Τηλεοπτική προειδοποίηση για το “Τέλος του Κόσμου”

Κατηγορία Παράξενα, Προβλέψεις

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Από τον Αντώνη Κυριαζή

 

Τηλεοπτικοί σταθμοί στην Καλιφόρνια διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν μια έκτακτη προειδοποίηση για το “Τέλος του Κόσμου”.

Οι τηλεθεατές στην Καλιφόρνια τρομοκρατήθηκαν από την προειδοποίηση των τηλεοπτικών σταθμών ότι η Ημέρα της Κρίσης πλησιάζει. Πηγή: News Media
ν

ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ δελτία ειδήσεων στη νότια Καλιφόρνια διέκοψαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τις εκπομπές τους, για να μεταδώσουν ένα παράξενο σήμα ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, με το διαδίκτυο να παίρνει φωτιά.
Όπως ανέφερε η Erin Mireles στο site της εφημερίδας Orange County Register, ενώ παρακολουθούσε την τηλεοπτική μετάδοση του καναλιού Bravo, η εκπομπή διακόπηκε για να μεταδοθεί η προειδοποίηση ότι έρχεται το τέλος του κόσμου. Η ίδια, όπως και πολλοί άλλοι τηλεθεατές, έμεινε άφωνη, ενώ στο διαδίκτυο ο όγκος της σχετικής αναζήτησης αυξανόταν εκθετικά.
Σκέφτηκε ότι επρόκειτο για κάποιο λάθος του σταθμού, αλλά καθώς η προειδοποίηση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ παρέμενε στις οθόνες, υπέθεσε ότι ο σταθμός είχε δεχτεί επίθεση από χάκερς.
Στο μεταξύ, στην οθόνη ακουγόταν μια αβυσσαλέα φωνή, σαν να ερχόταν από τον άλλο κόσμο, να λέει: «Καταλάβετέ το, οι καιροί που έρχονται θα είναι άγριοι…»
Ένας πανικόβλητος τηλεθεατής ανέφερε ότι η σπηλαιώδης φωνή έμοιαζε με εκείνη του Αδόλφου Χίτλερ!
Εκπρόσωπος της εταιρείας Cox Communications που εδρεύει στη Τζόρτζια της Ατλάντα, ανέφερε στην εφημερίδα ότι το πρόβλημα οφειλόταν στο ότι κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί είχαν κανονίσει εκείνη την ώρα να κάνουν μια δοκιμή έκτακτης ανάγκης.
«Σε αυτές τις περιπτώσεις, αποστέλλεται ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης για την έναρξη της δοκιμής», δήλωσε ο Joe Camero στην Orange County Register.
«Όταν η δοκιμή ολοκληρωθεί, αποστέλλεται ένα άλλο μήνυμα για να σημάνει το τέλος. Φαίνεται ότι ο σταθμός ή οι σταθμοί που έκαναν δομική δεν έστειλαν το μήνυμα του τέλους και έτσι παρέμεινε στις οθόνες η προειδοποίηση».
Παρά την «εξήγηση» που έδωσε ο υπεύθυνος της Cox Communications, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, όπως για παράδειγμα από πού προερχόταν η σπηλαιώδης φωνή που ακούστηκε στους δέκτες. Να σημειωθεί ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στις τηλεοπτικές ή τις ραδιοφωνικές εκπομπές των ΗΠΑ.

ν

ν

Το Τέλος των Ημερών

Η έκτακτη προειδοποίηση συνδέθηκε αμέσως με τις προβλέψεις ορισμένων ερευνητών ότι το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, ο αόρατος πλανήτης Νιμπίρου θα πλησιάσει τη Γη και ενδεχομένως να συγκρουστεί μαζί της.
Άλλοι μεταθέτουν την ημερομηνία ενός κατακλυσμικού συμβάντος στο 2024 ή στο 2035, υποστηρίζοντας ότι το Τέλος των Ημερών θα έρθει με τη μορφή κάποιου μεγάλου αστεροειδή που θα συγκρουστεί με τον πλανήτη μας.
Ο ειδικός στον χριστιανικό συμβολισμό Ντέιβιντ Μιντ (David Meade), θεωρεί ότι τα πρόσφατα καταστροφικά συμβάντα, όπως για παράδειγμα οι τυφώνες Χάρβεϊ, Ίρμα και Μαρία, οι σεισμοί του Μεξικού, αλλά και η πρόσφατη ολική έκλειψη Ηλίου πάνω από τη Βόρεια Αμερική, είναι οιωνοί του επερχόμενου τέλους.
Και παραπέμπει στα προφητικά λόγια του ευαγγελιστή Λουκά (21: 25-26) που κατά τη γνώμη του μιλούν για την επερχόμενη Αποκάλυψη:
[25] Και έσται σημεία εν ηλίω και σελήνη και άστροις, και επί της γης συνοχή εθνών εν απορία ηχούσης θαλάσσης και σάλου, [26] αποψυχόντων ανθρώπων από φόβου και προσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη∙ αι γαρ δυνάμεις των ουρανών σαλευθήσονται.
[25] (Αναφορικά με τη δευτέρα παρουσία), θα γίνουν πρωτοφανή και καταπληκτικά φαινόμενα στον ήλιο και τη σελήνη και τα αστέρια. Και πάνω στη γη θα καταλάβει τα έθνη μεγάλη στεναχώρια και φόβος και αμηχανία πολλή, καθώς τα τεράστια ορμητικά κύματα της θάλασσας θα ορμούν με πολύ θόρυβο και σάλο να κατακλύσουν τη γη. [26] Οι άνθρωποι θα παραλύουν και θα χάνουν τις αισθήσεις τους και θα είναι σαν νεκροί από το φόβο, από αυτά που θα βλέπουν και για τα άλλα μεγάλα κακά που θα περιμένουν να επιπέσουν εναντίον της οικουμένης. Διότι οι δυνάμεις που κρατούν την αρμονία του σύμπαντος θα σαλευτούν και θα κλονιστούν.
Για ποιον λόγο όμως γίνονται όλα αυτά;
Η απάντηση βρίσκεται στη συνέχεια της ευαγγελικής αυτής περικοπής (21: 27-28):
[27] και τότε όψονται τον υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν νεφέλη μετά δυνάμεως και δόξης πολλής. [28] αρχομένων δε τούτων γίνεσθαι ανακύψατε και επάρατε τας κεφαλάς υμών, διότι εγγίζει η απολύτρωσις υμών.
[27] και τότε θα δουν τον υιό του ανθρώπου να έρχεται πάνω σε μια ολόφωτη νεφέλη με δύναμη και δόξα πολλή. [28] Όταν δε αρχίσουν αυτά να γίνονται, εσείς (οι πιστοί οπαδοί μου) σηκωθείτε επάνω γεμάτοι ελπίδα και σηκώστε τα κεφάλια σας προς τον ουρανό (όχι με φόβο, αλλά με χαρά και ελπίδα), γιατί πλησιάζει η απαλλαγή από τα δεινά της παρούσας ζωής.
Θα πρέπει να πούμε ότι καμία από αυτές τις απόψεις και ερμηνείες δεν επικυρώνεται από την χριστιανική Εκκλησία, είτε την Ορθόδοξη είτε την Καθολική είτε την Προτεσταντική.
ν

Η επανεμφάνιση του Ιησού

Είναι όλα αυτά προμηνύματα ενός επερχόμενου τέλους, με συμβάντα αδιανόητα για την ανθρώπινη αντίληψη; Οι ερευνητές των γραφών υποστηρίζουν ότι η επανεμφάνιση του Ιησού θα γίνει για να ολοκληρωθεί το έργο που άφησε ημιτελές κατά την πρώτη εμφάνισή του. Το έργο αυτό σχετίζεται με την εξέλιξη της ανθρωπότητας και συγκεκριμένα με το να μπορέσει το ανθρώπινο είδος –το οποίο όπως όλα δείχνουν έχει φτάσει σε αδιέξοδο και δεν ξέρει πώς να προχωρήσει– να κάνει ένα εξελικτικό άλμα.

Οι ευθυγραμμίσεις της Μεγάλης Πυραμίδας με τα άστρα του ουρανού. Πηγή: News Media
ν

Αν πιστέψουμε τον Λουκά, η επανεμφάνισή του θα γίνει «εν νεφέλη μετά δυνάμεως και δόξης πολλής». Σήμερα τη φράση αυτή θα την αποδίδαμε με τη λέξη «αστρόπλοιο». Η λέξη μπορεί να μην υπήρχε εκείνα τα χρόνια, η έννοιά της όμως δεν ήταν άγνωστη, αν σκεφτούμε το περίφημο «όραμα» του Ιεζεκιήλ.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι η ίδια η Γη είναι ένα γιγαντιαίο όχημα με το οποίο ο άνθρωπος ταξιδεύει εδώ και εκατομμύρια χρόνια στον χωροχρόνο. Γιατί όμως ταξιδεύει; Ταξιδεύει για να μεταμορφωθεί. Κάποιες φορές το καταφέρνει, άλλες φορές όχι. Μεταμόρφωση σημαίνει αλλαγή προς το καλύτερο, με την ανθρωπότητα σαν σύνολο να πετυχαίνει μια συνειδησιακή μετατόπιση προς έναν ανώτερο αναβαθμό. Αυτός είναι ο προορισμός. Όταν η ανθρωπότητα αποτυχαίνει να φτάσει στον προορισμό της, τότε το ταξίδι γίνεται προορισμός. Αυτό όμως είναι στασιμότητα. Αυτό συμβαίνει σήμερα, γι’ αυτό και η ανθρωπότητα θεωρείται καταδικασμένη.
Η ανθρωπότητα κάνει σήμερα τρία λάθη. Πρώτον, πιστεύει ότι εξέλιξη είναι η τεχνολογική πρόοδος. Δεύτερον, συνεχίζει να αγνοεί ότι έχει εξαντλήσει όλους τους φυσικούς πόρους της γης κι ότι ζει με «πίστωση» από τον πλανήτη. Τρίτον, πιστεύει ότι αληθινό είναι αυτό που αντιλαμβάνεται το σώμα και όχι ο νους. 
Η εσωτερική παράδοση αναφέρει ότι ο Ιησούς θα επανεμφανιστεί για να τη βοηθήσει να βγει από το τέλμα. Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θα έχει το άστρο του Σείριου, ένα ηλιακό άστρο (στα αρχαία ελληνικά σείριος σημαίνει φωτεινός), όπως το είχε και κατά την πρώτη εμφάνισή του ως Άστρο της Βηθλεέμ. (Γι’ αυτό και ο Σείριος ονομάζεται επίσης «Τρεις Βασιλείς» ή «Τρεις Μάγοι»).
Για όλους τους αρχαίους λαούς ο Σείριος ήταν ιερό άστρο. Οι Αιγύπτιοι τον συνέδεαν με τον θεό Όσιρη, γι’ αυτό και ορισμένοι λένε ότι από αυτόν πήρε το όνομά του. Άλλοι το ετυμολογούν από το «άστρο της Ίσιδας». Όπως και να ’χει, ο Σείριος συνδέεται με τη Μεγάλη Πυραμίδα και με τις μυητικές τελετές που λάμβαναν χώρα εκεί.
Ο Σείριος θεωρείται «ηλιακό» άστρο, επειδή γίνεται ορατός ακριβώς πριν την ανατολή του Ήλιου κατά το θερινό ηλιοστάσιο. Βρίσκεται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός και η ανατολή του συνδέεται από τα μυθικά ακόμη χρόνια με τα «κυνικά καύματα», δηλαδή με τον ερχομό των θερμών και ξηρών ημερών του Ιουλίου και του Αυγούστου.
Οι κάτοικοι της Κέας πραγματοποιούσαν θυσίες στον Σείριο ώστε να φέρει δροσερούς ανέμους και περίμεναν την ανατολή του το καλοκαίρι για να κάνουν προβλέψεις για το μέλλον. Αν φαινόταν καθαρά, ήταν καλός οιωνός· αν φαινόταν ομιχλώδης και αχνός, ήταν κακός· σήμαινε καύσωνες και θερμοπληξίες. Πολύς κόσμος αρρώσταινε και στη συνέχεια πέθαινε, και θεωρείτο πως γλίτωναν μόνο εκείνοι που είχαν εξαγνίσει τον εαυτό τους.
Για να γίνει μεταμόρφωση χρειάζεται εξάγνιση και αυτή πετυχαίνεται με την πορεία στον ήλιο. Ο ίδιος ο Σείριος πλησιάζει σταδιακά το ηλιακό μας σύστημα και το ίδιο πρέπει να κάνει και ο άνθρωπος. Γιατί όσο παραμένει άνθρωπος και δεν αλλάζει κάνοντας το επόμενο εξελικτικό βήμα είναι καταδικασμένος.

 


Translate this post