Ένας ακόμη μυστηριώδης μονόλιθος εμφανίστηκε στη Νήσο Γουάιτ της Αγγλίας (vid)

Κατηγορία NEWS, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας νέος μονόλιθος, ο τέταρτος κατά σειρά, εμφανίστηκε αυτή τη φορά στη Νήσο Γουάιτ της Αγγλίας, κάνοντας το μυστήριο ακόμη πιο πυκνό.

Ο νέος μονόλιθος, αστραφτερός σαν καθρέπτης, εμφανίστηκε σε παραλία της Νήσου Γουάιτ στη νότια Αγγλία. Τον ανακάλυψε ο Τομ Ντάνφορντ (αριστερά). Image: Supplied

ν

ΜΕΤΑ τους μονόλιθους στη Γιούτα, στη Ρουμανία και στην Καλιφόρνια, ένας ακόμη μονόλιθος, ο τέταρτος στη σειρά, εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, στη Νήσο Γουάιτ της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το Sky News, το μυστηριώδες μεταλλικό αντικείμενο, που έχει τρεις πλευρές και είναι αστραφτερό σαν καθρέπτης, ανακαλύφθηκε από έναν κάτοικο του νησιού, τον 29χρονο Τομ Ντάνφορντ (Tom Dunford) στην παραλία Κόμπτον.

Ο 29χρονος, που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του, περπατούσε στην παραλία με την αρραβωνιαστικιά του και την αδερφή του, όταν εντόπισε τον ύψους 3 μέτρων μονόλιθο στις 7:30 το απόγευμα.

«Είχα διαβάσει όλες τις ιστορίες για τους μονόλιθους, οπότε τον αναγνώρισα αμέσως», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
ν

ν

Ο Τομ Ντάνφορντ δίπλα στο ύψους 3 μέτρων εύρημά του. Image: Supplied
ν

Ο αστραφτερός μονόλιθος έχει τρεις πλευρές και ανακαλύφθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία Κόμπτον της Νήσου Γουάιτ. Image: Supplied
ν

Η Νήσος Γουάιτ βρίσκεται στη Μάγχη, απέναντι από την πόλη του Σαουθάμπτον, και έχει 140.000 κατοίκους. Πηγή: Google map
ν

Μετά την εμφάνιση και εξαφάνιση του ύψους 3,6 μέτρων μονόλιθου της Γιούτα (εκλάπη βράδυ από ομάδα θρησκόληπτων που φώναζαν “Christ is King”) και την εξαφάνιση του μονόλιθου της Ρουμανίας, στην πόλη Piatra Neamt την περασμένη Τετάρτη, ο νέος μονόλιθος αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παραμένει άγνωστο ποιος τον κατασκεύασε και τον τοποθέτησε εκεί.

Ο μονόλιθος στο βουνό Pine στο Ατασκαντέρο της Καλιφόρνιας, επίσης εκλάπη, μάλλον από την ίδια ομάδα των θρησκόληπτων την Πέμπτη, και στη θέση του βρέθηκε ένας σταυρός!
ν

ΕΝΑΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Ένα πανεπιστήμιο στην Τούλα της Ρωσίας, ισχυρίζεται ότι όλοι οι «μονόλιθοι» ‒όπως ονομάστηκαν από το μυστηριώδες αντικείμενο στην ταινία “2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος” του Στάνλεϊ Κούμπρικ‒ όλοι οι μονόλιθοι είναι στην πραγματικότητα το ίδιο κομμάτι μιας πειραματικής τεχνολογίας που βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών.

Πιο συγκεκριμένα, Ρώσοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι πρόκειται για τον ίδιο μονόλιθο, που κατά λάθος «τηλεμεταφέρθηκε» σε άλλα μέρη, πρώτα στις ΗΠΑ και κατόπιν στη Ρουμανία.

«Τα πειράματα κβαντικού άλματος είναι απρόβλεπτα. Ένα σφάλμα από έναν τεχνικό εργαστηρίου προκάλεσε τη λανθασμένη μεταφορά του αντικειμένου στις ΗΠΑ και αργότερα στη Ρουμανία», αναφέρει η ανακοίνωση των επιστημόνων.

Τώρα το “Αντικείμενο-542” επιστρέφει στον χώρο των δοκιμών, στο Konduki (νότια της Μόσχας), συνεχίζει η ανακοίνωση, δείχνοντας μάλιστα πλάνα από το πειραματικό αντικείμενο ως «απόδειξη».

Επιστημονικό χιούμορ…
ν

 

Έως τώρα κανείς δεν έχει δώσει μια πειστική εξήγηση για την παρουσία των μονόλιθων σε διάφορα μέρη του κόσμου, με τις θεωρίες να κυμαίνονται από διαφημιστικό κόλπο έως την εξωγήινη προέλευση.

Από την άλλη πλευρά, την «πατρότητα» των μονόλιθων –τουλάχιστον των αμερικανικών‒ τη διεκδικεί μια ομάδα καλλιτεχνών, λέγοντας ότι το κάνουν για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού στα γλυπτά τους, έκαστο των οποίων πωλείται προς 45.000 δολάρια!

Όπως είπα ο εκπρόσωπος της ομάδας, Matty Mo, στην New York Post, «θέλαμε να ξεκινήσουμε ένα παγκόσμιο φαινόμενο και κάθε πόλη να αποκτήσει τον δικό της μονόλιθο.

Όπως φαίνεται όμως η ομάδα των καλλιτεχνών δεν βρίσκεται πίσω από το τελευταίο αντικείμενο στη Νήσο Γουάιτ.

«Ο μονόλιθος σε αυτό το σημείο δεν είναι δικός μας», είπε ο Matty Mo.

Πάντως πιο εφευρετικός φάνηκε ένας καταστηματάρχης του Πίτσμπουργκ, ο οποίος, αντί να δώσει 45.000 δολάρια, πήγε σε ένα τοπικό κατάστημα με αλουμίνια και παρήγγειλε έναν «μονόλιθο», τον οποίο έστησε έξω από το μαγαζί του, για να προσελκύσει πελάτες!
ν

Ο «μονόλιθος» έξω από το κατάστημα Grandpa Joe’s που πουλάει καραμέλες στο Πίτσμπουργκ. Πηγή: Facebook/Grandpa Joe’s Candy Shop
ν

 


Translate this post