Ίλον Μασκ: Θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο; (vid)

Κατηγορία NEWS, Πρόσωπα, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η SpaceX θα εκτοξεύσει τον Ίλον Μασκ, που θα γίνει έτσι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο, αναφέρει η Morgan Stanley.

Image: Christophe Gateau

ν

Ο ΙΛΟΝ ΜΑΣΚ θα μπορούσε σύντομα να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο, καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες είναι επικεφαλής, όπως η Tesla και η SpaceX, έχουν ραγδαία ανάπτυξη, αναφέρει έκθεση της Morgan Stanley.

Αν και τα αυτοκίνητα της Tesla, που παράγονται στην επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων του Μασκ, έχουν κερδίσει πρωτοφανή δημοτικότητα, είναι η SpaceX που θα του προσφέρει τον τίτλο του τρισεκατομμυριούχου, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα της Wall Street.

Η SpaceX είναι μια επιτυχημένη διαστημική εταιρεία, που αντικατέστησε τη NASA στο διαστημικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και το σχέδιο της εταιρείας να αποικίσει τον Άρη, κάνει τη NASA να συνεχίζει να στέλνει rovers για συλλογή δεδομένων στον κόκκινο πλανήτη.

Νωρίτερα εφέτος, ο Μασκ είπε ότι σχεδιάζει να στείλει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Άρη έως το 2050 με την τελική ελπίδα να δημιουργήσει μια «αυτοσυντηρούμενη πόλη» εκεί, εάν η διαβίωση στη Γη γίνει δύσκολη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Ωφελημένοι φυσικά θα είναι οι υπερπλούσιοι του πλανήτη, που θα μετοικήσουν στον Άρη, αφήνοντας εδώ στη Γη τους πληβείους.

Η εταιρεία του Μασκ προσπαθεί επίσης να καταλάβει εάν η άμμος του Άρη είναι αρκετά ισχυρή ώστε να χρησιμοποιηθεί ως δομικό υλικό.

Σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος, αξίας 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελεί μόλις το 17% της συνολικής περιουσίας του Μασκ. Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Μασκ είναι η Tesla, η οποία αντιπροσωπεύει το 74% της εταιρικής του αξίας, που ανέρχεται συνολικά σε 1,14 τρισεκατομμύρια δολάρια.
ν

Will Elon Musk Be The World’s First Trillionaire? | Mr. Luxury
ν

ν

 


Translate this post