώς να επιβιώσει κάποιος σε συνθήκες Αποκάλυψης, μέχρι να καταφέρει να φτάσει σε κάποιο καταφύγιο ή σε έναν προσφυγικό καταυλισμό που δεν θα έχει μολυνθεί.
ν

Η αφίσα με ζόμπι που κοσμεί το άρθρο του CDC. Image: Supplied

ν

Απαραίτητα εφόδια επιβίωσης

Τα απαραίτητα εφόδια που πρέπει να έχει κάποιος είναι:

Νερό (3 λίτρα ή δύο μεγάλα μπουκάλια ανά άτομο την ημέρα)

 Τρόφιμα (αποθηκεύστε ξηρά τροφή και μη ευπαθή είδη που τρώτε τακτικά)

 Φάρμακα (τόσο τα συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα είδη, π.χ. ασπιρίνες, Panadol, αντιβιοτικά, ινσουλίνες, βιταμίνες, μέταλλα)

 Εργαλεία (π.χ. τσεκούρι, μαχαίρι, ελβετικό σουγιά, σχοινί, σκηνή, κολλητική ταινία, ραδιόφωνο με μπαταρία, φακό κτλ.)

 Είδη υγιεινής (βαμβάκι, χλωρίνη, σαπούνι, πετσέτες κτλ.)

 Ρούχα και κλινοσκεπάσματα (άρβυλα, χοντρές κάλτσες, μια αλλαξιά ρούχων για κάθε μέλος της οικογένειας, κουβέρτες, Sleeping Bag)

 Σημαντικά έγγραφα (αντίγραφα ταυτότητας, άδειας οδήγησης, του διαβατηρίου και του πιστοποιητικού γέννησης για να αναφέρουμε μερικά)

 Κουτί Πρώτων Βοηθειών (με οινόπνευμα, Betadine, σουλφαμιδόσκονη, οξυζενέ, επιδέσμους κτλ.)

 Σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Κατόπιν πρέπει κανείς να καθίσει με την οικογένειά του ή την παρέα του και να καταστρώσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, πώς θα φύγετε, πού θα βρεθείτε κτλ. Αυτό περιλαμβάνει επίσης και ποιον θα καλούσατε αν αρχίσουν να εμφανίζονται ζόμπι έξω από την πόρτας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το σχέδιο εάν υπάρξει πλημμύρα, σεισμός ή άλλη έκτακτη ανάγκη.

Θα μπορούσε να μιλάει και για πτώση μετεωρίτη ή εισβολή εξωγήινων, αλλά δεν λέει τίποτε σχετικά. Ίσως επειδή σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν σε σώζει ένα κιτ έκτακτης ανάγκης.

Αυτά αναφέρει κοντολογίς το άρθρο του CDC με τίτλο “Preparedness 101: Zombie Apocalypse”.

Ενδιαφέρον έχει το τέλος του άρθρου, όπου σημειώνεται ότι: «Εάν τα ζόμπι αρχίσουν να απλώνονται στους δρόμους, το CDC θα κάνει την έρευνά του όπως σε κάθε άλλη επιδημία. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε υποστήριξη σε αστικά κέντρα και στην επαρχία και θα δημοσιεύσουμε όλα μας τα πορίσματα από το εργαστήριο για το νέο αυτό ξέσπασμα».

Πολλοί πιστεύουν ότι το άρθρο προετοιμάζει τον κόσμο για την επόμενη «πανδημία» που έχουν σκεφτεί τα νοσηρά μυαλά που σχεδίασαν και την επιδημία του κορονοϊού. Γιατί η Covid-19 ήταν ένα είδος πρόβας. Η επόμενη «πανδημία», όπως προλέγει το άρθρο, θα έχει διαστάσεις Αποκάλυψης!
ν

 


Translate this post